forumowa delfinka[*] i Jej koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 10, 2015 13:47 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

to nie jest dobrze :( ,nie mamy żadnych zapytań w sprawie suni

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto lut 10, 2015 14:12 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Udało mi się z banerkiem. Tabo10, dziękuję za instrukcję obsługi.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Wto lut 10, 2015 14:17 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

tabo10 pisze:to nie jest dobrze :( ,nie mamy żadnych zapytań w sprawie suni

A właśnie że jest :wink: Na razie wstępne, jak jej relacje z kotem bo jest w domu. Pokazałam zdjęcie Pchełki jak leży na podusi z Bajeczką (chyba) więc proszę o mocne :ok: i czekamy.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto lut 10, 2015 14:21 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

lilianaj pisze:Udało mi się z banerkiem. Tabo10, dziękuję za instrukcję obsługi.

:ok:

tabo10

Post » Wto lut 10, 2015 14:22 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

ewan pisze:
tabo10 pisze:to nie jest dobrze :( ,nie mamy żadnych zapytań w sprawie suni

A właśnie że jest :wink: Na razie wstępne, jak jej relacje z kotem bo jest w domu. Pokazałam zdjęcie Pchełki jak leży na podusi z Bajeczką (chyba) więc proszę o mocne :ok: i czekamy.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

tabo10

Post » Wto lut 10, 2015 15:15 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

AnielkaG pisze:Do konta VIvy nie mamy dostępu, nawet nie wiem z kim się kontaktować w tej sprawie. Mogę udostępnić moje konto, ja będę kupować karmę, będę ze zwierzętami jeździć do weta (może którys kot wymaga karmy specjalistycznej - są 4 staruszki i co najmniej 2 koty z problemami z drogami moczowymi). Rodzina nie pomoże ani w adopcjach ani w logistyce dotyczącej zwierząt.

Zwierzaczki Basi miały subkonto w Kotach i Spółce (grupa Vivy). Ale tylko niektóre (ja nawet nie wiem które, to Basia wiedziała). Osobiście uważam, że najlepiej będzie na konto AnielkiG jeśli się zgodzi, bo...
...jeśli będzie to na subkoncie Vivowym, to każdy najdrobniejszy zabieg, zakup, karma, kawałek kurczaka itp. musi być na fakturę (takie wymogi fundacyjne). W tej sytuacji - do ogarnięcia całości - ogarnianie dodatkowo faktur może być męczące. Tym bardziej, że każdy ale to każdy zakup musi być fakturowany.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto lut 10, 2015 17:55 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

To już jutro... Spotkamy się wszyscy...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto lut 10, 2015 21:52 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Tym razem ja byłam dziś u weta z dwoma kotami i sunią. Login(5,4kg,ma 3,5r.) i Diana(3,06kg,ma 2,5r.) zostały odrobaczone i zaszczepione. Zęby i uszy ok. Testy FIV/FELV ujemne. Oba koty są bardzo przyjazne,w pełni obsługiwalne.Zdrowe. Pazury obcięte.Mają książeczki zdrowia.
Sunia Pchełka(8,6kg) została zaszczepiona p-ko wirusówkom,szczepienie p-ko wściekliźnie ma aktualne. Miała fatalnie długie pazurki,zostały skrócone. Sierść ma w nienajlepszym stanie. Trzeba ją porządnie wyczesać i wykąpać,ale narazie musi mieć chwilkę oddechu po szczepieniu. Pchełka będzie cudownym psem dla kogoś kto poświęci jej czas,pokocha,poprzytula,bo ona bardzo tego potrzebuje.W drodze do weta bardzo się stresowała(wówczas siedzi jak skamieniała i widać ,że chce być niewidoczna),ale w powrotnej już machała ogonkiem.Nawet sama wskoczyła do samochodu.Podróżuje bardzo grzecznie i nie ma choroby lokomocyjnej,mimo,ze nakarmiona przed wyjazdem,nie zwymiotowała.Grzeczna maleńka,którą paraliżuje strach. Ale nie ma w niej cienia agresji. Pozwala się nosić na rękach i mimo,że przy jednym pazurze poleciała krew,nie zmarszczyła nawet nosa (mój pies już by złapał zębami).Pchełka ma ok.5lat. Zęby ok,uszy ok. Mogłaby zrzucić 1-2kg,bo grubcia się robi.

tabo10

Post » Śro lut 11, 2015 7:21 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

No więc Pani zakochała się w Pchełce i chce dać jej dom :lol: Proszę aby skontaktować się z domkiem (nr podam na pw) i omówić szczegóły. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i Pchełka będzie się mogła szybciutko przeprowadzić, domek w Warszawie, więc dalekiej podróży nie będzie. W domu była podobna sunia Muszka, która odeszła. Jest też kot, ale skoro mieszkał z psem a Pchełka z kotami mam nadzieję, że relację będą poprawne.
Bardzo się cieszę :lol:
O koty niestety wielu zapytań nie ma, dom u mojej warszawskiej znajomej dla jednego z nich nadal aktualny. Na fb jest całe mnóstwo kocio / psiej biedy, a adoptujących dużo mniej. Ale nie poddajemy się :ok: Każde nowe wiadomości w ich sprawie mile widziane aby umieścić w wydarzeniu i zdjęcia również.
Na konto AnielkaG wpłyną też dwie wpłaty 100 i 30 zł, jest też jakaś karma do oddania. Będę prosiła o karmę dla nerkowców i urinary i o pieniążki również.
To tyle meldunku z frontu.
Choć dzisiejszy dzień smutny wielce, ale myślę, że delfinka patrzy z góry i jest spokojna o swoje zwierzaczki.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lut 11, 2015 8:43 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

ewan,cudowne Twoje wieści o perspektywach dla Pchełki.Wszystko sprawdzimy,zadzwonimy.
Dziękuję za Twoją ciężką pracę na FB :1luvu: !
Dziś prosimy o oddech. To będzie trudny dzień.

przypominam dla tych,którzy jeszcze chcieliby dołączyć,albo dopiero się dowiedzieli,a są zainteresowani pożegnaniem delfinki
JEJ POGRZEB DZIŚ NA CM.WAWRZYSZEWSKIM W WARSZAWIE,MSZA ŚW.O GODZ. 13.00

pod kościołem znajdziecie nas po kartce z napisem : forum miau

tabo10

Post » Śro lut 11, 2015 8:45 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

będę z Wami myślami
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro lut 11, 2015 8:47 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

mamaGiny pisze:będę z Wami myślami

serdeczne dzięki!

tabo10

Post » Śro lut 11, 2015 9:01 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Przyjechać nie mogę, ale chociaż duchem będę.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lut 11, 2015 9:10 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Będę z Wami myślami...
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro lut 11, 2015 9:39 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

ewan pisze: jest też jakaś karma do oddania. Będę prosiła o karmę dla nerkowców i urinary i o pieniążki również.
.

w piatek wyrusza paczki z Holandii z karma. Dolozylam troche karmy dla nerkowcow, (Royal Canin) dla kotow delfinki. (Anielka wie).

Duzo sily dzisiaj. :(

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

[poprzednia][następna]