Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 26, 2013 11:35 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Głosowanie styczeń 2013

Koty issey32 :arrow: 8

Głosowały :arrow: Mulesia, Maupa, józefina1970, AYO, Dzyśka, Willentretenmerth, Hikiko, AniHili,
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Sob sty 26, 2013 16:37 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

mój głos na TAK :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Sob sty 26, 2013 17:40 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Ech, nie mam weny na pisanie inżynierki :? Ostatni rozdział mi został, 15 stron dzieli mnie od końca i jakoś nie mogę się zebrać. Poprzednie 20 stron napisałam w jeden dzień, a jeszcze wcześniejsze 15 w dwa dni, a teraz natchnienie mi siadło. A nawet już w ramach motywacji zawarłam sama ze sobą dżentelmeńską umowę, że jak się obronię do końca lutego (czyli w terminie) to przygarnę wreszcie szczurka. Nawet mama już się zgodziła, a tacie głupio się nie zgodzić, skoro to moja motywacja do złożenia pracy w terminie. Kuźwa muszę do czwartku złożyć pracę w dziekanacie. Dwa poprzednie rozdziały mam już 'klepnięte' przez promotora i wiem, że przy tym ostatnim też problemów nie będzie robił, bylebym tylko napisała, no :|

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Sob sty 26, 2013 17:45 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Życzę powodzenia w pisaniu :)

I głosuję na TAK :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Sob sty 26, 2013 17:47 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Głosowanie styczeń 2013

Koty issey32 :arrow: 10

Głosowały :arrow: Mulesia, Maupa, józefina1970, AYO, Dzyśka, Willentretenmerth, Hikiko, AniHili, KITA/RZESZÓW, milu,
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob sty 26, 2013 17:48 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

To weź się zrelaksuj, wyluzuj, ale nic na siłę ;) Do czwartku zdążysz - mówi Ci to leń, który nadziergał magisterkę w dwa tygodnie :lol:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob sty 26, 2013 17:49 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Dzyśka - jakiego szczurka?

AniHili dobrze prawi, mówi ci to leń, który ostatni rozdział magisterki [z historii] w jeden dzień napisał :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob sty 26, 2013 17:52 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Dzysiu "szczurek", prawdziwy szczurek? Kiedyś kilku bylo mi bardzo zaprzyjaźnionych. I jedna szczurkowa.
--------------------------------------------------------------------------------------
Dzięki Siostry za starania dotychczas.Wiecie już od AniHili, że Białystok nie ma schroniska. I to kiedyś było wojewódzkie miasto. Zgroza. Domki potrzebne. Ogłaszajmy gdzie się da. Inaczej wywalą je na mróz. One umrą, po cichutku, bez krzyku, jak to koty.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob sty 26, 2013 17:57 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

AYO pisze:Dzyśka - jakiego szczurka?

AniHili dobrze prawi, mówi ci to leń, który ostatni rozdział magisterki [z historii] w jeden dzień napisał :mrgreen:

No szczurka, w sensie szczura z ogonem i zębami, a w zasadzie chętniej szczurzycę, a w zasadzie dwie szczurzyce, bo one muszą przynajmniej dwójkami żyć :mrgreen:

Ech no ja wiem, że jak już przysiądę to zrobię, w końcu zaczęłam tydzień temu a już mam 2/3 skończone i zatwierdzone, a w międzyczasie zaliczyłam egzamin i dwa kolokwia całoroczne. Tylko chciałabym już, teraz a tu kicha :evil:

I jeszcze wyjaśnię, bo pewnie nie każdy wie: ja w tej chwili nie posiadam zwierzątek. Moje kociaste po 'rozwodzie' zostały z byłym, bo on mógł im zapewnić lepsze warunki, a w lipcu odszedł po 15 latach z nami mój ukochany piesek :cry: No i od tego czasu bujam się z myślą, żeby przygarnąć szczura - zawsze chciałam mieć szczura. Do tej pory rodzice byli stanowczo przeciw, ale sytuacja dojrzała :mrgreen:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Sob sty 26, 2013 18:01 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Villentretenmerth pisze:Dzysiu "szczurek", prawdziwy szczurek? Kiedyś kilku bylo mi bardzo zaprzyjaźnionych. I jedna szczurkowa.
--------------------------------------------------------------------------------------
Dzięki Siostry za starania dotychczas.Wiecie już od AniHili, że Białystok nie ma schroniska. I to kiedyś było wojewódzkie miasto. Zgroza. Domki potrzebne. Ogłaszajmy gdzie się da. Inaczej wywalą je na mróz. One umrą, po cichutku, bez krzyku, jak to koty.

Małe sprostowanie Villen ;-)

Schronisko mamy, tyle, że dla psów, nie kotów. Kotami u nas zajmuje się głównie Kotkowo - na Kotach mają wątek.
I to nadal miasto wojewódzkie, konkretnie stolica podlaskiego. :wink:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Sob sty 26, 2013 18:17 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Och, szczury są fantastyczne, a szczurkowe szczególnie. Wstyd przyznać ale kiedyś walkę na inteligencję ze szczurzycą przegrałem. Wszystkie wymyślne pułapki pokonała i na koniec zdecydowała brutalna siła człowieka - rozebralem szafkę pod zlewozmywakiem, żeby stwora wydobyć. Ależ miała głupią minę!
AniHili.
No trochę z województwem popieprzyłem, istotnie. Przepraszam. Ale kociarstwo to lekko nie ma. Psy jakoś tak mają większy szacunek u ludzi...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Sob sty 26, 2013 18:25 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Villentretenmerth pisze:Och, szczury są fantastyczne, a szczurkowe szczególnie. Wstyd przyznać ale kiedyś walkę na inteligencję ze szczurzycą przegrałem. Wszystkie wymyślne pułapki pokonała i na koniec zdecydowała brutalna siła człowieka - rozebralem szafkę pod zlewozmywakiem, żeby stwora wydobyć. Ależ miała głupią minę!
AniHili.
No trochę z województwem popieprzyłem, istotnie. Przepraszam. Ale kociarstwo to lekko nie ma. Psy jakoś tak mają większy szacunek u ludzi...

Uno - nie przepraszaj, wyjaśniłam to teraz już wiesz ;) Ja mam tak samo np.ze Śląskiem - kopalnie i Katowice, reszta to terra incognita :lol:

Co do pogrubionego...
Ludzie lecą stereotypami, a stuletnie zabobony ciągną się za tym tematem. Poza tym psa z reguły łatwiej zauważyć, a kot kryje się w piwnicach itp. A tak naprawdę, to ludzie wywalają i koty i psy, tak samo ze złym traktowaniem. Tylko może koty są mniej..hmm..medialne i darzone mniejszą sympatią. To temat-rzeka.

Korzystając z faktu, że moje potfory śpią, udaję się do kuchni celem zeżarcia obiadu ;]
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Sob sty 26, 2013 18:31 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

A ja właśnie wróciłam z ferii i mam normalny dostęp do netu. :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob sty 26, 2013 18:36 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

witam czarowne i czarownika po moim dwudniowym niebycie z powodu choroby
oczywiście głos oddaję na koty issey32
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob sty 26, 2013 19:43 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

...Korzystając z faktu, że moje potfory śpią, udaję się do kuchni celem zeżarcia obiadu...
Eee to jeszcze nieźle masz. Mój obiad zeżarły potfory. Ani jednego steka nie zjadłem. Ani jednego. Tak im to dobrze szło, że nie mogłem odmówić. Co tam - miło było patrzeć, żeby tylko znów się któryś nie porzygał. Bo jeszcze trochę kurczaka też poszło. Jeden to nawet jest mocno podejrzany - ten co zawsze - Odinio, wciąga bez opamiętania i potem jakieś dziwaczne efekty w nocy...
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

[poprzednia][następna]