Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 15, 2012 10:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Relacja z dyżuru porannego..
Koty kichają. Yoko wygląda lepiej, ale jeśli chodzi o kichanie przoduje, a zaraz za nią: Rex, Ilek, Gucio. Walerka wymiotuje.
Wysprzątałyśmy z córką, nakarmiły kociaki, wygłaskały, tylko zapomniałam dać oridermyl Don Huanowi. Marna ze mnie kocia pielęgniarka. Jak już wszystko jako tako ogarnę, to z kolei o czymś ważnym zapominam.
Zdjęłam Grządce obróżkę, bo miała mocno sciśnięta szyję - tak mi się zdawało, bo po zdjęciu został ślad, a miałam problemy z odpięciem. Ona jest taka kochana - gdyby nie Filemon to już by u mnie była w domciu, ale mały ją uprzedził. Shilla też jest przekochana. Klarkę za zgodą Basi zostawiłam poza wolierą, bo ona tak pragnie wolności jak żaden inny kociak (moja córka to zasugerowała twierdząc, "mamo, ale ona się tam męczy").
Zastanawia mnie Ilek - zauważyliście, że on ma otwarty pyszczek, jakby mu się ciężko oddychało przez nos, mimo, że nie widać kataru. Coś to dziwnie wygląda - zwróćcie uwagę.
Poza tym reszta ok. Tylko dużo tego towarzystwa i chociaż "ja tu tylko sprzątam" :oops: , to myślę, że nie powinno się już przyjmować kociaków na kociarnię, bo jest za duże przepełnienie.
Pozdrowienia
PS. Z mojej córki wyrasta niezła pomocnica, jestem dumna. :D
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Nie lip 15, 2012 12:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Wiemy to doskonale Ewa że kociarnia jest już maksymalnie nasycona.

Adopcje stoją, czy ktoś mógłby pomóc w ogłaszaniu kotów?
MIKUŚ

Post » Nie lip 15, 2012 12:57 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Trzymam mocnooo kciuki za Kircię :ok: Musi być dobrze!!!!

ma_dit

Od: Śro cze 04, 2008 18:17

Post » Nie lip 15, 2012 13:23 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Wiemy to doskonale Ewa że kociarnia jest już maksymalnie nasycona.

Adopcje stoją, czy ktoś mógłby pomóc w ogłaszaniu kotów?

niezastapiona w ogloszeniach jest forumowa CatAngel :1luvu: za naprawde pare groszy zrobi kilkaset ogloszen, a wiele osob sie juz przekonalo o tym, ze jej ogloszenia czynia cuda :1luvu:

a adopcje stoja wszedzie, teraz jest raczej "sezon na porzucenia" a nie na adopcje :roll:
Tak czy siak trzymam kciuki z calej sily za Waszych podopiecznych i :piwa: :piwa: symbolicznie sobie wypije cos nie cos za ich zdrowko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lip 15, 2012 13:25 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:Relacja z dyżuru porannego..
Koty kichają. Yoko wygląda lepiej, ale jeśli chodzi o kichanie przoduje, a zaraz za nią: Rex, Ilek, Gucio. Walerka wymiotuje.
Wysprzątałyśmy z córką, nakarmiły kociaki, wygłaskały, tylko zapomniałam dać oridermyl Don Huanowi. Marna ze mnie kocia pielęgniarka. Jak już wszystko jako tako ogarnę, to z kolei o czymś ważnym zapominam.
Zdjęłam Grządce obróżkę, bo miała mocno sciśnięta szyję - tak mi się zdawało, bo po zdjęciu został ślad, a miałam problemy z odpięciem. Ona jest taka kochana - gdyby nie Filemon to już by u mnie była w domciu, ale mały ją uprzedził. Shilla też jest przekochana. Klarkę za zgodą Basi zostawiłam poza wolierą, bo ona tak pragnie wolności jak żaden inny kociak (moja córka to zasugerowała twierdząc, "mamo, ale ona się tam męczy").
Zastanawia mnie Ilek - zauważyliście, że on ma otwarty pyszczek, jakby mu się ciężko oddychało przez nos, mimo, że nie widać kataru. Coś to dziwnie wygląda - zwróćcie uwagę.
Poza tym reszta ok. Tylko dużo tego towarzystwa i chociaż "ja tu tylko sprzątam" :oops: , to myślę, że nie powinno się już przyjmować kociaków na kociarnię, bo jest za duże przepełnienie.
Pozdrowienia
PS. Z mojej córki wyrasta niezła pomocnica, jestem dumna. :D

Kurcze Ewa nie wiedziałam że masz dziś rano dyżur.Myślałam że jakiś męski członek KP będzie na dyżurze i wywali drapak i wersalkę.Soryy :oops: Mam nadzieję że nie wlekłaś jej na śmietnik :oops:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie lip 15, 2012 14:02 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Marta
O mnie się nie martw, o mnie się nie martw...., chciałam powlec, ale nie dałam rady, a moja córka to szczypioreczek szczuplutki i niewiele mogła pomóc, także niestety dalej tam jest:( Może i bym utargała z bólem pleców i wydając liczne dźwięki, bo musiałabym to ciągnąć za sobą, ale tam pełno moich uczniów mieszka i w niedzielę takiej atrakcji im nie chciałam fundować :oops: Pewnie i tak myślą, że mi odwaliło na stare lata :roll:
Jeżeli nikt nie wyrzuci do środy to mogę przyjść ze wsparciem.
Obrazek

evik75

Post » Nie lip 15, 2012 16:08 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Czy ktoś mi pomoże? Nie wiem jak to umieścić na FB, nigdy tego nie robiłam.
Otóż do dr. Pałys zwróciła się starsza kobieta, jej pacjentka, z prośbą o pomoc w znalezieniu domów dla jej 11 kotów. Kobieta umiera na raka a koty są jej całym życiem i wielką miłością. Dopóki miała siłę, opiekowała się nimi i to wcale nieźle. Jedna jej kotka ma już 21 lat. Całe życie była szykanowana przez sąsiadów, wylewano na nią pomyje, na wycieraczkę kładziono k..y. Wszystko przez to, że kochała koty. Wszystko przetrwała, ale teraz już nie ma siły nic zrobić, nawet koło siebie. Sąsiad za odpłatnością chodzi jej zrobić zakupy. Sytuacja jest tragiczna, w domu zapanował ogromny bałagan, smród, jak nigdy nie było.
Te koty nie mogą trafić do schroniska, nie przeżyły by tam. Nie można zwykłym aparatem zrobić im zdjęć, bo jest ciemno, okna pozasłaniane, aby sąsiedzi nie widzieli ponieważ mieszka na parterze. Koty uciekają po kątach, chowają się, boją się obcych. Kobieta wstydzi się warunków, w jakich teraz przebywa, sytuacja jest więc tragiczna. A czasu mało, pomyślałam o FB, może ktoś zechce przygarnąć któregoś z kotów. Może ma ktoś inny pomysł jak jej pomóc?

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Nie lip 15, 2012 18:50 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Uwaga moi Drodzy
Sytuacja na kociarni nie jest zbyt dobra tj. koci katar, prawdopodobnie Yoko przyniosła :roll: Na szczęście wszystkie koty są szczepione, wyjątek stanowią sama Yoko, Kret i jego 2 synów (razem 4 koty).

Zmiana tyczy się sposobu karmienia mokrym jedzeniem.
KAŻDY DYŻURANT PROSZONY JEST O DODANIE DO KAŻDEJ MISKI, DLA KAŻDEGO KOTA Z OSOBNA PO 1/2 TABLETKI IMMUNODOL!! Proszę o dopilnowanie by każdy kot zjadł SAM SWOJĄ PORCJĘ!!
To ważne by nie dopuścic do jakiejś epidemii :roll:
MIKUŚ

Post » Nie lip 15, 2012 20:44 Re: Cz VII

>>>>> DYŻURY <<<<<

16.07 /pon/ mikuś .......
17.07 /wt/ ........ VICTOR
18.07 /śr/ ........... SYLWIA
19.07 /czw/ ....... ..........
20.07 /pt/ ........... MIKUŚ
21.07 /sb/ ......... VICTOR
22.07/ndz/ Evik75 VANDERHERRING
MIKUŚ

Post » Nie lip 15, 2012 20:59 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

iwoo1 pisze:Czy ktoś mi pomoże? Nie wiem jak to umieścić na FB, nigdy tego nie robiłam.
Otóż do dr. Pałys zwróciła się starsza kobieta, jej pacjentka, z prośbą o pomoc w znalezieniu domów dla jej 11 kotów. Kobieta umiera na raka a koty są jej całym życiem i wielką miłością. Dopóki miała siłę, opiekowała się nimi i to wcale nieźle. Jedna jej kotka ma już 21 lat. Całe życie była szykanowana przez sąsiadów, wylewano na nią pomyje, na wycieraczkę kładziono k..y. Wszystko przez to, że kochała koty. Wszystko przetrwała, ale teraz już nie ma siły nic zrobić, nawet koło siebie. Sąsiad za odpłatnością chodzi jej zrobić zakupy. Sytuacja jest tragiczna, w domu zapanował ogromny bałagan, smród, jak nigdy nie było.
Te koty nie mogą trafić do schroniska, nie przeżyły by tam. Nie można zwykłym aparatem zrobić im zdjęć, bo jest ciemno, okna pozasłaniane, aby sąsiedzi nie widzieli ponieważ mieszka na parterze. Koty uciekają po kątach, chowają się, boją się obcych. Kobieta wstydzi się warunków, w jakich teraz przebywa, sytuacja jest więc tragiczna. A czasu mało, pomyślałam o FB, może ktoś zechce przygarnąć któregoś z kotów. Może ma ktoś inny pomysł jak jej pomóc?

zrob wydarzenie na FB

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon lip 16, 2012 8:49 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:KIRUNIA zaczyna wracać do żywych!

Nie chce pisac nic więcej by nie zapeszyć!
Bądźcie wciąż z Nami, to trudny etap w je życiu! DAMY RADĘ :wink:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pon lip 16, 2012 8:53 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Mój Synu PIORUN wczoraj opuścił schronisko. Jest już szczęśliwym psem który ma swoich ludzi :mrgreen:

Bądź szczęśliwy "pieronie" :mrgreen:

Obrazek
MIKUŚ

Post » Pon lip 16, 2012 8:54 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Mój Synu PIORUN wczoraj opuścił schronisko. Jest już szczęśliwym psem który ma swoich ludzi :mrgreen:

Obrazek

NOOO Basiu gratulację :1luvu: :lol: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pon lip 16, 2012 10:49 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Mój Synu PIORUN wczoraj opuścił schronisko. Jest już szczęśliwym psem który ma swoich ludzi :mrgreen:

Obrazek

Trzymam ogromne kciuki za diabła znam go od roku i należy mu się super domek :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lip 16, 2012 11:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Zgłaszam się na poranny dyżur w czwartek rano.
Obrazek

evik75

[poprzednia][następna]