Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Animus pisze:wstawcie tu numer konta i każdy kto wspiera będzie mógł się zrzucić
Animus pisze:wstawcie tu numer konta i każdy kto wspiera będzie mógł się zrzucić
Szalony Kot pisze:No uprzedzałam, że benzyna będzie do opłacenia, dlatego sugerowałam przelewanie części do Kinii... bo Fundacje nie mają jak za to zwracać, to bardzo trudno wpisać w koszty, bo mało kto wpisuje w cele statutowe "transport rannych zwierząt", a ciężko o wytłumaczenie opłat za rzeczy nie wpisane w cele![]()
A wiadomo już, ile się uzbierało..?
Ewa.KM pisze:Kolejne pytanie o co wnioskowała Fundacja Azylu Koci Świat składając do MSWiA wniosek o zgodę na zbiórki publiczne. Ja wpłacając na konto fundacji nie miałam obiekcji, że tylko na leczenie a transport już nie.
Marzenia11 pisze:Ewa.KM pisze:Kolejne pytanie o co wnioskowała Fundacja Azylu Koci Świat składając do MSWiA wniosek o zgodę na zbiórki publiczne. Ja wpłacając na konto fundacji nie miałam obiekcji, że tylko na leczenie a transport już nie.
a czy to nie dotyczy zwierząt będących pod opieką fundacji? Ja nic nie sugreuję, po prostu pytam bo nie wiem. Mi się wydaje, ze Kropek nie jest fundacyjnym kotem, czy jest?
Ewa.KM pisze:Tu jest pomieszanie z poplątaniem. Jak pieniądze są na koncie fundacji to sa jej przychodem i Fundacja nie może ich przelać na konto Kinni ja to rozumiem. Musi je wydac zgodnie ze statutem i wnioskiem złożonym do MSWiA gdy prosiła o zgodę na zbiórki publiczne. Czy we wniosku był wymieniony transport- nie wiemy, moim zdaniem nawet jeśli nie był to da się ten transport uzasadnić skoro nie bylo innego sposobu na leczenie jak tylko w W-wie. Fundacja ryzykowała, że jesli nie bedzie wystarczajaco duzo wpłat na pokrycie faktury z lecznicy to dług w lecznicy bedzie miec nie Kinnia ale Fundacja. Leczenie Kropka jeszcze sie nie zakończyło i nie mamy info ile zebrano i na ile wystarczy. Jesli cos zostanie po opłaceniu wszystkich kosztów zwiąazanych z leczeniem i rehabilitacja Kropka i fundacja przeznaczy te pieniadze na inne koty, to ja bym nie miała zastrzeżeń. W przeciwnym wypadku powinna je zwrócić darczyńcom.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 28 gości