13-letnia Xena MA SWÓJ WYMARZONY DOM :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 11, 2008 19:02

A! No i apetyt Księżniczka ma spory jak na siebie :D

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Wto lut 12, 2008 11:37

Odwiedziłam Xenę i Stachurkę ostatnio. Xena śliczniasta, ona jest naprawdę niesamowicie urokliwa... że też nikt się nie chce w tym kociastym zakochać...

Xena ostentacyjnie się do mnie łasiła i mruczała - chyba żeby Stachurka nie miała wątpliwości, że to ONA jest TĄ ZŁĄ ;p. Na wszelki wypadek, gdyby przekaz nie był wystarczająco czytelny, ofuczała jeszcze Anię porządnie:L.

Trzymajmy kciuki za to, żeby wątroba się poprawiła, bo inaczej Ania chyba nie odzyska sympatii dumnej kocicy:).

Przekazuję wszystkim rozkoszne mruczenia od Jejmości Xeny -
komu, komu biednego kotula?
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto lut 12, 2008 12:22

Cwaniara inteligentna ;) w sumie nie wiadomo czy to u kota wada czy zaleta :ryk:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto lut 12, 2008 20:37

:D O tym samym ostatnio pomyślałam :lol: Kiedy dziś wróciłam do domu koło 5 Xena postanowiła pokazać jakim jest uroczym kotkiem, pomiałkiwała, łasiła się, mruczała bez konkretnego powodu (głodna nie była :lol:)...ale...dotnkąć kota można tylko w ściśle określonej sytuacji i to tylko wtedy, kiedy nie znajduje się na podłodze 8O

jejmość Księżniczka powinna udać się na wizytę kontrolną do weterynarza. Już włos mi się jeży na głowie jak pomyślę o wkładaniu jej do transporterka :strach:

PS. Oczywiście o zastrzyku nie ma mowy. :lol: Już mnie to na szczęście śmieszy, bo popadłabym we frustrację.

starchurka

Post » Śro lut 13, 2008 22:18

No proszę...bylyśmy dziś u weta (Xena dała się łaskawie wlożyć do transporterka 8O nawet łapką nie machnęła). Oczywiście, jak to zwykle bywa, w transporcie okazała sie małym kotkiem, który okazuje swój stres i niezadowolenie oczyzczając organizm drogą przednią i tylną.
Na szczęscie u Pani Wetki była bardzo grzeczna, dala sobie wszystko obejrzeć, obmacać się, a nawet pobrać krew ;) krzyk był niewielki, w porównaniu z jej ostatnimi wyczynami...
Wygląda na to, że Księżna nasza wraca do siebie. Jej brzuszek ponoć jest w znacznie lepszym stanie. Próby wątrobowe muszą jednak być. Jutro wyniki.
Gorzej z totalnie zapaskudzonymi uszami (bardzo głęboko :/). Jakaś taka sucha, jasnobrązowa wydzielina zbiera się w tych uszach, które bardzo Xenę swędzą, głęboko pojawily się nadżerki. Dodatkowo Xsiężna ma łupież. Wetka zarządziła podleczenie uszu (kilka dni), co prawda z "niewiadomoczego", ale podleczyć trzeba. jeżeli wątroba okaże się sprawniejsza za parę dni "robimy" kamień nazębny. Nie da się go usunąć bez głupiego jasia, za bardzo się kota rusza.

Niedługo, kiedy mój TŻ odzyska wreszcie aparat (nie pytajcie dlaczego go nie ma ;) ) robimy zdjęcia, bo od dawna brak reportażu :/.

starchurka

Post » Śro lut 13, 2008 22:57

Mocno trzymam za wyniki badania :ok: oby było dobrze.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro lut 13, 2008 23:38

Zdrówka życzymy Xenie! :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw lut 14, 2008 8:32

:ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw lut 14, 2008 18:09

Xena już ma wyniki badań: 112 ASPAT :strach: (200% normy...) 53 ALAT :D.
Jestem zła, bo wet marudził tylko, że "to może być od serca, mięsni, a może jeszcze dawać te leki na wątrobę,..." i nic konkretnego mi nie zaproponował :evil:. Będziemy się jeszcze naradzać z Ryśką, bo telefonicznie nie da rady. Ja tak czy inaczej zafunduję Księżniczce esentiale forte, niech ma ;). Brzuch ma ładny, oby taki pozostał :D No i apetyt niezły, mniej sika :)

starchurka

Post » Czw lut 14, 2008 22:24

Czasami człowiek więcej na forum sie dowie niz u weta.... :roll:

kristinbb

Post » Czw lut 14, 2008 23:00

szkół jest wiele :roll: informacje, które się zbiera na forum pochodzą od różnych ludzi, z wielu źródeł, często są sprzeczne. Mi zwykle mieszają w głowie :lol: co nie znaczy, że są bezużyteczne. Ale tak jak jest w przypadku Xeny potrzeba fachowej, doświadczonej ręki - i ostrożnej, przecież to juz emerytka. A weci jak weci. Często mają, jak to w służbie zdrowia bywa, zbyt wielu pacjentów, szczególnie jeżeli cieszą się dobrą opinią. To nie sprzyja koncentracji na pojedynczych przypadkach. Zresztą, Xena i tak nie wygląda źle na tle tych wszystkich biedot, które ostatnio widziałam u naszego weta 8O.
Coraz częściej dochodzę do wniosku, że ona najbardziej potrzebuje spokoju, drapania pod bródką i dobrego żarcia - to przede wszystkim. Obawiam się, że ze wszystkiego sie jej nie da wyleczyć tak,żeby poprawić jej jakość życia. Zęby i oko nie odrosną, no a te wszystkie lata na podwórku, w ciąży permanentnej, nie odstaną się - a to na pewno też miało swój wkład w "załatwianie" tej naprawdę twardej Księżniczki.
Tak czy inaczej dzisiaj ma piękna Towarzyszka łaskawie udostępniła swą bródkę do drapania :ryk:

starchurka

Post » Czw lut 14, 2008 23:32

Fakt , wyjątkowo twarda księżniczka..
I może rzeczywiście spokój jej jest najbardziej potrzebny... :D

kristinbb

Post » Pt lut 15, 2008 18:12

No to chociaż podrzucimy!!! :D

kristinbb