WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 12, 2012 16:10 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

Ja dzisiaj po prośbie:
sroka7 pisze:A z innej bajki to CZY KTOŚ MA ODSTĄPIĆ TALON NA STERYLKĘ? a konkretnie to na kastrację kocurka?

Zaczepił mnie dzisiaj sąsiad z dołu (pisałam już o nich kiedyś, mają młodego kotka, który kilka razy wypadł im z okna, ogólnie trochę pato...) z pytaniem czy nie jestem weterynarzem, bo ciągle tak z kotami w transporterze ganiam, no i pmówie że nie, ale o co chodzi, co się dzieje?
-a bo ten nasz Urwisek(tak kicio się nazywa) je i nic nie rośnie ani nie tyje, co tu robić?
no i chwilę pogadaliśmy - niby kotka odrobaczali, oczywiście kastracja nie, ale "próbowali go raz dopuścić", no chwilę pogadaliśmy i namówiłam Pana, że jak się zgodzą to ja tego kota wykastruje im za darmo, jeszcze go zwiozę i przywiozę - szkoda mi kocinki bo to śliczny roczny kocurek(czuć na klatce czasami), a skoro się martwi facet to może uda się zrobić ciach i będzie lepiej dla wszystkich. Pan musi jeszcze zapytać swojej partnerki, bo to jej kotek, ale myślę że się zgodzą, tylko potrzebuję talonu, bo w tej chwili nie mam z czego zafundować kocurkowi zabiegu, a biedny jest bardzo-ma brudne łapenie, choć w domu mieszka, ale tam się nie przelewa i ja się i tak cieszę że w ogóle go karmią i teraz ciut lepiej pilnują, no a kotek jest straszną przylepą :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Czw wrz 13, 2012 8:38 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

Pamietacie Pandusie naszą pierwsza kotkę której jessi74 znalazła cudowny domek i od której wszystko sie zaczęło :kotek:
Zdjęcia Pandzi
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tutaj Pandzia 2 szuka domku, pisałam o niej 1,5 miesiaca temu , płocha i wystarszona siedziała pod łózkiem nie nadawała się zupełnie do adopcji 8)
Wczoraj w odwiedzinach miziak totalny :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Czw wrz 13, 2012 8:42 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

ale śliczna krówka :1luvu:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw wrz 13, 2012 8:48 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

sroka7 pisze:Ja dzisiaj po prośbie:
sroka7 pisze:A z innej bajki to CZY KTOŚ MA ODSTĄPIĆ TALON NA STERYLKĘ? a konkretnie to na kastrację kocurka?

Zaczepił mnie dzisiaj sąsiad z dołu (pisałam już o nich kiedyś, mają młodego kotka, który kilka razy wypadł im z okna, ogólnie trochę pato...) z pytaniem czy nie jestem weterynarzem, bo ciągle tak z kotami w transporterze ganiam, no i pmówie że nie, ale o co chodzi, co się dzieje?
-a bo ten nasz Urwisek(tak kicio się nazywa) je i nic nie rośnie ani nie tyje, co tu robić?
no i chwilę pogadaliśmy - niby kotka odrobaczali, oczywiście kastracja nie, ale "próbowali go raz dopuścić", no chwilę pogadaliśmy i namówiłam Pana, że jak się zgodzą to ja tego kota wykastruje im za darmo, jeszcze go zwiozę i przywiozę - szkoda mi kocinki bo to śliczny roczny kocurek(czuć na klatce czasami), a skoro się martwi facet to może uda się zrobić ciach i będzie lepiej dla wszystkich. Pan musi jeszcze zapytać swojej partnerki, bo to jej kotek, ale myślę że się zgodzą, tylko potrzebuję talonu, bo w tej chwili nie mam z czego zafundować kocurkowi zabiegu, a biedny jest bardzo-ma brudne łapenie, choć w domu mieszka, ale tam się nie przelewa i ja się i tak cieszę że w ogóle go karmią i teraz ciut lepiej pilnują, no a kotek jest straszną przylepą :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mamy talony, jakbyś chciała to pisz do mnie lub do nataszy :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw wrz 13, 2012 21:00 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

[quote="natasza25"]To nasza kolejna bida :cry:
Mial ranę z ogromym obrzekiem i opuchliną z której wylewała sie ropa. Złapałyśmy go kilka dni temu, zaklinował się w piwnicy i nie chciał wyść, skusił się na jedzenie i trafił do DT u Beaty. Wyczyscili ranę na UP, podali antybiotyki i w piątek jedziemy na kontrolę i rentgen sprawdzić dlaczego ta łapka jest dalej niewładna, ciagnie ją za sobą :cry:. Jak chcemy go dotknąć to płacze, klatka mu nie służy , takie duze dziecko z niego. Wydaje mi się że nie jest dziki tylko wystraszony. Ale piekny z niego kocur.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Miciek.....
może coś jeszcze więcej wiadomo? Czy się wypróżniał? Jak?
Cokolwiek....
Proszę o każdą informację
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 13, 2012 21:23 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

jessi74 pisze:
sroka7 pisze:Ja dzisiaj po prośbie:

mamy talony, jakbyś chciała to pisz do mnie lub do nataszy :)

Dzięki! już mi natasza pisała, kilka osób zaproponowało pomoc, więc na razie szukam najbliżej moich okolic, a jak to nie wypali to będę się odzywać i uśmiechać do Was :ok:
Obrazek

sroka7

Post » Sob wrz 15, 2012 18:48 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

nietypowa propozycja

Kto chce i moze sie poswiecić by uczestniczyć w pokazie zdrowego żywienia
25 września (wtorek) o godz.14 ul.Powstańców Śl.54C
upominek za przybycie książka kucharska Okrasy + suszarka do włosów
Ja już wiem, co ze swoimi fantami zrobię :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob wrz 15, 2012 21:47 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

Thorkatt pisze:nietypowa propozycja

Świetna propozycja! (zwłaszcza fanty :mrgreen: ) szkoda tylko, że to g 14, bo nie dam rady, a też już w myślach fanty rozparcelowałam :wink:
Obrazek

sroka7

Post » Nie wrz 16, 2012 10:06 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

sroka7 pisze:
Thorkatt pisze:nietypowa propozycja

Świetna propozycja! (zwłaszcza fanty :mrgreen: ) szkoda tylko, że to g 14, bo nie dam rady, a też już w myślach fanty rozparcelowałam :wink:

no - mam 2 wolne zaproszenia
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie wrz 16, 2012 17:28 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie wrz 16, 2012 18:33 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

viewtopic.php?uid=21586&f=20&t=146178&start=0

męskie zapachy! I coś do ujędrnienia, zapraszam!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon wrz 17, 2012 0:50 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z412465837 tel: 509-606-256

Kochana kotka wyszła z domu i nie wróciła. To już miesiąc jak jej nie ma. Zagineła w okolicach Generała Maczka (Ołtaszyn ) . Jeśli ktoś ją widział lub złapał bardzo prosze o kontakt. Kotka jest oswojona ma Ponad rok. Bardzo za nią tęsknie i zależy mi na jej odnalezieniu. Jakiekolwiek informacje proszę kierować pod numer 509-606-256. Z Góry dziękuję.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z412908980 tel: 696453889

W połowie sierpnia na osiedlu Kuźniki zginęła młoda szara koteczka o imieniu FIFI. Kotka jest bardzo żywotna, lubi wspinać się na drzewa, jest udomowiona, ale większość czasu spędzała na dworze. Proszę o kontakt osoby, które może widziały kotka lub wiedzą, co się z nim dzieje. Z góry dziękuję. Proszę o maila lub telefon.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z412981027 tel: 794160329

Zaginął pies rasy bokse rudy z białą krawatką i przyciętym ogonem. W dniu zaginecia 05.08.2012 na szyi miał zieloną obrożę i kolczatkę. Na znalazce czeka nagroda proszę o pomac.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z412719921

Szanowni Państwo,
Ponownie zwracamy się o pomoc w odnalezieniu Naszego PIESKA JACKA,
Nasz Piesek zaginął W DNIU 14.04.2012 OKOŁO GODZ. 16.00 w miejscowości Wysoka, Był widziany także na Ołtaszynie i okolicznych osiedlach.
Zdajemy sobie sprawę ze minął już bardzo długi okres czasu od Jego zaginięcia ale ciągle żyjemy nadzieją że Jack do nas wróci.
Jeżeli ktoś z Państwa zna miejsce pobytu Naszego Jacka i chce nam pomóc oferujemy nagrodę w wysokości
25 000
Jednak warunkiem wypłaty nagrody jest potwierdzenie w gabinecie weterynaryjnym w Naszej obecności i obecności pieska numeru CHIPA.
Tel. 784141247 / 0049 1719575073

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z413643144

Odpowiedzialna, kochająca zwierzęta para przygarnie małego rudego kocurka.
Proszę o kontakt przez Gumtree

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z413510557

miał złamaną łapę. chyba kundel.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z413903838

Przyjmę kotkę młodą rudą lub błękitną. Mieszkam w centrum Wrocławia. W mieszkaniu są ze mną jeszcze 2 szczurki, mam nadzieję że kotek jakoś się z nimi dogada ;).
Proszę o kontakt mailowy. Proszę podać kontakt do Państwa, a oddzwonię :)

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z413157623

W dniu 10.09.2012 koło godziny 23:30 zaginęła szaro-czarna kotka. Uciekła przez otwarte drzwi przy skrzyżowaniu ul. Świdnickiej i Ofiar Oświęcimskich (koło sklepu H&M). Kotka jest raczej mała, wysterylizowana i bardzo strachliwa. Na pewno jest przerażona, a my bardzo za nią tęsknimy. Proszę o wszelkie informacje pod numery telefonów: 500163360 lub 514868057. Dziękuję!

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z412171292

8 września pod Lidlem na Nowym Dworze we Wrocławiu zginęła sunia. Wabi się PORA. Piesek ma rok, jest jasno beżowy, z biała mordką i szyją oraz czarnym noskiem. Sunia jest w trakcie leczenia: ma krostki na nosku i lewym uchu. Jeśli ktoś wie cokolwiek na jej temat prosimy o kontakt: 664 384 854.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z413966914

8 września na ul. Bolesławieckiej we Wrocławiu zaginął dwuletni biało bury wysterylizowany kocurek. Wabi się Miau, jest bardzo ufny i przyjazny.Jjest bardzo prawdopodobne, że został nieświadomie wywieziony pod maską samochodu w niewiadomym kierunku. Może być wszędzie. Osoby, które natknęły się na Miaua bardzo proszę o kontakt na nr tel. 792359374. Na znalazcę czeka nagroda
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon wrz 17, 2012 7:58 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

VeganGirl85 pisze:
W połowie sierpnia na osiedlu Kuźniki zginęła młoda szara koteczka o imieniu FIFI. Kotka jest bardzo żywotna, lubi wspinać się na drzewa, jest udomowiona, ale większość czasu spędzała na dworze. Proszę o kontakt osoby, które może widziały kotka lub wiedzą, co się z nim dzieje. Z góry dziękuję. Proszę o maila lub telefon.

a ja widziałam ogłoszenia że błąka się szara kicia na Kuźnikach, bardzo oswojona - tylko gdzie je widziałam :roll: nie jestem pewna, ale chyba nawet ktoś wątek założył :roll:

gdzie jest Natalia X. - ona umie kilka razy kliknąć w klawiaturę i znaleźć co trzeba :twisted:

edit: teraz to zabłysnęłam- na naszej stronie jest to ogłoszenie :P

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon wrz 17, 2012 8:16 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

jessi74 pisze:
VeganGirl85 pisze:

a ja widziałam ogłoszenia że błąka się szara kicia na Kuźnikach, bardzo oswojona - tylko gdzie je widziałam :roll: nie jestem pewna, ale chyba nawet ktoś wątek założył :roll:

gdzie jest Natalia X. - ona umie kilka razy kliknąć w klawiaturę i znaleźć co trzeba :twisted:

edit: teraz to zabłysnęłam- na naszej stronie jest to ogłoszenie :P

Napiszę do tej dziewczyny jak wrócę do domu. Chyba, że Ty możesz się dostać do naszego maila? Ja chyba korespondowałam z tą dziewczyną. Jak nie, to na 100% na FB, ale to trzeba by poprosić Michalinę, bo ja w pracy nie wejde (chyba)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon wrz 17, 2012 8:50 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

Nie wiem czy ktoś nas jeszcze pamięta ale zaszczane Małe Kocie się przypomina :P

Teraz była ZooBotanica na której mój biedny pies przez 3 bite dni, ciężko pracował promując naszą Fundację. Za to wszystko dostał ode mnie prezent - nowe posłanko, jako że poprzednie tyle razy było już osikane przez Małe-wstrętne, że czuć je z kilometra.....

I co z tego? posłanko przytargałam, położyłam, Małe je dostrzegło i przejęło. Teraz siedzi tam cały czas, bawi się, skacze, śpi.... z resztą widać co myśli na temat oddania swojej zdobyczy....
no i wyszło że mój pies dalej bezdomny.... :P
Obrazek

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

[poprzednia][następna]