Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Vikamila pisze:czy te dwa koty: czarny i czarno biały z tej strony mogłyby przyjechać do nas na tymczas?
Kid pisze:Sydney - o czymś takim myślałam. Vikamila - tego się obawiam, ale z drugiej strony - nie może tak dalej być. Jedynym rozwiązaniem jest chyba powiadomienie prasy przez osobę jak najdalej związaną z Iwoną i jej koleżankami. Najlepsza byłby chyba prowokacja dziennikarska - ukryta kamera. Żeby były dowody.
Formica pisze:Kid pisze:Sydney - o czymś takim myślałam. Vikamila - tego się obawiam, ale z drugiej strony - nie może tak dalej być. Jedynym rozwiązaniem jest chyba powiadomienie prasy przez osobę jak najdalej związaną z Iwoną i jej koleżankami. Najlepsza byłby chyba prowokacja dziennikarska - ukryta kamera. Żeby były dowody.
Taka sprawa nie może byc zrobiona na łapu - capu , trzeba przygotowań zebranych dowodów nie tylko zdjęc filmów itp muszą byc wykazy tego co sie działo ze zwierzetami w ostanich lata ( w katowickim schronisku jest zatrważający odsetek uśpień) zeznań swiadkó. Jeśli etraz weszłaby tam tv albo media inne zrobiłby się tkrótkotrwaly szum a po nim dziewczyny miały by szlaban i nic by się nie zmieniło. Tu musi być doniesienie do prokuraturu o złamaniu ustawy o ochronie praw zwierząt . najlepiej sjesli zrobi to konkretna fundacji lub organizacja prozwierzeca.
Najważniejsze są zeznanania i dowody zebrane przez wolontariuszki. Bez nich nie uda się nic załatwic.
A takie rzeczy miały już miejsce. padło dzieki interwencji dogomaniaków schronisko w Krzyczkach , zminił się kierownik i warunki w Radomskim schronisku.
Tylko trzeba zrobić to z głowa... bo jeśli chcecie namącić na odwal się panie to lepiej pozostawic sprawy tak jak sa . Dziewczyny dużo kotów wyciągaja i przybajmniej tym się uda.
Vikamila pisze:Jutro przyjeżdza do nas znajoma dogomaniaczka z Dąbrowy Górniczej. Gdyby ktoś mógł podrzucić koty np. do tego miasta, to byłoby dużo bliżej...Ona przewiozłaby dalej, tzn. do nas. Nie wiem czy jutrzejszy dzień wchodziłby w rachubę, jak nie to pozostaniemy przy proponowanym przez pini weekendzie
Iburg pisze:A co z ta chudą zagłodzona bura koteczka. Może tez ktos zechce jej pomóz. Ona taka sliczna
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 88 gości