Grażynka w nowym domku wieści z niego ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 23, 2012 11:59 Re: Grażyna biały pers szuka transportu Strzelno - Warszawa

tak stosuje to do siebie...
nie ujmuje dali kompetencji,absolutnie.natomiast ciekawa jestem czy TY ODDAŁABYS SWOJEGO KOTA I ZRZEKŁA SIĘ DO NIEGO CAŁKOWICIE PRAW,BEZ MOZLIWOSCI DECYZJI CO DALEJ?

Tak oddałam swoja malutka kotke,bo u mnie mogłaby się zarazic białaczka i za jakis czas bym jej nie oddała,bo własnie nie wierze juz ludziom...Kilka razy mi koty wróciły z adopcji i wiem co sie dzieje w stadzie jak jakis wraca-szczanie,bójki.Tyle,że puszatek ma umowe adopcyjna na mnie podpisana i ja mam prawo decydowac (współdecydować)do jakiego domu pójdzie,Basia mnie informuje o wszystkim,asia2 jej opłaciła ogłoszenia i tez bedzie "monitorowała"ta mała kruszynkę.Ale Zofio,dziewczyny licza się z moja opinia dlatego ja oddałam,wiem,ze gdyby cos złego się wydarzyło kot wróci do puszatka,albo do mnie...I to daje mi spokój własnie.Poza tym mam tu w okolicy b.chorego kota na jakiego poluję i musze miec go gdzie przetrzymac jak go złapię.Moge na któtko przetymczasowac 1-2 koty(jesli by razem były)potem nie mam mozkliwosci,wiec nie biore kotów nawet na tymczas dla dobra moich kotów
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw sie 23, 2012 12:00 Re: Grażyna może kiedyś będzie lepiej.

Czy problem polega tylko na niechęci do zagranicznej adopcji? 8O Moim zdaniem to szukanie dziury w calym :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw sie 23, 2012 12:03 Re: Grażyna może kiedyś będzie lepiej.

moś pisze:Czy problem polega tylko na niechęci do zagranicznej adopcji? 8O Moim zdaniem to szukanie dziury w calym :?

To twoje zdanie moje jest inne .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw sie 23, 2012 12:04 Re: Grażyna może kiedyś będzie lepiej.

moś pisze:Czy problem polega tylko na niechęci do zagranicznej adopcji? 8O Moim zdaniem to szukanie dziury w calym :?

Pozostaje pytanie, kto tej dziury szuka :lol:
Kompletne wariactwo, a kot ? gdzie tu miejsce dla kota?
Ostatnio edytowano Czw sie 23, 2012 12:04 przez tosiula, łącznie edytowano 1 raz
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw sie 23, 2012 12:04 Re: Grażyna biały pers szuka transportu Strzelno - Warszawa

BOZENAZWISNIEWA pisze:tak stosuje to do siebie...
nie ujmuje dali kompetencji,absolutnie.natomiast ciekawa jestem czy TY ODDAŁABYS SWOJEGO KOTA I ZRZEKŁA SIĘ DO NIEGO CAŁKOWICIE PRAW,BEZ MOZLIWOSCI DECYZJI CO DALEJ?

Tak oddałam swoja malutka kotke,bo u mnie mogłaby się zarazic białaczka i za jakis czas bym jej nie oddała,bo własnie nie wierze juz ludziom...Kilka razy mi koty wróciły z adopcji i wiem co sie dzieje w stadzie jak jakis wraca-szczanie,bójki.Tyle,że puszatek ma umowe adopcyjna na mnie podpisana i ja mam prawo decydowac (współdecydować)do jakiego domu pójdzie,Basia mnie informuje o wszystkim,asia2 jej opłaciła ogłoszenia i tez bedzie "monitorowała"ta mała kruszynkę.Ale Zofio,dziewczyny licza się z moja opinia dlatego ja oddałam,wiem,ze gdyby cos złego się wydarzyło kot wróci do puszatka,albo do mnie...I to daje mi spokój własnie.Poza tym mam tu w okolicy b.chorego kota na jakiego poluję i musze miec go gdzie przetrzymac jak go złapię.Moge na któtko przetymczasowac 1-2 koty(jesli by razem były)potem nie mam mozkliwosci,wiec nie biore kotów nawet na tymczas dla dobra moich kotów

A czy w moim poście było coś niezrozumiałego? TAK, ODDAŁABYM, GDYBY TO BYŁO DLA NIEGO LEPSZE, NIŻ DALSZE POZOSTAWANIE U MNIE.
Lidko02, czekam na Twoja odpowiedź.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw sie 23, 2012 12:06 Re: Grażyna biały pers szuka transportu Strzelno - Warszawa

Zofia.Sasza pisze:

A czy w moim poście było coś niezrozumiałego? TAK, ODDAŁABYM, GDYBY TO BYŁO DLA NIEGO LEPSZE, NIŻ DALSZE POZOSTAWANIE U MNIE.

Dobrze jutro zrobie kotce świeże wyniki krwi i może uda się mocz .Wet miał mi zrobić wypis jak mi go da to ci przesle i wyniki krwi , jak by coś jeszcze to napisz .Dzięki .

lidka02

Post » Czw sie 23, 2012 12:07 Re: Grażyna może kiedyś będzie lepiej.

Już wiem co mi się nie podoba od pewnego czasu w miau. Coraz mniej kota na kocim forum. Tylko wszędzie udowadnianie swoich racji. Bojowniczki o dobro kota, eh......
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw sie 23, 2012 12:13 Re: Grażyna może kiedyś będzie lepiej.

tosiula pisze:Już wiem co mi się nie podoba od pewnego czasu w miau. Coraz mniej kota na kocim forum. Tylko wszędzie udowadnianie swoich racji. Bojowniczki o dobro kota, eh......

Tosiula- ja tez wiem co mi sie pzrestalo podobac. Z pogrubionym zdaniem sie zgodze tylko z wytlumaczeniem tego stanu nie.
Miau stalo sie kasą skarbonką. I pretekstem do zachowań patologicznych. Pomagajmy kotom mądrze.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw sie 23, 2012 12:13 Re: Grażyna biały pers szuka transportu Strzelno - Warszawa

dalia pisze:a co stoi na przeszkodzie aby właścicielka ją zawiozła? przecież nikt jej nie broni
albo Ty jeśli chcesz
pomoc obejmowała zabranie i leczenie kota - w pakiecie, a następnie znalezienie mu domu, a nie przejęcie odpowiedzialności i finansowania leczenia cudzego kota
nie przesadzajmy, jeśli Grażyna zostaje u Lidka02 to Lidka02 musi się zająć kotem

Całkowicie się z Tobą zgadzam.

Oferuję konkretną pomoc - konsultacje u naszej świetnej wetki, która (jeżeli będzie potrzeba) skieruje do specjalistów. Umówię wizyty ze specjalistami, w Warszawie zawiozę Lidkę z Grażynką na badania. Mam możliwość przenocowania Lidki i kotuni, w razie potrzeby nawet na kilka dni. Jeżeli potrzebne będą wielokrotne przyjazdy do Warszawy, zapewniam noclegi i transport do specjalistów. Lubię jasne sytuacje, więc od razu piszę, że nie pokrywam kosztów diagnostyki i leczenia.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw sie 23, 2012 12:16 Re: Grażyna może kiedyś będzie lepiej.

Moś dzięki ze mnie oświeciłaś .Pozdrawiam

lidka02

Post » Czw sie 23, 2012 12:16 Re: Grażyna biały pers szuka transportu Strzelno - Warszawa

Zofia.Sasza pisze:

no to ciekawe co ten Twój powiedział by na to,gdyby umiał mówić..."dziękuje pańciu,ze jak się zużyłem to mnie oddajesz?"Dla mnie to jest przedmiotowe traktowanie zwierzat...Nie mam pieniędzy?pomysłu?szukam pomocy....trudno -lincz będzie,ale szukam,bo kocham?bo się troszcze?bo chce kotu zapewnic lepsza opieke?
Nie wiem jak mozna tak robic -oddawac własnego kota,który jak człowiek ma swoje "uczucia"teskni,kocha..tak...wiem ,ze tak jest...wystarczy,ze nie ma mnie w domu dobe i wszedzie szczanie jest,czekanie pod drzwiami,w oknie...I co?mam oddac kota jaki mnie kocha tylko dlatego ,ze zachorował i DZISIAJ nie mam funduszy?To od czego jest to forum/chyba od pomocy...Kazdy wydaje swoje pieniądze jak chce,a ja wierze,że zrobienie zrzuty na dobrego specjaliste dla Grazyny jest mozliwe...Nie wierze,że jak ktos sobie odejmie 20-10zł.100zł(jak ma)to strasznie zbiednieje od tego...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw sie 23, 2012 12:17 Re: Grażyna może kiedyś będzie lepiej.

Wydrapywanie się może być także na tle nerwowym, a tego żadne badanie nie wykaże. Przy przekroczeniu pewnego poziomu stresu (nowe kociaki, nowe tymczasy np.) może nastąpić nawrót problemów.

Innym powodem mogą być - mimo kastracji - problemy hormonalne. Warto sprawdzić poziom hormonów.

Jeszcze innym powodem może być uczulenie na ugryzienie pchły - nawet jednej. (Nie, nie twierdzę, że lidka02 ma zapchlone koty). Przy tymczasach może się to zdarzyć. A jedna, dwie pchły na kocie nie daja wyraźnych oznak (odchody).

lidka02 pisze: a co roku jest tak że rany wracają i wróciły

W tym samym czasie? Kiedy?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw sie 23, 2012 12:18 Re: Grażyna może kiedyś będzie lepiej.

Ja tylko dodam małe zdanie, które niektórzy próbują tu pokazać, ale jest chyba niezauważane: kot też ma uczucia. Skąd pewność, że adopcja przyniesie same korzyści?
Gdyby miało się okazać, że mój kot jest chory i ja go nie mogę leczyć, to brałabym jeszcze pod uwagę, czy zmiana miejsca mu pomoże.
Co by się okazało, gdy owszem, można kota wyleczyć, ale z tęsknoty za domem umiera?
Więc ja nie jestem tak radykalna w ocenie, że dla dobra kota oddam go, gdy nie będę mogła leczyć. Bo może się okazać, że nie przeżyje takiej zmiany nie ze względu na chorobę, a ze względu na rozłąkę.
Proszę, abyście o tym też pomyślały...

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw sie 23, 2012 12:22 Re: Grażyna może kiedyś będzie lepiej.

rapsodia82 pisze:Ja tylko dodam małe zdanie, które niektórzy próbują tu pokazać, ale jest chyba niezauważane: kot też ma uczucia. Skąd pewność, że adopcja przyniesie same korzyści?
Gdyby miało się okazać, że mój kot jest chory i ja go nie mogę leczyć, to brałabym jeszcze pod uwagę, czy zmiana miejsca mu pomoże.
Co by się okazało, gdy owszem, można kota wyleczyć, ale z tęsknoty za domem umiera?
Więc ja nie jestem tak radykalna w ocenie, że dla dobra kota oddam go, gdy nie będę mogła leczyć. Bo może się okazać, że nie przeżyje takiej zmiany nie ze względu na chorobę, a ze względu na rozłąkę.
Proszę, abyście o tym też pomyślały...

To akurat można zawrzeć w umowie "adopcyjnej" i pewnie wiele umow to ma.
"W razie jakichkolwiek poważnych problemów z aklimatyzacją kota w nowym domu, kot wraca do osoby go oddającej".

To uwaga treści ogólnej.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw sie 23, 2012 12:22 Re: Grażyna może kiedyś będzie lepiej.

MariaD pisze:Wydrapywanie się może być także na tle nerwowym, a tego żadne badanie nie wykaże. Przy przekroczeniu pewnego poziomu stresu (nowe kociaki, nowe tymczasy np.) może nastąpić nawrót problemów.

Innym powodem mogą być - mimo kastracji - problemy hormonalne. Warto sprawdzić poziom hormonów.

Jeszcze innym powodem może być uczulenie na ugryzienie pchły - nawet jednej. (Nie, nie twierdzę, że lidka02 ma zapchlone koty). Przy tymczasach może się to zdarzyć. A jedna, dwie pchły na kocie nie daja wyraźnych oznak (odchody).

lidka02 pisze: a co roku jest tak że rany wracają i wróciły

W tym samym czasie? Kiedy?

Grazyna została odpchlona specjalnym środkiem przez weta nie ma pcheł , zawsze rany wracaja tak jak kończy się lato albo, lipiec sierpień ....Kupie feliwev do kontaktu , nie będe brała już żadnych kotów .W jednym pokoju nie mam drapaków więc je zrobimy żeby koty się rozproszyły .I zobaczymy jak będzie ..

lidka02

[poprzednia][następna]