Długowłosa Wiewióra-Imbir ma pp...VIRKON needed - jest :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 12, 2009 10:47

O, Hania :lol:

Otóż kocio ma w nosie syki Klakiera, ma w nosie warki Wiewióry. Wywalany drzwiami - wraca oknem. A tymczasów pilnuje jak, nie przypisując, pies pasterski. Zagania do zagródki i takie tam...

Chociaż, jak sobie przypomnę moment, w którym nam się gnojki wypuściły niechcący :roll: na mieszkanie i dezorientację Imbira, to śmiać mi się chce bardzo. Nagle cosie zaczęły mu latać w różne strony, a on, biedaczek, nie wiedział, za którym lecieć najpierw. Obawiam się, że żałował strasznie, że nie ma zeza rozbieżnego, albo że nie ma go dwóch... 8)
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Śro sie 12, 2009 10:55

fajowy ten Imbir :D

I Wiewióra taka cudna :love:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro sie 12, 2009 11:21

Wiewióra zrelaksowana:
Obrazek

Imbir w kwaitkach (nadmieniam, że świetna z niego kosiarka :roll: ):
Obrazek

Imbir wygrzewający się. Jeszcze jakiś miesiąc temu to był zaiste rzadki widok:
Obrazek
Obrazek

marta79

Post » Śro sie 12, 2009 21:30

O kurczę, ale Wiewióra :1luvu:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw sie 13, 2009 11:17

Burza 8O :?

Dla Wiewiórczych amatorów mam jeszcze kilka zdjęć z jej wyprawy na taras. Dodam, że pierwszej wyprawy. No, może drugiej :roll:

Bo pierwsza odbyła się w tę sobotę, ciemną nocą prawie. Wiewiór podjął męską decyzję i udał się na rozpoznanie terenu. Rozpoznał, po czym schował się za rododendronem, widocznym powyżej. Ja, oczywiście, wypieki na twarzy i panikę w oczach włączyłam, po czym stuknęłam się w czoło i poszłam zwiedzać zewnętrze. Mąż wyleciał za chwilę ze statywem i aparatem, ale nie wiem, czy coś udało mu się sfocić. Wiewiór albowiem słynie z barw ogólnie uważanych za maskujące.

Ale do adremu - dzień później mieliśmy fullwyprawę. Fotodokumentacja monotonna, ale pozostanie ku wiecznej pamiątce:

Wyjść czy nie wyjść? Oto jest pytanie:
Obrazek

Czy to jest aby zjadliwe?
Obrazek

"Se siędę, może się zjawi kto piękny"
Obrazek

"Halo! Czy jest tu kto piękny? Jest? Kto? A! Ja!"
Obrazek

Niestety, oregano nie lubi. A wyrosła mi tego cała masa, ku ogólnej uciesze gawiedzi. Ludzkiej, bo kocia ma zioło gdzieś. :evil:
Obrazek

marta79

Post » Czw sie 13, 2009 11:53

Wyprawa, można powiedzieć, z tych bardziej ekstremalnych :lol:

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Czw sie 13, 2009 12:31

No tak. Wróciłam przed chwilą do starego wątku Wiewióry i przeczytałam tam tezę thety - że będzie z W. miziak, ale z pazurem. I ten pazur jest problemem. To ją trochę paraliżuje jednak, ale jest ciągle postęp. Stąd to wyjście na taras przeraźliwie mnie cieszy :D Oby tak dalej!
Obrazek

marta79

Post » Pt sie 14, 2009 9:46

W połowie lipca zawitały na pokład egzotyczne zające z Folwarcznej :wink: Fotosik się zbiesił, więc fotek nie będzie. Ale będą wieczorem, jak się uda... :roll:

Zające noszą wdzięczno-dźwięczne imiona - Garam i Masala. Siedzą sobie wcale głośno w łazience, poddawane zabiegom medycznym, które konieczne są, aby domki dostały koty silne i zdrowe. Z ujawnionych dolegliwości, których się pozbyliśmy, najbardziej w kość dały nam wszystkim woniejące qpale. Magiczne kuleczki, wołowinka i probiotyki dały im radę. Teraz grane są wykwity na skórze (nie grzyb :twisted: ) oraz glisty w parze z tasiemcem. Wesoło 8)
Obrazek

marta79

Post » Czw paź 22, 2009 14:46 Re: Długowłosa Wiewióra-mizażur czyli apdejt z fotamy+zające!

Pomyślałam że może masz swój wątek i zaglądam :oops: Czy na dogo też jesteś czy tylko zaglądasz? Ja jestem już dawno - vide podlinkowane słowo Choco w podpisie.
Tam też możesz sobie sama założyć taki watek i może stamtąd ktoś zauważy Twoje kotki. Tam wszystko się odbywa na zasadzie kto pierwszy ten lepszy a nie wiadomo który kotek komuś ostatecznie się spodoba... dużo ludzi wcale nie wie o istnieniu forum miau. :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw paź 22, 2009 17:22 Re: Długowłosa Wiewióra-mizażur czyli apdejt z fotamy+zające!

Co tam słychać u jesiennej Wiewióry? Gromadzi orzeszki? :mrgreen: Foty zająców miały być...nie,żebym poganiała, ale zleciały 2 miesiące...
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Pt paź 23, 2009 6:35 Re: Długowłosa Wiewióra-mizażur czyli apdejt z fotamy+zające!

kussad - witamy :mrgreen: Wątek sobie jest, jak widzisz, mocno zdezaktualizowany. :oops:

Haniu, foty zająców są, jak najbardziej. Tak wygląda Masala - fenomenalna kotka, która nic nie robi bez komentarza. Biega z okrzykiem, na drapak wskakuje z okrzykiem :roll: Strasznie mruczy :wink:
Obrazek

Garam posiada zdjęcia mniej fotogeniczne, bo on generalnie na aparat jest obrażony. A tak naprawdę, to chłopak średnio wyjściowy jest, co nadrabia charakterrrrrrkiem :twisted:
Obrazek

Fotki "razem" nie wrzucę, bo mi fotosik odmawia współpracy. Ale chętnych zapraszam do obejrzenia ogłoszenia na allegro (nikt nie dzwoni, nikt nie pisze, zero odzewu... A małe mniejsze nie będą...): http://www.allegro.pl/show_item.php?item=784725806

Generalnie maluchy się bawią i są pod czułą opieką Imbira. Ten kot to czyste złoto. Kocia niańka cudowna, swego czasu nawet nie protestował, jak małe usiłowały szukać cyca. Klakier jakoś we wrześniu pogodził się z obecnością maluchów - obecnie są po prostu niechcianym elementem krajobrazu. A Wiewióra? Nie wie, co się z "tym" robi :?

A tak w ogóle, to czy pada, czy zimno, czy ciepło - ona chce na taras. I siedzi szczęśliwa jako ten kwiatek w skrzynce. Nie wiem, czemu przypisywać fakt, że je - i to je dużo i dobrze już od jakiegoś czasu. Wołowina jest pyszna, indyk da się zjeść. Szaleńśtwo. Co więcej - gada 8O Ale Klakiera nadal się boi
Obrazek

marta79

Post » Pt paź 23, 2009 7:04 Re: Długowłosa Wiewióra-mizażur czyli apdejt z fotamy+zające!

marta79 pisze:
A tak w ogóle, to czy pada, czy zimno, czy ciepło - ona chce na taras. I siedzi szczęśliwa jako ten kwiatek w skrzynce. Nie wiem, czemu przypisywać fakt, że je - i to je dużo i dobrze już od jakiegoś czasu. Wołowina jest pyszna, indyk da się zjeść. Szaleńśtwo. Co więcej - gada 8O

prosimy foto tego kwiatka :mrgreen:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Sob paź 24, 2009 16:25 Re: Długowłosa Wiewióra-mizażur czyli apdejt z fotamy+zające!

Czy ktokolwiek zajrzy do ogłoszenia pt "Zające"? Jakoś mam wrażenie,że ludziska dość dosłownie odczytują tytuły :?
A fotki w budce - słodkie.
I, tak, tak, Wiewiórę w doniczce prosimy.
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Sob paź 24, 2009 19:01 Re: Długowłosa Wiewióra-mizażur czyli apdejt z fotamy+zające!

No właśnie... Ja bym zajrzała, ale ja to raczej dziwna jestem... :roll: Tak myślałam, że ludzie to z ciekawości i zaskoczenia... Ech, moja wiara w ludzi jest chyba zbyt duża.

Zmienię treść, zmienię, tylko jeszcze nie wiem, jak.

Foty Wiewiórzaka w doniczce będą, tylko może jutro? Padam na nos po odgruzowaniu mieszkania, przerobienia wołu, serc i żołądków na kocie posiłki oraz po zrobieniu sałatki z zielonych pomidorów.

Ledwo zipię :?
Obrazek

marta79

Post » Pon lis 09, 2009 14:51 Re: Długowłosa Wiewióra-mizażur czyli apdejt z fotamy+zające!

Dobra, dla ciekawych futrzastego kfjatka:

Gdzie jest mój książę z bajki?
Obrazek
Obrazek

Z gatunku: Nie podchodź, bo pożałujesz :roll:
Obrazek
Obrazek

:mrgreen:
Obrazek

marta79

[poprzednia][następna]