Ja przepraszam, kompletnie sie nie znam, ale jeżeli to byłaby sprawa pokarmowa, to nie wyszłoby to wyraźnie?
A czy koty miewają wylewy? I czy to byłoby widać na takiej sekcji?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
W warunkach beztlenowych w posiewach z jelit cienkich stwierdzono laseczki Clostridium perfringens. ponadto w posiewach z narzadow wewnetrznych w tym z pluc stwierdzono nikly i sredni wzrost mieszanej mikroflory bakteryjnej z udzialem paleczek Pasteurellasp. i paciorkowcow.
Sekcja kota wykazala: bardzo dobry stan utrzymania i odzywienia, zachowana ciaglosc skory i koscca, bladosc spojowek i blon sluzowych jamy ustnej, pojedyncze drobne wybroczyny na grasicy(grasica przetrwala), drobne wylewy krwi na tchawicy oraz w tkankach lacznych podskornych w okolicach pachwiny prawej, rozlegle przekrwienie pluc, nieznaczne zwyrodnienie watroby, nieznaczne powiekszenie sledziony, obrzek i nieznaczne zazolcenie nerek, tresc pokarmowa w zoladku oraz odcinkowe niezytowe zapalenie jelit cienkich.
Jak to rozumiec moj wet twierdzi ze kot muial cos zjesc, nie dostawal nic innego niz drugi kot czyli chrupki RC. Poza tym wet sie dziwi dlaczego u Miska wyszedl w posiewie gronkowiec zloc i paciorkowce i zero pasteurelli. Wszystko dosc skomplikowane.
Olinka pisze:Czosnek jest chyba trujący dla kotów.
Nie jestem pewna!
Ktoś wie?!
gosiak pisze:Olinka pisze:Czosnek jest chyba trujący dla kotów.
Nie jestem pewna!
Ktoś wie?!
Też mi się wydaje, że czosnek i cebula, to niebardzo...
Mariejo pisze:Za namowa moje lekarki homeopatki daje Miskowi czosnek do jedzenia, drobno siekam i mieszam z shebatroche kreci nosem ale zjada
sierściuch pisze:...poza tym pierwszy raz słyszę o kocim homeopacie....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 85 gości