Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 07, 2012 13:39 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Pannacota pisze:Poproszę o dane do przelewu za bazarek :)

To jak Kasia wejdzie to Ci pewnie poda :ok:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob lip 07, 2012 22:40 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Zrobiłam Frankowi ogłoszenie. Udostępniajcie proszę gdzie się tylko da :) Szukamy też dla Franka DT, gdzie ktoś się by mógł nim opiekować w ciągu dnia. W pracowni jest troszkę samotny, a ta sierotka potrzebuje dużo miłości :kotek:

Ogłoszenie: http://tablica.pl/oferta/piekny-malutki ... 1i0sh.html

A to nasza pięknota:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dziękuję bardzo wszystkim za karmę dla niego, bardzo nam się przyda ♥

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Nie lip 08, 2012 13:14 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Dzisiaj na laczce PKP, w samo poludnie stawilo sie 9 sztuk ! 4 czarnuszki ustawily sie rzadku i czekaly na pelne michy :) Oprocz nich byly 3 krowki, bialo burek i bialaska. Troche z nimi posiedzialam, wypalilismy fajke i bylo milo :) Bialaska jak juz odpoczela po oproznieniu jednej michy, zaczela wyjadac z po kolei kazdej w ktorej jeszcze cos zostalo.
W graciarni jezyki nie chcialy mi sie pokazac, chyba zwialy jak otwieralam furtke bo bylo slychac szruuu szruuu. Obok graciarnki kicia Maleoczko. A wiec na PKP na 100 % jest 10 kotow.

Na Skladowej kotow pilnowal Solid Security :)
Byly dwa czarnuszki w tym ten rozbojnik. jak przyszla krowka to byla walka i piski i krzyki. Jeszcze byl pigwinek.

Wojtek pisal mi, ze wczoraj byla tam krowka utykajaca na tylna lewa noge. Dzisiaj nie bylo tego kota.

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Nie lip 08, 2012 17:18 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

W graciarni jest jeszcze krówka, widziałam ją w piątek, czyli byłoby 11 sztuk.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie lip 08, 2012 17:28 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

przy graciarni byla krowka, ktora nazywam Maleoczko bo ma takie malenkie oczka jak na kota :) Za to mialam wrazenie, ze gracja, ktora zawsze siedzi w graciarni byla dzisiaj na laczce. Widac bylo, ze to starsza koteczka, siersc nie taka ladna, potargana.

LunaKlara

Post » Nie lip 08, 2012 17:37 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Ja na Małeoczko mówię Krótkienóżki :)

Jarka

Post » Nie lip 08, 2012 20:26 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Mój piątkowy dyżur na PKP do wzięcia.

Jarka

Post » Nie lip 08, 2012 21:42 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

GRAFIK 09.07-15.07

PKP
pn. - merka (stały dyżur)
wt. -
śr. -
czw. - itaka
pt. -
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. - TŻ KMagda (stały dyżur)
śr. -
czw. - TŻ KMagda (stały dyżur)
pt. -
sob. -
ndz. -
Obrazek

itaka

Post » Pon lip 09, 2012 17:30 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

itaka pisze:GRAFIK 09.07-15.07

PKP
wt. -
śr. -
czw. - itaka
pt. -
sob. -
ndz. - lunaklara

Składowa
śr. -
pt. -
sob. -
ndz. -lunaklara

LunaKlara

Post » Wto lip 10, 2012 0:28 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

LunaKlara pisze:
itaka pisze:GRAFIK 09.07-15.07

PKP
wt. -
śr. - MartaK
czw. - itaka
pt. - kasia_5000
sob. -
ndz. - lunaklara

Składowa
śr. - MartaK
pt. - kasia_5000
sob. -
ndz. -lunaklara

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto lip 10, 2012 21:02 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Franuś kuleje :|
Obrazek

itaka

Post » Śro lip 11, 2012 9:41 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

A co Mu się stało? :(

kasia_5000

Post » Śro lip 11, 2012 20:59 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

kasia_5000 pisze:A co Mu się stało? :(

No właśnie nie bardzo wiemy :( przed chwilą u niego byłam był dośc apatyczny jak na niego, siedział mi tylko ciągle na kolonach i mruczał. Łapka przy dotyku bo nie boli ale nie chce na nią stawać :( martwi mnie :(

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Czw lip 12, 2012 8:58 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Kulawizna może być objawem kalciwirozy.
Czy Franek ma jakieś objawy kociego kataru?

Inna przyczyna, to złe żywienie.
Gdzieś widziałam wątek, że kotek zaczął kuleć, bo miał odwapnione kości - nie jadł karmy dla kociąt, tylko wyjadł dorosłym kotom z miski.

Zabieracie Go do weta?

kasia_5000

Post » Czw lip 12, 2012 11:30 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

kasia_5000 pisze:Kulawizna może być objawem kalciwirozy.
Czy Franek ma jakieś objawy kociego kataru?

Inna przyczyna, to złe żywienie.
Gdzieś widziałam wątek, że kotek zaczął kuleć, bo miał odwapnione kości - nie jadł karmy dla kociąt, tylko wyjadł dorosłym kotom z miski.

Zabieracie Go do weta?

Franiu nie kicha i nie ma kataru. Je w klatce i tam ma tylko jedzenie dla kociąt.

Dziś już było dużo lepiej. Jeszcze troszkę utykał ale widzę znaczną poprawę. Był żywy i chciał się bawić. Niestety mogłam tam być tylko 15 minut. Wieczorem jadę z TŻ na dłużej więc mały będzie wypieszczony.
Pilnie poszukiwany jest dla niego normalny DT lub DS. Teraz ma bardzo mało kontaktu z człowiekiem. Nie ma okazji nauczyć się zasad mieszkania w domu. Poza tym za dwa tygodnie chcę łapać kolejne kotki na sterylki i będą potrzebne miejsca w klatkach. No i nie wiadomo co te kotki ze sobą przyniosą za "świństwa". Więc będzie duże ryzyko małego czymś zarazić :| A chcę wykorzystać okres jaki jestem w Poznaniu by zrobić jak najwięcej kotek.
Do dokończenia ciągle została nam Składowa, na której pojawiły się dzikie kocięta oraz kilka innych miejsc.
Na działkach wstępnie została kotka i kilka kocurów. Wiem jeszcze o jednej kotce, która się ponoć okociła. Pan ją karmi ale to nie "jego" więc latać ze sterylką nie będzie. Jak chcemy możemy ją zrobić :roll:
Chcę tam zrobić takie plakaty o tym, że są miejskie sterylki bo ludzie o tym nie wiedzą.
Mam kilka zdjęć Franka i zaraz tu wkleję.

ObrazekObrazek Obrazek

Paulina ile Franek ma zrobionych ogłoszeń i czy ma gdzieś papierowe rozwieszone ??

I jeszcze raz zapraszam na mój BAZAR :) Rozsyłajcie gdzie się da.
Obrazek

itaka

[poprzednia][następna]