Było 13 pod płotem....Pola-Mrówcia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 30, 2013 14:21 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

pisiokot pisze:
alessandra pisze:swetrów bym nie polecała, bo bardzo chłoną wilgoć, szczególnie że ten czas nadszedł, koty potem sie przeziębiają -najlepsze są polarki-pamietam,że Iweta kiedyś chętnym wysyłała ścinki polarowe -nie łapia wilgoci i sa cieplutkie i miłe :wink:
Na razie wystarczy jeszcze sianko-tez nie łapie wilgoci, póki nie ma bardzo silnych mrozów

Wiemy, wiemy :wink:.
Na razie mamy dostęp do nieograniczonej ilości tych cudnych, ciepluteńkich ścinków polarowych, więc wyposażymy budki na tip top :ok:

ta no własnei, to co ,Ciocia, fermęt siejecie ,że nie wiecie 8O :lol: :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon wrz 30, 2013 15:04 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Za to ta koteczka z chorymi oczkami dalej czeka na ratunek a nie wygląda dobrze :cry: :cry:

Obrazek
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon wrz 30, 2013 15:26 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Goyka a ta mała ma jakiś fb? To szylkrecia-jest dużo większa szansa na domek niz zwykły burasek-widac ,ze naprawde teraz jeszcze wystarczy tylko antybiotyki podać -domek nie będize miał większych problemów- taaa tylko nie wiemy czy zawsze taka była wolnożyjąca czy wyrzucona - chodzi o korzystanie z kuwety, choć z mojego doświadczenia działkowych kotów, nie było problemu nigdy , gdy przybywały na leczenie

alessandra

Post » Pon wrz 30, 2013 16:06 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

alessandra pisze:Goyka a ta mała ma jakiś fb? To szylkrecia-jest dużo większa szansa na domek niz zwykły burasek-widac ,ze naprawde teraz

Mają Ola ale cisza https://www.facebook.com/#!/events/6008 ... ext=create
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon wrz 30, 2013 21:37 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Aniu co z tymi domkami dla nich kiedy można będzie postawić?. Bardzo martwi mnie ta koteczka a może antybiotyk do karmy dorzucić. Ile ona ma?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pon wrz 30, 2013 21:44 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Kasiu ona jest malutka 3-4 miesiące jej nie wystarczy budka i lek do karny, ona musi być zbadana przez weta o najlepiej jakby udało sie załatwić z zaprzyjaźniona lecznica w Lodzi u Coolcaty żeby przetrzymali ja na czas leczenia a my w tym czasie szukalibysmy jej domku
Obrazek

Goyka

Post » Pon wrz 30, 2013 21:46 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

alessandra pisze:Goyka a ta mała ma jakiś fb? To szylkrecia-jest dużo większa szansa na domek niz zwykły burasek-widac ,ze naprawde teraz jeszcze wystarczy tylko antybiotyki podać -domek nie będize miał większych problemów- taaa tylko nie wiemy czy zawsze taka była wolnożyjąca czy wyrzucona - chodzi o korzystanie z kuwety, choć z mojego doświadczenia działkowych kotów, nie było problemu nigdy , gdy przybywały na leczenie

Myśle ze FB jej mozna zrobic po podleczeniu i z mig znajdzie dom czy ktos mógłby zagadsc z Coolcaty czy by jej nie przetrzymali na czas leczenia j jeśli tak to za ile ?
Obrazek

Goyka

Post » Pon wrz 30, 2013 21:59 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

a może trzeba zrobić zrzutkę na leczenie tej małej?. Poprosić o leczenie i w międzyczasie szukać?. Sama nie wiem :cry: :evil:

kasia1568

Post » Wto paź 01, 2013 10:07 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Goyka pisze:Kasiu ona jest malutka 3-4 miesiące jej nie wystarczy budka i lek do karny, ona musi być zbadana przez weta o najlepiej jakby udało sie załatwić z zaprzyjaźniona lecznica w Lodzi u Coolcaty żeby przetrzymali ja na czas leczenia a my w tym czasie szukalibysmy jej domku

Anie z lecznicy mi pomagają choćby niedawno z kotką pogryzioną czy przebitą widłami? viewtopic.php?f=1&t=153391&hilit=pogryziona
ostatnio tego kotka nie mogłam zostawić viewtopic.php?f=1&t=155563&hilit=Czaru%C5%9B i nie wiem czy już teraz można, a wiadomo, że nie chcę narażać nie szczepionych kotów.

kasia1568 bardzo dziękuję :1luvu: za wpłatę 25 złotych na karmę dla kotków, wcześniej dostałam 50 od tomek_k :1luvu: kupiłam dwa opakowania unidoxu a reszta będzie na surowiznę dla nich.

Bardzo wam wszystkim dziękuję za pochylenie głowy nad tymi najbiedniejszymi z biednych. :cry: :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto paź 01, 2013 10:35 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto paź 01, 2013 10:13 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

wysłałam znajomym maile z wydarzeniem kotków na facebooku - tam jest też kontakt do Ani

https://www.facebook.com/events/6008846 ... ext=create

dopisałam, że szylkreteczka ma 3-4 miesiące, poprosiłam o pomoc i przesłanie wiadomości dalej
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto paź 01, 2013 10:30 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Napiszę szylci ogłoszenie, ale muszę coś poczytać, a teraz zupełnie nie mam czasu.Po południu, dobrze? Fajnie byłoby, aby miała jakieś imię.Ktoś coś zaproponuje, czy zdajecie się na mnie?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto paź 01, 2013 10:35 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

wibryska pisze:wysłałam znajomym maile z wydarzeniem kotków na facebooku - tam jest też kontakt do Ani

https://www.facebook.com/events/6008846 ... ext=create

dopisałam, że szylkreteczka ma 3-4 miesiące, poprosiłam o pomoc i przesłanie wiadomości dalej

Dziękuję :1luvu:

ewar pisze:Napiszę szylci ogłoszenie, ale muszę coś poczytać, a teraz zupełnie nie mam czasu.Po południu, dobrze? Fajnie byłoby, aby miała jakieś imię.Ktoś coś zaproponuje, czy zdajecie się na mnie?

Dziękuję :1luvu:
Może Kasia?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto paź 01, 2013 10:58 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

ewar pisze:Napiszę szylci ogłoszenie, ale muszę coś poczytać, a teraz zupełnie nie mam czasu.Po południu, dobrze? Fajnie byłoby, aby miała jakieś imię.Ktoś coś zaproponuje, czy zdajecie się na mnie?

Dziękuję Ewa że zajrzałaś :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto paź 01, 2013 11:38 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Anna61 pisze:
Goyka pisze:Kasiu ona jest malutka 3-4 miesiące jej nie wystarczy budka i lek do karny, ona musi być zbadana przez weta o najlepiej jakby udało sie załatwić z zaprzyjaźniona lecznica w Lodzi u Coolcaty żeby przetrzymali ja na czas leczenia a my w tym czasie szukalibysmy jej domku

Anie z lecznicy mi pomagają choćby niedawno z kotką pogryzioną czy przebitą widłami? viewtopic.php?f=1&t=153391&hilit=pogryziona
ostatnio tego kotka nie mogłam zostawić viewtopic.php?f=1&t=155563&hilit=Czaru%C5%9B i nie wiem czy już teraz można, a wiadomo, że nie chcę narażać nie szczepionych kotów.

Aniu, a zapytałabys czy mozna kocię umiescic w tej lecznicy ?Myśle,że na utrzymanie jej tam przez okres choroby damy rade zebrać-to kwestia miejsca , jak zwykle :(

a ten mały burasek, jak?...

alessandra

Post » Wto paź 01, 2013 12:31 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

:1luvu: :1luvu: Aniu zapytaj proszę moze będzie jakieś maleńkie miejsce dla tej koteńki na leczenie. Spróbujemy pozbierać pieniążki na jej pobyt :kotek: . Tych maluchów szkoda najbardziej! :(

kasia1568

[poprzednia][następna]