» Wto cze 28, 2005 15:37
Anita Sibila
Kochani,którzy byliście ze mną tam.Najpierw chcę wam jeszcze raz podziękować.Nie da się tego ocenić i nie wiecie co to dla mnie znaczyło.Następnie chcę was przeprosić,jeśli nie spełniłam waszych oczekiwań.Byłam przygotowana na odpowiedzi.zaskoczył mnie fakt,że w jednej sekundzie mam zdecydować się na rolę oskarżyciela posiłkowego,w przeciwnym razie sprawa po raz kolejny byłaby odroczona.A więc-zdecydowałam się.Nie przewidziałam tego ,że moje pytania nie będą zapisane w protokole,a tylko jego odpowiedzi wyrwane z kontekstu-siłą rzeczy.Ostatecznie zapisany został tylko jego bełkot,zaprzeczający wszystkiemu.Gdybym wiedziała pytania konstruowałabym tak,aby przynajmniej się ośmieszył,bo wiadomo ,że będzie mówił o swojej niewinności.Jeśli Elisse sądzisz,że to wyszło samo z jego wypowiedzi,że ośmieszył się i plątał to pocieszasz mnie.Szkoda,że nie zadałam pytania,czy uważa ,że Pani z T.O.Z.-u kłamie.A swoją drogą Catrino słusznie zauważyłaś,że przesłuchanie pani z T.O.Z. ,która cieszy się społecznym poważaniem wniesie więcej do sprawy niż "BLUBRY STAREGO MARYCHA",który nie odróżnia psychiatry od neurologa.Apropo Pani z T.O.Z. jest to jednak urzędnik państwowy i jej protokół jest bardzo wiarygodnym dowodem zarówno w sprawie przyznania się do likwidowania kotów jak i gróżb karalnych wobec mnie.To duże szczęcie,że ten głupek przyznał się akurat w jej obecności i Straszył mnie że mnie zamorduje tak jak te koty.Pytał się,czy ona na jego miejcy nie zrobiłaby tego samego,gdyby miała trawnik.Slyszałam od niej osobiście,że jest w szoku.Jestem niezadowolona z siebie .Pierwszy raz zetknęlam się z tą procedurą.Dziękuję Wam-Catrina ,Ania z Poznania,Elisee,Olinka,Jolek.I tym,którzy nie mogli być,również dziękuje za wsparcie przed procesem. Anita Sibila