» Wto paź 08, 2024 10:19
Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?
Dziewczyny, przecież na zrzutce pisze że zamawiałam karmy przez Internet na fakturach chociażby.
Ja nie wydałam tych 1200zł na samo jedzenie. Widzę że nikt nie popatrzył nawet na zrzutkę jakie tam są dokumenty. Płaciłam też za kastrację i leczenie świerzba. Są też mniejsze wydatki których tam nie zamieszczałam jak np. zakup antybiotyku, suplementu z Biotyną na futro, kupowałam tez taki olej z łososia,żwirek, nowy transporter, taką poduszkę dla Żarłoci, mały drapak, rękawiczki jednorazowe, kilka kuwet jakie trafiłam w promocji z myślą o kastracji, takie miski kwadratowe na posłania do klatki, nowe miski do jedzenia, trochę zabawek dla kotków. To też są wydatki które może pojedynczo są małe ale w sumie też dają jakąś tam kwotę.
Ja kiedyś pisałam już że gotowanych żołądków nie chciały jeść, a wątróbkę dostają raz na jakiś czas, bo jej ponoć nie wolno często dawać. Ponadto kupuję takie korpusy po kurczakach i gotuję. Sama mam rosół a one po obraniu mięso.
meggi2 ja już dostałam od Ciebie. Sama masz trudną sytuację więc oddam Ci. Ja nie jestem typem człowieka który wyciągałby pieniądze od ludzi którzy sami mają trudną sytuację. Ja piszę z apelem z myślą o tym że jak ktoś może to wpłaci.
Iza, daj mi Twój adres mailowy. Wyślę Ci zrzuty ekranu ile maili i do kogo wysłałam z apelem o wpłaty. To nie jest moja wina że ludzi nie obchodzą zwierzęta i że mało osób wpłaca.
Może najlepiej podziel się informacją w jaki sposób Ty uzyskujesz dużo wpłat. Mnie niestety na razie się to nie udaje. Policzyłam ile wysłałam apeli od 9 sierpnia drogą mailową. 87. Wysłałabym ich więcej gdybym miała pomysły gdzie wysyłać. Wyczerpały mi się pomysły gdzie pisać i dlatego napisałam na forum prośbę o poradę.
Nie róbcie bazarku dla mnie. Macie swoje koty i swoje problemy. Ja mam lepszą sytuację teraz o tyle że mam Gminę pod nosem i zadeklarowali że oddzwonią odnośnie karmy. Zdobyłam też sama trochę tych puszek Morando. Mam dostać karmę od Gminy dla 7 kotów miesięcznie jak na razie czyli myślę że ok 7 kg suchej. Wtedy już nie będę musiała kupować suchej na własny koszt i będę mogła więcej pieniędzy przeznaczyć na mokre jedzenie.
Mówicie że mięso wychodzi taniej. No ja nie jestem tego taka pewna. Dla nich trzeba co najmniej 2 kg dziennie. Kupując np. podroby po 9zł za kg to jest 18zł dziennie. za miesiąc wychodzi ile? 540zł. Nie uważam zatem żeby było taniej.