RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - jest dobrze!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 23, 2010 0:53 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

Dzięki Agn za poświecenie czasu na znalezienie informacji.

Jak pisałam wyżej - widzę stopniową poprawę - powolutku, po cichutku, a może będzie OK.

Kacper jest głównie na diecie Hills'a i/d suchej i mokrej. Dla "osłody" (bo dieta wet nie bardzo mu smakuje) daję mu troszkę przemrożonego biustu z kuraka, chudą wołowinkę i raz w tygodniu sparzony filet z dorsza + tabletki ORNITIL. I jakoś powoli dochodzi do siebie :)

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pon sie 23, 2010 13:40 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

no to :ok: :ok: :ok: za dalszą poprawę zdrówka :D
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie sie 29, 2010 15:38 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

Kacperku, co u ciebie? Jak oczka?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto sie 31, 2010 17:47 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

miszelina pisze:Kacperku, co u ciebie? Jak oczka?

No właśnie?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sie 31, 2010 20:49 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

31 sierpnia 2010

Mam dla Was niezłe wiadomości!
Powoli oczka mi się naprawiają!
MOJA daje mi jakieś dziwne jedzonko, które nie za bardzo mi smakuje, ale dzielnie je jem :roll: No i troszkę przytyłem - ważę teraz całe 4 i pół kilograma :mrgreen: Bawię się specjalną piłeczką, z której wypadają takie chrupiące kawałeczki. Chociaż MOJA mówi, że to "lekarstwo", to jak nasypie mi do miseczki, to mi nie smakują, a z piłeczki - kuleczki chętnie je zjadam w czasie zabawy!

Oczywiście reszta futrzastych w domu, jak tylko minęły te gorące dni, odzyskała chęć do zabawy :P

Teraz szalejemy jak zawsze - gonitwy po schodach, bijatyki, przepychanki...

Stasiek czasami jest marudny, bo nie chce jeść swojego specjalnego jedzonka. Tylko Zosia nie wybrzydza i pałaszuje z apetytem wszystko, co ma w miseczkach. Aż jej zazdroszczę, że może jeść wszystkie pyszne jedzonka! Też tak chcę :placz:

MOJA mi obiecała, że jak pojedziemy w odwiedziny do tego DUŻEGO z kłującym patyczkiem i on powie, że jest już wszystko ze mną w porządku, to też będę dostawał takie jedzonko jak Zosia... :catmilk:

Ale żeby tak mogło być to najpierw muszę zjadać to "lekarstwo" :strach: i będzie dobrze - prawda?

Wczoraj i dzisiaj MÓJ grzeje w domku. Wykorzystujemy przyjemne ciepełko i odsypiamy w dzień nocne szaleństwa.

Oczywiście najpierw się myję - domywam sobie łapki :D

Obrazek Obrazek

A tutaj widać mój porastający futerkiem brzuszek (zabrali mi futerko, jak sprawdzali czy nie mam czegoś dziwnego w brzuszku!!!)

Obrazek

MOJA szaleje z tym jednookim, a ja się złoszczę!!!

Obrazek

A tak sobie śpię

Obrazek Obrazek Obrazek

Stasiu z Zosią też odpoczywają

Obrazek Obrazek

Strasznie mi się chce już spać

Obrazek

DOBRANOC!!!

Obrazek

Trzymajcie dalej :ok: za moje oczka, bo jest coraz lepiej z nimi!!!

osspdg

Post » Śro wrz 01, 2010 12:59 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

Napisałam wierszyk w wątku PP2
Inka

MaryLux

Post » Śro wrz 01, 2010 13:17 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

trzymamy :ok: :ok: :ok: Kacperku, trzymamy, bedzie dobrze, zobaczysz, tylko bierz to lekarstwo, Duża wie, co robi
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw wrz 09, 2010 19:28 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - oczka lepsze!!!

W przyszłym tygodniu pojedziemy na badania. Oby wyszło wszystko OK! Oczy już w porządku, bryka, figluje, śpi, je i ogólnie wróciło wszystko do normy!

Po badaniach będzie wiadomo, czy to tylko zewnętrzne pozory, czy rzeczywiście kuracja pomogła!

osspdg

Post » Pt wrz 10, 2010 4:58 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - oczka lepsze!!!

To już powolutku zaczynam się cieszyć :)
Obrazek

miszelina

Post » Nie wrz 12, 2010 14:53 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - oczka lepsze!!!

A ja potrzymam za wyniki

MaryLux

Post » Pt gru 17, 2010 23:42 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - oczka lepsze!!!

Wyniki Kacpra poprawiły się znacznie. Utrzymuje się tylko podwyższony cholesterol, ale nie jest to zbyt wielkie przekroczenie normy. podajemy kapsułki z omega3 i omega6 - raz na dwa dni. Za miesiąc powtórka badań. Dieta już nie tak rygorystyczna - dalej i/d suche Hillsa, ale tez bozita w kartonikach, filet z dorsza sparzony i surowe przemrożone biusty kurczakowe. Jest wesoły i przekochany w swoich upominaniach się o pieszczoty. :D

osspdg

Post » Sob gru 18, 2010 7:48 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - wychodzimy na prostą!

Jak miło się takie wieści czyta :D
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]