Mój aniołek Emilek przegrał z kalici i FIPem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 31, 2014 14:02 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Jaaga pisze:Kiedy w końcu po tygodniu dojechałam na wieś do moich dzieci, to zapytałam młodszej córki, czy dobrze, że przyjechałam i odpowiedziała, że dobrze, bo chociaż jest Emil :wink:

Fajne masz dzieciaki. :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob sty 03, 2015 16:35 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Jak czytam historię Emilka to nie umiem uwierzyć w ciągle pojawiające się siły u tego kota i u Was walcząc za niego i dla niego. To niesamowicie piękne. Sciskam was gorąco....

Szkraba

Od: Nie wrz 28, 2014 15:28

Post » Nie sty 04, 2015 19:48 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

KotwKratke pisze:
Jaaga pisze:Obrazek

ale wydaje mi, się że Emiś sporo urósł :?: :kotek:

ehhh łzy zakręciły mi się w oku kiedy czytałem o tej decyzji i walce z nią?
sam nie wiem co bym zrobił, gdzie jest granica miedzy życiem a śmiercią chyba tak do końca nigdy nie poznamy ...
Niemniej jednak chyle czoła przed Tobą i twoja rodziną za to co dla niego robicie, jak o niego walczycie!!!!
i jakoś tak w duszy mam nadzieję i wiarę w to, że uda się Emilkowi stanąć na łapkach ...!!!
cały czas kibicuje i trzymam mocno kciuki :ok: :ok: :ok:

A ja się podpisuję pod tym,żeby się nie powtarzać. Tak samo mi sie pomyślało jak czytałam... :kotek: Cudny Emilek, śliczne kruche i jednocześnie silne stworzonko :1luvu:
Pozdrowienia dla opiekunki :ok:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Nie sty 04, 2015 19:55 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Jaaga pisze:To jest przybrana mama Emilka - Rysia. Zrobiłam zdjęcie, żeby wysłać do schroniska. Wkrótce minie rok, jak jest u nas. W tym czasie mimo, że po sterylizacji, to odchowała oprócz Emila dwa mioty kociąt. Nawet podobna do Emilka, no nie? Wszystkie pozostałe 8 kociaczków też było buraskami.

Obrazek

Podobna :) Przez moment zbaraniałam 8O bo myslę, coś mi nie gra, jednak przytył :mrgreen:
A to 'mamusia' :201461

Zdrowia dla naszych kotków, wszystkich, na ten 2015 i do przodu, ile się da, jak najdłużej :!: w miłości i zdrowiu, do najpóźniejszej starości.
I dla nas, opiekunów, zdrowia , żebyśmy mieli siłe , służyć kocim futrom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gatiko

Post » Pon sty 05, 2015 13:38 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Wszystkim Wam dziękuję za słowa wsparcia i życzenia.
Niestety, nie jest dobrze. Emil znowu czuje się gorzej, a wynik badania w kierunku kaliciwirozy jest druzgocący. Poziom przeciwciał jest ogromny, 4-krotnie jest przekroczona górna granica :cry: . Dr Wrzosek powiedział, że rokowania będą złe, jesli będzie dodatni wynik któregoś z badań: na kalici lub FIP. Niestety, oba są dodatnie.

Miałam nadzieję, że po ostatnim kryzysie już nie będę musiała podejmować najgorszej z decyzji, jednak chyba nie będzie mi to oszczędzone. Musze na razie poukładać sobie wszystko w głowie. Niby wiem, że nie każdego można uratować, ale po takiej walce i tylu nadziejach trudno mi przyjać takie zakończenie.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pon sty 05, 2015 13:49 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Bardzo, bardzo mi przykro,że Emilek przechodzi takie straszne chwile , a Wy z nim... Nie wiem co mam napisać,tak bardzo współczuję ale ciągle mam nadzieję,że stanie się coś wyjątkowego...
Ucałowania dla maleństwa i ciepłe serdeczne słowa i mysli...

gatiko

Post » Pon sty 05, 2015 18:30 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Bardzo mi przykro ze musisz tak cierpieć i Emilek. Robisz dla niego wszystko- pamietej. wiele osób dawno by odpuściło. Ty dałaś mu szanse i miłość. to bardzo cenne i cudowne. wciąż trzymam kciuki za malucha.

Szkraba

Od: Nie wrz 28, 2014 15:28

Post » Pon sty 05, 2015 18:45 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

:(
Trzymam za Was kciuki bardzo mocno :ok:
Jutro druga Gwiazdka, niech zdarzy sie cud!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sty 05, 2015 19:17 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Trzymam kciuki za Emilka :ok: :ok: :ok: chciałabym bardzo, żeby na przekór diagnozom dał radę..
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pon sty 05, 2015 19:30 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Przytulam, bo kiedy wiemy, że zapadł wyrok, to cierpimy podczas gdy nasz podopieczny jeszcze cieszy się życiem. Póki Emilek ma się w miarę dobrze - je, jest zainteresowany światem i nie alienuje się od reszty jeszcze nie czas się żegnać. W sumie Ciel też miał nie przeżyć miesiąca a jednak wciąż rozrabia - oby i Emilek udowodnił, że gdy pacjent chce żyć, to medycyna jest bezsilna :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 05, 2015 19:30 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Ech :( też trzymam :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon sty 05, 2015 22:13 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

:ok: trudne to życie :? i decyzje które my musimy podejmować :ok: żeby los nam sprzyjał i wskazywał te dobre i właściwe decyzje
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sty 05, 2015 22:16 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Przesyłamy :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon sty 05, 2015 22:40 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Jaaga może to zabrzmi glupio i malo profesjonalnie ale jesli mały mialby FIP jego walka i Twoja również dawno by się skonczyła. Bądz dobrej mysli. To jak on się teraz czuje i jakie widzisz Ty rokowania z jego samopoczucia jest najważniejsze. Coś dzieje się co jest przez weta nierozpoznane to widac po jego jego reakcjach na leki. Niech dzialaja, mysla.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto sty 06, 2015 9:24 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Całym <3 ...

gatiko

[poprzednia][następna]