SCHR.KATOWICE- zapraszam do nowego wątku-ponad 100str

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 11, 2006 20:36

te, które leżały w kuchni w klatce na golej podłodze

Vikamila

Od: Czw sty 26, 2006 20:28

Post » Śro paź 11, 2006 20:41

Vikamila pisze:czy te dwa koty: czarny i czarno biały z tej strony mogłyby przyjechać do nas na tymczas?

Byłoby super, uratowałabyś im życie. Ewentualne pytania na PW.
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro paź 11, 2006 21:00

dziewczyny, wy wiecie, ze chyle przed wami czola..

nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic, jaka kawal roboty wykonujecie..

codzienie o Was mysle i tak strasznie zaluje, ze nie mam jak pomoc Wam, pomoc temu schronisku...

co do tv, to obawiam sie, ze bedzie tak, jak pisze vikamila. jak telewizja tam pojdzie to nikt juz nie postawi tam nogi. ale z drugiej strony scyzoryk otwiera mi sie w kieszeni.. jak tak mozna??

dla kotka z olinkowanego zdjecia [']['][']
koteczku, pamietamy...
:crying: :crying: :crying:
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Od: Czw sty 19, 2006 19:30

Post » Śro paź 11, 2006 21:08 kot

moge je w niedziele podrzucic
bo w sobote wioze kotke do Wrocka :D

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Śro paź 11, 2006 21:09 kot

pini1

Post » Śro paź 11, 2006 21:10 kot

pini1

Post » Śro paź 11, 2006 21:11 kot

pini1

Post » Śro paź 11, 2006 23:08

Jutro przyjeżdza do nas znajoma dogomaniaczka z Dąbrowy Górniczej. Gdyby ktoś mógł podrzucić koty np. do tego miasta, to byłoby dużo bliżej...Ona przewiozłaby dalej, tzn. do nas. Nie wiem czy jutrzejszy dzień wchodziłby w rachubę, jak nie to pozostaniemy przy proponowanym przez pini weekendzie

Vikamila

Post » Śro paź 11, 2006 23:23

Kid pisze:Sydney - o czymś takim myślałam. Vikamila - tego się obawiam, ale z drugiej strony - nie może tak dalej być. Jedynym rozwiązaniem jest chyba powiadomienie prasy przez osobę jak najdalej związaną z Iwoną i jej koleżankami. Najlepsza byłby chyba prowokacja dziennikarska - ukryta kamera. Żeby były dowody.

Taka sprawa nie może byc zrobiona na łapu - capu , trzeba przygotowań zebranych dowodów nie tylko zdjęc filmów itp muszą byc wykazy tego co sie działo ze zwierzetami w ostanich lata ( w katowickim schronisku jest zatrważający odsetek uśpień) zeznań swiadkó. Jeśli etraz weszłaby tam tv albo media inne zrobiłby się tkrótkotrwaly szum a po nim dziewczyny miały by szlaban i nic by się nie zmieniło. Tu musi być doniesienie do prokuraturu o złamaniu ustawy o ochronie praw zwierząt . najlepiej sjesli zrobi to konkretna fundacji lub organizacja prozwierzeca.
Najważniejsze są zeznanania i dowody zebrane przez wolontariuszki. Bez nich nie uda się nic załatwic.
A takie rzeczy miały już miejsce. padło dzieki interwencji dogomaniaków schronisko w Krzyczkach , zminił się kierownik i warunki w Radomskim schronisku.
Tylko trzeba zrobić to z głowa... bo jeśli chcecie namącić na odwal się panie to lepiej pozostawic sprawy tak jak sa . Dziewczyny dużo kotów wyciągaja i przybajmniej tym się uda.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Czw paź 12, 2006 8:58

Formica pisze:
Kid pisze:Sydney - o czymś takim myślałam. Vikamila - tego się obawiam, ale z drugiej strony - nie może tak dalej być. Jedynym rozwiązaniem jest chyba powiadomienie prasy przez osobę jak najdalej związaną z Iwoną i jej koleżankami. Najlepsza byłby chyba prowokacja dziennikarska - ukryta kamera. Żeby były dowody.

Taka sprawa nie może byc zrobiona na łapu - capu , trzeba przygotowań zebranych dowodów nie tylko zdjęc filmów itp muszą byc wykazy tego co sie działo ze zwierzetami w ostanich lata ( w katowickim schronisku jest zatrważający odsetek uśpień) zeznań swiadkó. Jeśli etraz weszłaby tam tv albo media inne zrobiłby się tkrótkotrwaly szum a po nim dziewczyny miały by szlaban i nic by się nie zmieniło. Tu musi być doniesienie do prokuraturu o złamaniu ustawy o ochronie praw zwierząt . najlepiej sjesli zrobi to konkretna fundacji lub organizacja prozwierzeca.
Najważniejsze są zeznanania i dowody zebrane przez wolontariuszki. Bez nich nie uda się nic załatwic.
A takie rzeczy miały już miejsce. padło dzieki interwencji dogomaniaków schronisko w Krzyczkach , zminił się kierownik i warunki w Radomskim schronisku.
Tylko trzeba zrobić to z głowa... bo jeśli chcecie namącić na odwal się panie to lepiej pozostawic sprawy tak jak sa . Dziewczyny dużo kotów wyciągaja i przybajmniej tym się uda.

ŚWIĘTE SłOWA

nie jest to proste....dla mnie i dla innych też...
Nigdy nie wiadomo jak się sprawy potoczą...
Jeżeli przegramy to będzie koniec...
[/url]
Ostatnio edytowano Czw paź 12, 2006 10:50 przez iwona_35, łącznie edytowano 1 raz
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw paź 12, 2006 8:59

Vikamila pisze:Jutro przyjeżdza do nas znajoma dogomaniaczka z Dąbrowy Górniczej. Gdyby ktoś mógł podrzucić koty np. do tego miasta, to byłoby dużo bliżej...Ona przewiozłaby dalej, tzn. do nas. Nie wiem czy jutrzejszy dzień wchodziłby w rachubę, jak nie to pozostaniemy przy proponowanym przez pini weekendzie

Naprawd nie wiem co powiedzieć....

Podaj mi swój numer telefonu na PW :D
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw paź 12, 2006 9:48

A co z ta chudą zagłodzona bura koteczka. Może tez ktos zechce jej pomóz. Ona taka sliczna
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw paź 12, 2006 10:13

Iburg pisze:A co z ta chudą zagłodzona bura koteczka. Może tez ktos zechce jej pomóz. Ona taka sliczna

Iburg oto link :tutaj koteczka ma osobny wątek
Teraz tylko czekam na info ze schroniska,powiem szczerze, że bardzo się boje.....
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50676
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw paź 12, 2006 11:38 kot

Formica prosze przejdziecie na PW ten watek czytaja rozne oczy

pini1

Post » Czw paź 12, 2006 13:21

Iwono prosze zmień tytuł wątku, bo aż mi głupio
Jeśli o to chodzi to na podziękowania w głównej mierze zasługuje moja siostra - missieek, która zajmuje się póżniej adopcją wszystkich naszych tymczasowiczów i mama, która wczoraj stonowczo stwierdziła - nie ma się co zastanawiać, zabieramy je, gdzieś się jeszcze miejsce dla nich znajdzie :? :lol:
No ale największe zasługi należą się dla was, którzy macie baczne oko na te zwierzaki i dbacie o to, by działa się im jak najmniejsza krzywda...

Vikamila

[poprzednia][następna]