potrzebujemy PILNIE pomocy!!! / 3 nawrot chorobska s14

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 18, 2007 7:32

Sreberko Kochanie za Twoje zdrówko cały czas trzymamy Obrazek

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Czw gru 20, 2007 13:31

Na Scyńści,na Zdrowie,na to Boże Narodzyni
Cobyście byli zdrowi,weseli jako w niebie Janieli
Cobyście mieli gości jako na gałonzce łości
Cobyście mieli pełne łobory,pełne pudła
Coby Wom Gospodyni przy piecu nie schudła
Coby sie Wom darzyło,kopiło,dyślem do stodoły łobróciło
Tak Wom Boże dej Hej,Hej,Hej

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku 2008
Życzy Kociama z Rodziną i wszystkimi Beskidzkimi Kociambrami

Obrazek

Kociama

Post » Czw gru 20, 2007 21:23

njamocnie przepraszam , ze dopiero teraz pisze.
Ciezko mi wszsytko ogarnac...

Sreberko ma cudowny dom tymczasowy!
Mi sie wydaje, ze on zyje jeszcze tylko dlatego, ze ten domek dla mu taka sile by walczyc!

Dawno nie pisalismy co u niego.

Od ostatniego rzutu choroby minelo juz troche czasu.
Od badań krwi Sreberka, które miały miejsce tydzień po zabiegu, do następnych kontrolnych, minęły dwa miesiące. W tym czasie kotek niemal trzykrotnie przytył – od 1,2 kg jakie ważył w dniu operacji - do 3,3 kg, kiedy był ważony przy okazji kontrolnego pobrania krwi. Wyniki krwi o niebo lepsze, ale jeszcze nie idealne. Po prostu bardzo się poprawiły w stosunku do poprzednich. Wet zalecił następne powtórzenie po 2 miesiącach, żeby sprawdzić, czy tendencja do polepszania parametrów się utrzymuje. Planowaliśmy zabieg kastracji. Dalo nam to wszsytko na prawde ogromne nadzieje!

Pewnego dnia zrobił rzadszą kupę. I tak z dnia na dzień coraz bardziej. Oczywiście natychmiast zaczął otrzymywać Enterogelan – niestety nie pomagał i już wiedzieliśmy, że to kolejny, trzeci nawrót choroby. W tej chwili jest znowu na silnym antybiotyku. Zareagował natychmiast – po dwóch dniach wszystko wróciło do normy. Nie jest w stanie samodzielnie funkcjonować. Antybiotyk, który dostaje (metronidazol) powoduje uszkodzenie szpiku kostnego. Ale jak go przerwiemy, to znowu zacznie się biegunka, która doprowadzi do odwodnienia.. Na dzień dzisiejszy, po skończeniu serii antybiotyku (10 dni) mamy zalecenie weta, aby odczekać ile to możliwe (czyli obserwować kupy – ile wytrzyma bez antybiotyku) i zrobić badania krwi. Dobrze byłoby odczekać minimum 4 dni, a najlepiej tydzień (żeby seria antybiotyku miała jak najmniejszy wpływ na wyniki). Wet rozważa takie możliwości: chłoniak, zespół drażliwego jelita, brak kosmków jelitowych (upośledzone wchłanianie pokarmu) oraz brak przyswajania wit. B12. W związku z tym, w badaniach krwi mamy oznaczyć takie nietypowe parametru jak: poziom wapnia (związek z chłoniakiem) oraz poziom wit B12. Nad tym ostatnim parametrem mamy się zastanowić, bo bada się go w sporadycznych wypadkach i jest to bardzo kosztowne – ok. 200 zł. Niemniej jednak istnieje możliwość, że to jest przyczyną stanu kotka. Takie dokładne badania krwi z oznaczeniem pewnych parametrów być może dadzą już jakiś obraz co mu dolega. W następnej kolejności jest plan zabiegu pobrania wycinka węzła chłonnego i jelita do badania histopatologicznego, przy okazji kastracja. Kotek cały czas musi być na diecie – intestinal , także zalecany intestinal hepatic – wyniki wątrobowe mogłyby być lepsze. Niestety metronidazol ma silny wpływ na organizm. Poza tym kotek czuje się rewelacyjnie. Ma wspaniały apetyt, dużo pije, szaleje – jak zupełnie zdrowy, młody kociak. Tyle, że bez antybiotyku zaczyna się biegunka, która prowadzi do odwodnienia.

martwimy sie o niego bo to niezwykly kot...
Oj jak bardzo jest cudowny i kochany... taki pso-kotek, niezwykly przymilak...

Jesli ktos chcialby wspomoc leczenie Srebereczka, nie ukrywamy, ze to dla nas OGROMNA pomoc...
Bardzo potrzebna jest tez karma RC Intestinal- moze ktos ma zbedna bo mu np zostala albo ktos chcialby mu ja zasponsorowac??? :oops:

Dziekujemy straszliwie wszsytkim, ktorzy wspomogli Sreberka finansowo, rzeczowo albo cieplym slowem i kciukami!
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Śro sty 02, 2008 19:31

My też bardzo sie martwimy o Kochane Sreberko :(
Dużo o nim rozmawiamy z najcudowniejszym domkiem tymczasowym
To jest taki wspaniały i dzielny Kociak
W najblizszym czasie wystawimy bazarek dla niego
Musimy pomóc Kotkowi w walce z chorobą
Trzymaj się dzielnie nasze Kochane,słodkie Sreberko Obrazek

Kociama

Post » Śro sty 09, 2008 8:57

Wiem, że Asia nie napisze...

Więc piszę ja.
Wczoraj, po odebraniu wszystkich wyników [bardzo szczegółowe - łącznie z poziomem przyswajania vit. z grupy B :roll: , poziomem wapnia i czego tam jeszcze nie było...], byłyśmy na konsultacji u naszego Doc.

Raczej wykluczamy chłoniaka. Raczej...

Ale jest jeszcze proteinogram, który wskazuje na prawdopodobieństwo FIP-a bezwysiękowego. Nie jest to oczywiście wskazanie jednoznaczne, podobny stosunek A/G może być przy jakichkolwiek innych wirusówkach.

I tu jest właśnie największy problem. Bo Sreberko zaczął dojrzewać [z całym asortymentem atrakcji dojrzewania :? ]. Jeśli to FIP, to nie ma sensu, męczyć kota przy kastracji dodatkowymi sprawami typu: pobieranie wycinka z jelita. Jeśli to nie FIP, to należy kota diagnozować dalej, bo ryzykujemy kolejnym nawrotem `epizodu biegunkowego`.

Rozwiązaniem tego węzła byłyby badania krwi w labie niemieckim, który robi rozpoznanie genetyczne typu wirusa. Koszt tego badania? ok. 120 - 150zł.

Musimy na to uzbierać, bo od tego zależy, czy i jak Sreberko będzie leczony.

Znowu więc musimy prosić o pomoc - nie tylko o kciuki, magiczne jak zwykle, ale i o fundusze...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob sty 12, 2008 17:10

podniose

Patr77

Od: Wto wrz 12, 2006 0:05

Post » Pon sty 28, 2008 14:03

Co nowego u Sreberka?
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Pon sty 28, 2008 22:28 sreberko

Ciekawa jestem jak długo on wytrzyma....
kupcie na biegunkę krople VERATRUM HOMACCORD podaje się co 15 minut 5 kropli. Na początek. Potem trzeba rzadziej, i wreszcie trzeba usunąć robale z niego. Polecam wątek : Przewlekła biegunka pomocy ! - jest poprawa autor: ajszat.
a ja chyba już pisałam na tym wątku... albo jest też inne Sreberko.
joanna

joannaN

Od: Pt paź 12, 2007 22:07

[poprzednia]