Maleństwo z Puław w DS-Zdjęcia Kubusi s.17-Nowa bieda Inka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2012 10:19 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Cisza ze strony Aniołka. To pewnie oznacza, że jest dobrze. Bo jak było źle, to do mnie dzwonił..

W piątek miałam horror w robocie, w weekend wyjazd i nie zdążyłam Wam przekazać rozliczeń, za co bardzo przepraszam, bo należą się Wam jak psu/kotu miska:

już w piątek było 180,28 zł nadpłaty :1luvu:

65 zł kosztowały testy FELV/FIV - wynik był ujemny :ok:

15 zł Bioprotex - Mały dostał osłonowo na żołądek

100,28 zostaje na bieżące leczenie i szczepienie

Jeszcze raz WSZYSTKIM NAJSERDECZNIEJ DZIĘKUJĘ W IMIENIU OKRUSZKA : :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kochani, uratowaliście dzieciaka..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon wrz 17, 2012 10:42 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon wrz 17, 2012 13:48 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

a jakaś foteczka 8)
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto wrz 18, 2012 11:26 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Foteczki brak, ale jest za to opowieść o pewnym maleńtasie:

"AAAAAAAAAA .... :crying: Ktoś mi podmienił koteczka ... nie ma już słodkiego, tulącego się Okruszka ... Jest małe diablę ... :evil: :evil: które piłuje mi pęciny, usiłuje wydłubać oko ... i TUPIE straszliwie ... :mrgreen: W przerwach (rzadkich) mruczy ...
Cioci Dorotce przekaż, że jak chce zdjęcia, to niech obie przyjedzie i sama zrobi ... i niech zabierze gwoździki i mały młoteczek, coby przytwierdzić koteczka do podłoża (tła) na którym chce mu te zdjęcia robić ... Po 10 próbie i zrobieniu kolejnego zdjęcia podłodze/fotelowi, na których przed chwilą BYŁ Okruszek ...odpadłam .... :mrgreen:
Okruś puścił dzisiaj pawika ... mam nadzieję, że to jednorazowy epizod ...
I trzymać kciuki proszę ... miałam baaardzo sensowny telefon w sprawie adopcji maleńtasa ....Jak domek w realu okaże się taki sam jak przez telefon - Okruszek na początku października (po zaszczepieniu) pojechałby "na swoje" ... do towarzystwa dwuletniej wysterylizowanej kotce ..."

Musimy znowu zaangażować dobre myśli i naszych zaufanych świętych: następna maleńka kruszynka walczy o życie. Szansa na przeżycie wg wetki to 1:100 (zachłystowe zapalenie płuc i okołopępowinowa infekcja bakteryjna :cry: :cry:).
Wyobrażacie sobie jak trudna jest opieka nad takim maluszkiem..
Kciuki, ciepłe myśli, modlitywy i za malucha i za Opiekunkę.. Świętą za życia..

Kaprys2004

Post » Wto wrz 18, 2012 11:28 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Zaraz zrobię rozliczenia, bo ten temat wisi.

Kaprys2004

Post » Wto wrz 18, 2012 11:30 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Udawało mi się wyciągać maluchy z zachłystowego zapalenia płuc, więc mam nadzieję, że i tym razem będzie dobrze.
Dużo ciepłych myśli i kciuki za domek dla Okrusia.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto wrz 18, 2012 11:56 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Nawet nie miałam pojęcia, co to jest... ciągle się czegoś uczę...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto wrz 18, 2012 12:01 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Kaprys2004 pisze:Foteczki brak, ale jest za to opowieść o pewnym maleńtasie:

"AAAAAAAAAA .... :crying: Ktoś mi podmienił koteczka ... nie ma już słodkiego, tulącego się Okruszka ... Jest małe diablę ... :evil: :evil: które piłuje mi pęciny, usiłuje wydłubać oko ... i TUPIE straszliwie ... :mrgreen: W przerwach (rzadkich) mruczy ...
Cioci Dorotce przekaż, że jak chce zdjęcia, to niech obie przyjedzie i sama zrobi ... i niech zabierze gwoździki i mały młoteczek, coby przytwierdzić koteczka do podłoża (tła) na którym chce mu te zdjęcia robić ... Po 10 próbie i zrobieniu kolejnego zdjęcia podłodze/fotelowi, na których przed chwilą BYŁ Okruszek ...odpadłam .... :mrgreen:
I trzymać kciuki proszę ... miałam baaardzo sensowny telefon w sprawie adopcji maleńtasa ....Jak domek w realu okaże się taki sam jak przez telefon - Okruszek na początku października (po zaszczepieniu) pojechałby "na swoje" ... do towarzystwa dwuletniej wysterylizowanej kotce ..."

Musimy znowu zaangażować dobre myśli i naszych zaufanych świętych: następna maleńka kruszynka walczy o życie. Szansa na przeżycie wg wetki to 1:100 (zachłystowe zapalenie płuc i okołopępowinowa infekcja bakteryjna :cry: :cry:).

To za całokształt :ok:
Ten maluszek zachłystowy jest tam gdzie Okruch?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 18, 2012 12:03 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Kaprys2004 pisze:Foteczki brak, ale jest za to opowieść o pewnym maleńtasie:

ciocia Dorotka już się pakuje i jedzie do maleńtasa :mrgreen:
kciuki są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto wrz 18, 2012 12:11 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Dzięki Kochane.

ASK@ pisze:Ten maluszek zachłystowy jest tam gdzie Okruch?

Tak..

Kaprys2004

Post » Wto wrz 18, 2012 12:48 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

kropkaXL pisze:Kasieńko-napisałam u siebie na wątku-dokładam 20 zeta-tylko załóż za mnie-Renatka Ci przekaże ode mnie z sadzonkami hibiskusów.

ROZLICZENIE:

04.09.2012
D.. - 20,00

09.09.2012 - to były pieniądze, które wpłynęły na moje osobiste konto i zostały przesłane na konto lecznicy
S.. - 42,00
M.W., Łódź - 30,00

10.09.2012
KropkaXL - 20,00
M.. - 20,00
K.. - 28,00
N.. - 20,00
J.G., W-wa - 30,00
M.W., W-wa - 15,00
B.K., W-wa - 100,00
A.W., W-wa - 200,00
A.U., Wołomin - 30,00
Z.I., W-wa - 25,00

12.09.2012
A.. - 10,00
T.. - 40,00

14.09.2012
I.. - 80,00

Nie podaję pełnych nick'ow osób z Forum Miau, bo tylko KropkaXL napisała ile wpłaca.
Wpłacający będą musieli się odnaleźć po pierwszej literze nick'a/inicjałach + dacie wpłaty.
Bardzo proszę o informację, jeżeli kogoś zabraknie w zestawieniu. Chcielibyśmy znać dokładną kwotę, która wpłynęła dla Okruszka.
Wszystkim - jeszcze raz - OGROMNIE DZIĘKUJEMY!!!!

Kaprys2004

Post » Śro wrz 19, 2012 13:14 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Kaprys2004 pisze:Musimy znowu zaangażować dobre myśli i naszych zaufanych świętych: następna maleńka kruszynka walczy o życie. Szansa na przeżycie wg wetki to 1:100 (zachłystowe zapalenie płuc i okołopępowinowa infekcja bakteryjna :cry: :cry:).

Uzupełnię Wam obrazek, po wczorajszej wieczornej rozmowie z Aniołem:

jakiś człowiek :evil: zawiesił tydzień temu reklamówkę na parkanie Anioła koleżanki. W reklamówce był towar niestandardowy: dwa nowonarodzone kociaki, jeden już martwy. Ten martwy był długowłosy, jeszcze żywy - to poincik. Żywe dziecko trafiło najpierw do osób serdecznych, ale nieznających się kompletnie na opiece nad takimi kurczaczkami, do Aniołka dopiero w stanie krytycznym. Pępowina maluchowi jeszcze nie odpadła, jest odczyn zapalny wokół niej, ale dziecko się drze i chce jeść, więc ustaliłyśmy z Aniołem wersję nam pasującą, że Kubuś (nazwany tak na intencję tego Kubusia-Darczyńcy) - podobnie jak jego imiennik - zbiera się do samodzielnego życia (Kubuś-Darczyńca za moment się urodzi) + że nie będziemy kusić losu i zapeszać robiąc już teraz mu zdjęcia, choć przecież zabobonne nie jesteśmy :wink:, tylko poczekamy jeszcze z tydzień żeby zaprezentować cudo światu, aż się los ogarnie..

Kaprys2004

Post » Śro wrz 19, 2012 15:07 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

WIELKIE WYZWANIE PRZED :aniolek: NIEUSTAJĄCO :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I ZA POWODZENIE :piwa:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro wrz 19, 2012 16:39 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 20, 2012 21:36 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Cisza z aniołowego domku. Mam nadzieję, że nie ma tam dramatów..

Kaprys2004

[poprzednia][następna]