GUCIO-JEDNO OCZKO URATOWANE ...W DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 28, 2012 9:55 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Dziękuję Wam wszystkim...tu są na prawde wyjątkowi ludzie :wink:
agula76

Post » Pt gru 28, 2012 10:31 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Słupek pisze:
Edytka1984 pisze:Dziewczyny kochane ja się zgadzam :)

No to sprawa załatwiona. Przelew zrobiłam na konto iwoo1 i dzisiaj już powinien być.

Ps. Moja rodzina się śmieje, że prawie Rosenthala kupiłam. :lol:
I przepraszam za OT bazarkowe :oops:, ale cieszę się, że już całość za operację zebrana.

Dziękuję bardzo :1luvu: u mnie księgują koło południa, więc jak tylko będą pieniążki na koncie Agula uzupełni.
Ps. To niech rodzinka się cieszy, że nie kupiłaś takiej - KRÓLEWSKA FILIŻANKA DO MOKKI - MIŚNIA 1924-1934r cena 1950 zł. :D

Obrazek

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pt gru 28, 2012 10:52 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Komu tak jak mi po spojrzeniu na cenę filiżanki włączył się przelicznik na karmę albo na sterylki? :D
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt gru 28, 2012 10:58 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

wiiwii pisze:Komu tak jak mi po spojrzeniu na cenę filiżanki włączył się przelicznik na karmę albo na sterylki? :D

Nie poczułam, ale mi zasugerowałaś, aczkolwiek filiżaneczka piękna :)
Więc tak na oko licząc 25 sterylek kocic lub 40 kastracji kocurów.
Ze 150 kg suchego kociego boscha lub 160 kg animondy carny dla kota.
MIKUŚ

Post » Pt gru 28, 2012 11:00 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Nie powiem że Miśnieńska porcelana nie podoba mi się, owszem, nawet bardzo, ale to 10 dziesięciokilogramowych worków Royala, a jaka góra puszek :strach:

iwoo1

Post » Pt gru 28, 2012 11:07 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

hahaahhaa wiedziałam :D
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Pt gru 28, 2012 11:09 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Eureka !!! Już wiem co zrobię. Tak na miesiąc, półtora wypuszczę moje tałatajstwo na dwór, podrzucę tam gdzie karmią koty, i filiżaneczka bez problemu będzie moja :lol:
To makabryczny żart :oops:

iwoo1

Post » Pt gru 28, 2012 11:20 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

To lepiej sobie wyobraź, że filiżaneczka jest Twoja i któreś futerko ją ogonkiem myk ze stołu. Pustą, żeby się nie poparzyło.
Filiżanki i tak nie masz, ale jaka oszczędność. :wink:
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pt gru 28, 2012 11:29 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Słupek pisze:To lepiej sobie wyobraź, że filiżaneczka jest Twoja i któreś futerko ją ogonkiem myk ze stołu. Pustą, żeby się nie poparzyło.

Hahahhaa uwielbiam was!

wiiwii

Post » Pt gru 28, 2012 11:32 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Słupek pisze:To lepiej sobie wyobraź, że filiżaneczka jest Twoja i któreś futerko ją ogonkiem myk ze stołu. Pustą, żeby się nie poparzyło.

No nie, nie zrobię tego. Wystarczy mi, ze mam serwis Villa Italia, którego nie ruszam nawet, bo jak się dowiedziałam że jest z domieszką kości słoniowej, od razu mam niesmak. Biedne słonie, zabijane dla pozyskania kłów :(

iwoo1

Post » Pt gru 28, 2012 12:35 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

8O Zawsze mi się wydawało, że kość słoniowa to kolor porcelany, a nie dodatek do glinki...

My tu gadu-gadu o fiżylankach, a najważniejszego nie wiemy:

Jak Gucio po nocy w domku?
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pt gru 28, 2012 13:37 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

ale sie dziewczyny rozgadały:)...ale to i tak nie dorówna moim serduszkowym kupionym u Marty-po:)...sa wyjatkowe:)zaparaszam oczywiscie na kawke :D
Słupek juz wpisuje:):):):) dzieki wielkie :)

własnie Iwona co u Gucia
agula76

Post » Pt gru 28, 2012 13:50 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Już, już zdaję relację. Czekałam tylko na zdjęcia.
Gucio czuje się doskonale. Wydaje się być zdrowiutkim kociakiem, pełnym werwy i ochoty do zabawy. Jeśli chodzi o oczka, to widzi, ale Karolina mówi, że chyba gorzej niż przed zabiegiem. Łapką próbuje dotknąć np. piłeczkę, ale nie za bardzo na nią trafia, o coś się potknął, o jakiś mebel zahaczył, jakby go dobrze nie widział. Zapewne jest to po zabiegu i krwiaczkach w oczkach. Natomiast na drapak wszedł błyskawicznie jak małpka. Pozwala sobie wszystko zrobić, nie ma problemu z zakrapianiem oczek. Myślę, że nie ma co panikować, tylko poczekać, kiedy krwiaki znikną z oczek i wtedy będzie można lepiej ocenić jak on widzi.

Obrazek

Gucio sam wszedł na drapak: http://youtu.be/OMrvXA-4vQw

Ja jestem przerażona, w powiększeniu wydaje się, jakby w ogóle nie miał oczu. Nic dziwnego, że kiedy go Karolina wczoraj zobaczyła to zbladła jak ściana.

iwoo1

Post » Pt gru 28, 2012 15:18 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

ja mam tylko nadzieje ze to wynik zabiegu:(..i ze te oczka dojda do siebie ...choc byly takie duze zrosty ze róznie moze byc....:(...

choc jak patrze na oczy przed zabiegiem to wygladały o wiele lepiej niz po zabiegu:(...niestety nie znam sie na tym czy to tak ma byc:(....

jest w stanie ktos cos doradzic???

ja pamietam jak Łezka była operowana to po operacji jej oczka wygladaly o wiele lepiej ...tu jest odwrotnie:(....
za miesiac na bank Gucia czeka jeszcze jeden zabieg widac ze oczka sa znów pokryte błona 9podobno to wynik dzialania wirusa ) i lekarz poowiedzial ze to wyczysci ...
maleństwo :oops:

Iwona ..jak bedzie trezba to jestem w stanie jechac do Wawy na konsultacje ..on musi widziec

choc tak jak radziłyscie dziewczyny n apoczatku napisałam maila do dr. Garncarza wysłalam zdjecia..i otrzymałam odpowiedz
zakrapiac oczy tobrexem :(....bez komentarza
agula76

Post » Pt gru 28, 2012 15:45 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Może nie popadajmy w paranoję. Ja siedzę i patrzę na to zdjęcie i za chwilę zwariuję.
Poczekajmy trochę może tydzień, dwa, niech Karolina zakrapia mu oczka, można z nim również podjechać do dr. Kostrzewskiego, niech spojrzy i oceni, czy wszystko w porządku.
Kochany Gucio :1luvu: taki dobry kocio, tyle przeszedł :(
Ostatnio edytowano Pt gru 28, 2012 20:01 przez iwoo1, łącznie edytowano 1 raz

iwoo1

[poprzednia][następna]