Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 04, 2012 20:03 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

rudy kociak pisze:zagłosowałam skomentowałam :wink:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt paź 05, 2012 12:21 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Dostałam właśnie pean od dagmara-olga napisany na cześć Malutkiej. Jest przepiękny, DZIĘKUJĘ!!! :1luvu:

trochę nieba, trochę piekła i szaleństwa krzynka
taka mała, kolorowa no i jaka minka !

Tyle śmiechu i radości w ciałku tak maleńkim
trzeba przecież to odespać
na kocyku miękkim

inne imię miała dostać, inny dom i kocyk
coś się stało, coś zmieniło, dom w oddali zginął

i została u nas, z nami, tuż przed długą zimą

będzie miała co zapragnie, no i nasze łóżko
miłość, ciepło, dużo zabaw i drapania w uszko
i urośnie i za mała będzie kocia budka
no a dla mnie pozostanie na zawsze.... Malutka
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 05, 2012 14:22 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Piękny pean i jaki prawdziwy :ok:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw paź 25, 2012 7:55 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Malutka... "ciut" urosła...
Ale nie zdaje sobie z tego sprawy, ciągle zachowuje się jak dzieciak i wciska w miejsca, w które jej (nieco już większy) tyłek, nie bardzo się mieści. Np. do posłania Teodora :ryk:
(jak tak dalej pójdzie, to gałąź drzewa trzaśnie pod ich ciężarem - na zdjęciu trochę się zlewają, ale Malutka ma tyłek na poliku Teodora, a ogon zwisa jej po lewej stronie) :roll:

Obrazek

Traktor z niej i miziak niemożliwy. Mam nadzieję, że zostanie jej to na zawsze :ok:

Czas już brać się za sterylkę :roll:

Jako, że wątek Malutkiej "wykorzystuję" czasami na małe wzmianki o konkursach, nie omieszkam zrobić tego ponownie. Ale szczegóły opisałam w oddzielnym wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=147430
Zapraszam :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 25, 2012 11:23 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

"ciut"? :mrgreen: no dobra, niech Ci bedzie... ;) Rosnie wam naprawde zniewalajaco piekna kotunia :1luvu: :1luvu: :1luvu: Teos :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Buuuuuuuuuuziam :*:*:*:*:*:*:*:*

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw paź 25, 2012 18:01 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Ładne "ciut" to ona już prawie dorównuje Teosiowi 8O i coraz śliczniejsza :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw paź 25, 2012 18:06 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

No dorównuje, bo i żre za pięciu. Cały czas woła mnie z kuchni okrzykiem głodzonego, rozrywanego na strzępy kota :roll:
Chociaż i wybredzać się nauczyła...
Teraz śpi, ale jeśli nie dziś, to może jutro uda mi się ją złapać na zdjęciu w całej kociej okazałości.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 25, 2012 18:27 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Ja miałam kotkę,która opróżniwszy swoją miskę siadała przy jednym z domowników i hipnotyzującym wzrokiem patrzyła raz na podłogę raz na domownika i w ten sposób załatwiała drugie śniadanie.Następnie siadała koło drugiego domownika czyli mamę,a mama biedny kot nie dostał nic na śniadanie i wtedy rozlegało się głośne miau i kocia dostawała trzecie śniadanie.I myliłby się kto,że kicia zaspokoiła głód,bo przecież trzeba pomolestować wzrokiem trzeciego domownika czyli brata i powtórka rytuału :ryk: :ryk: :ryk: i czwarte śniadanie załatwione :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw paź 25, 2012 18:38 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Malutka dostaje pierwsza, szybko zjada całość, a potem odpycha pozostałe koty, i dojada po nich (jedynym tego plusem jest to, że pozostałe grubaski straciły trochę swojego ciałka :ryk: ).
I doskonale rozumiem Twoje stwierdzenie "myliłby się kto, że kicia zaspokoiła głód", bo też Malutka jako pierwsza pcha się do ogromnej michy psa, a najchętniej jadłaby razem z nim, stojąc pod nim, pomiędzy jego nogami :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 25, 2012 20:43 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Szylkretki to są bardzo inteligentne koteczki i ta na taka urosła,bo uroda to wiadomo ,że jest niepodważalna.Jak ona duża, ja ją pamiętam jako maleństwo w schronisku a tu kocia dama . :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw paź 25, 2012 20:48 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Nie wiem ile w niej inteligencji, ale mam wrażenie, że żołądek ma znaaaaacznie większy niż mózg :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 25, 2012 20:51 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Nowa_Sztno pisze:Nie wiem ile w niej inteligencji, ale mam wrażenie, że żołądek ma znaaaaacznie większy niż mózg :mrgreen:

Rośnie kobietka jak się wybuduje zwolni.Mam często małe tymczasy to smoki bez dna,dlatego kocham starsze koty ułożone,nie szalejące i nie demolujące i do tego mniej jedzą. :wink:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw paź 25, 2012 20:53 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 26, 2012 15:25 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

powinna sie Smoczyca nazywac :ryk:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt paź 26, 2012 18:16 Re: Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Nowa_Sztno pisze:Nie wiem ile w niej inteligencji, ale mam wrażenie, że żołądek ma znaaaaacznie większy niż mózg :mrgreen:

Ja mam obecnie po raz pierwszy na tzw. tymczasie dwójkę rodzeństwa Pingwinka i czarną Mambę. Pingwinek bardzo grzeczny, mruczący, je normalnie jak młody kotek ale czarnulka nie może się najeść. A jaka obrotna, wszędzie jej pełno ja zanim pomyślę gdzie pójdzie to ona już tam jest. Szukam tym uroczym pięcio miesięcznym kociakom domku, gdzie będą ich kochać tak jak to robię ja.
A oto czarna Mamba.

Obrazek

A to Pingwinek.

Obrazek
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

[poprzednia][następna]