SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 06, 2015 10:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina pisze:Moja też nadal nią pluje :(
Trzy dni temu zrobiłam w słoiku mieszankę 1/4 PON i 3/4 Puizon śledziowy. Wymieszałam i zamknęłam słoik. Jak wszystko prześmierdnie Puriznem to spróbuję młodą oszukać.

Eee, moje zjadają wszystko, nawet sałatę i kapustę kiszoną, jak się ich w porę nie złapie za kark. Do tej pory dostawały tylko bezpłciową Royal Canin Sensitivity Control, więc liczę, że będzie dobrze. A jak nie, bezdomniaczkom oddam. 125 zł kosztował w promocji wór 7,5 kg (16,66 zł/kg), przeżyję.

lenka* pisze:Proszę o jakieś opinie o karmie Optimanova. http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... optima_kot

W składzie ryż i kukurydza. Do tego gluten kukurydziany i proteiny ryżu.

Mało wartościowa, za to droga pasza dla kur.

Tu szukaj czegoś lepszego: http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=166

EDIT Karma PON przyszła. Kociaste same się do niej dobrały pod naszą nieobecność - zębami i pazurami. Bardzo im smakuje, przynajmniej na razie :)

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Pt lip 10, 2015 14:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

ciekawi mnie jedna rzecz. Wielce narzekacie na royal a wszystkie te kocie anioły ktore maja po kilkanascie kotow karmia rc na nerki gastrointestinal czy urinary i nikt nawet uwagi nie zwroci ze sa zle. Obłuda.
Kotka Milka

Post » Pt lip 10, 2015 14:17 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kotka Milka pisze:ciekawi mnie jedna rzecz. Wielce narzekacie na royal a wszystkie te kocie anioły ktore maja po kilkanascie kotow karmia rc na nerki gastrointestinal czy urinary i nikt nawet uwagi nie zwroci ze sa zle. Obłuda.

Zupełnie nie rozumiem wypowiedzi, sensu, doboru słów. Niby polskie słowa, ale nie po polsku...

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Pt lip 10, 2015 14:26 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina pisze:
Aaaśka pisze:
Dark Angel pisze:Z dobrych mokrych jest jeszcze Lily's Kitchen Organic Dinner i Terra Faelis. Obie drogie po zbóju, no ale jak trzeba...

Przerzucam moje mruczki na suchą karmę Power of Nature Meadlowland Mix. Jak przyjdzie, zacznę podawać i podzielę się informacjami.

Moje nadal bojkotują. :?

Moja też nadal nią pluje :(
Trzy dni temu zrobiłam w słoiku mieszankę 1/4 PON i 3/4 Puizon śledziowy. Wymieszałam i zamknęłam słoik. Jak wszystko prześmierdnie Puriznem to spróbuję młodą oszukać.

PONE'em plują ? Bo to jest tak,że jak zjedzą Purizona rybnego,a potem podasz PON, to ... niestety :mrgreen:
Purizon, jest aromatyczny. PON, niekoniecznie. Próbowałaś podać Wilcat Etosha ? Sucha.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pt lip 10, 2015 14:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

gatiko pisze:PONE'em plują ? Bo to jest tak,że jak zjedzą Purizona rybnego,a potem podasz PON, to ... niestety :mrgreen:
Purizon, jest aromatyczny. PON, niekoniecznie. Próbowałaś podać Wilcat Etosha ? Sucha.

A tak, PON'em pluje :ryk: Młoda już doszła do perfekcji, żadnego nie pominie. No gdybym ja o tym wcześniej wiedziała, że najpierw PON a później Purizon...

Wilcat Etosha nie próbwałam. Taki dobry?

Polina

Post » Pt lip 10, 2015 15:14 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kotka Milka pisze:ciekawi mnie jedna rzecz. Wielce narzekacie na royal a wszystkie te kocie anioły ktore maja po kilkanascie kotow karmia rc na nerki gastrointestinal czy urinary i nikt nawet uwagi nie zwroci ze sa zle. Obłuda.

NIKT nie neguje jakości kocich karm weterynaryjnych. One mają leczyć.
Jasne, urinary nie ma racji bytu, ale inne owszem.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt lip 10, 2015 15:18 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

acha ok dzieki:) bo własnie to mnie dziwiło. Czyli spokojnie mozna kotu dawac gastro czy hypoallergenic bo lubi?
Kotka Milka

Post » Pt lip 10, 2015 15:21 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Jezeli jest chory, to tak.
Lekow nie jesz dlatego, ze lubisz. Karmy wet to nie cukierki.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Pt lip 10, 2015 16:21 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Nie ma sensu podawać karmy weterynaryjnej zdrowemu koty..no bo po co? Zresztą z leczniczą karma to nie tak ze ona leczy..bo leczy lek, a tego w składzie karmy nie ma..ale taka karma ma,pewne substancje które moga pomoc w rekonwalescencji czy są podawane w trakcie leczenia lekami weterynaryjnymi.

nataleia

Od: Śro lut 19, 2014 14:47

Post » Pt lip 10, 2015 17:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

są 2 wersje karm które mozna kupic u weta- karma weter dla kotów chorych np gastro neren fibre i karma bytowa neutered np young female, young male, senior consult, growt, czyli te z drugiej wersji mozna dawac kotom
Kotka Milka

Post » Pt lip 10, 2015 17:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

I to juz syf. Koty kastrowane nie roznia sie niczym od niekastrowanych i nie musza jesc specjalnych karm
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Pt lip 10, 2015 17:54 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

A czy nie lepiej za każdym razem patrzeć na skład konkretnej karmy (one się też zmieniają) i wtedy świadomie podejmować decyzję o tym czy podawać to kotu?

Polina

Post » Pt lip 10, 2015 18:32 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina pisze:A czy nie lepiej za każdym razem patrzeć na skład konkretnej karmy (one się też zmieniają) i wtedy świadomie podejmować decyzję o tym czy podawać to kotu?

Amen. Zboża dyskwalifikują karmę. A RC to praktycznie sama pasza :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Pt lip 10, 2015 18:40 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

moze i tak ale ten kto karmi rc nie musi sie martwic ze kot nie chce jesc czy wymiotuje czy ma biegunke. Nigdy po zadnej karmie rc moje koty nie mialy takich dolegliwosci. A po acanie juz tak.
Taste jedza ale twarda i starsza kicia miala problemy a z rc tego nie bylo. Wprawdzie moje koty jedza kazda karme i nie mam z tym probłemu czy to winston czy whiskas czy rc czy taste.
Kotka Milka

Post » Pt lip 10, 2015 20:35 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

My dzisiaj pierwszy raz w Życiu próbowaliśmy purizon. W sensie, moje dziewczyny próbowaly. Felusia jest maniaczką suchej, która uwielbia. Z racji tego ze ma problemy z pęcherzem, to dostaje suchej tylko jakies 5-10gram..zjadala..alw to co ci dzisiaj zobaczylam to byl szok. Rybny purizon zniknął z miski z prędkością światła, jeszcze miske wylizala i czekala na dokladke. Caly czas czeka. Tak jej zasmakowala, ze aż w szoku bylam. Teraz czekam na to, co zastanę w kuwecie, ale jestem dobrej myśli :).

co do rojala, jak bylam nieświadoma i w ogóle nieogarnięta z kocim jedzeniem to tez dawalam rojala. Wet polecil to wiadomo powinno byc dobre. Ale co z tego, ze Felka zaakceptowała, jak wiecznie głodna, nie mówiąc o tym ze utyla przez pól roku dość sporo, a na bezzbozowej caly nadmiar zgubila :)

nataleia

Od: Śro lut 19, 2014 14:47

[poprzednia][następna]