Miziel52 dziekuję za wskazówki, cześć już własnie doczytuję od kiedy wróciłam z Wrocławia

Białko dostaje od dawna - jak przekąskę. Pies to uwielbia. ale nie miałam pojęcia że białko jest tak zdrowe. zawsze sie czyta o żółtku, a tu proszę ...
Patmol pisze: Wysoki mocznik to pewnie tez coś z nerkami, albo pies za mało pije? ma biegunkę lub wymioty?
.
no właśnie pije normalnie, je normalnie, siku normalnie. Pozostałe wyniki (kreatynina, fosfor, wapń, hemoglobina itp) ma w normie. Moze te wniki sa gorsze, bo miała 3-godzinny stres w drodze do Wrocławia.
A może dlatego, że zmieniłam jej dietę - wszak dostaje głównie gotowane mięso i trochę wypełniaczy.
No i zabija się za serduszkami drobiowymi i tego sporo je, jest to jakieś 50-70% części mięsa dziennie.
Wiem, że podroby sa zdrowe, maja duzo więcej witamin od mięsa z mięśni, ale tez sporo fosforu. W sumie serduszka to tez mięśnie. Czytałam, że żołądki, serca moga byc traktowane jako mięso z mięśni, nie jako podroby, ze względu na ich budowę (nawet mówi sie mięsień serca)
Kot tez lubi wyjadać serca, dopiero na końcu je resztę mięsa.
mziel52 pisze:Marchew - w przeciwieństwie do ryżu - nie zatwardza - ale reguluje - zarówno biegunki jak i zatwardzenia.
masz na mysli gotowaną czy surową? Bo na razie pies je tylko gotowane.