Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
vailet pisze:Płytki nie wyszły czy nie były robione?Ja się nie znam tylko chciałam porównać i są zupełnie inne normy niż u nas leukocyty od 6,a tu innaczejMożna zgłupieć od tych różnych norm.Najszczęśliwsza już mi tyłek obrobiłaś,a sama pouczasz co mam robić.Mogę tu nie wchodzić.Chciałam tematy podnosić.
villemo5 pisze:(...)Zabrałam transporter i kot miał w pracy ze mną siedzieć.
(...)
najszczesliwsza pisze:villemo5 pisze:(...)Zabrałam transporter i kot miał w pracy ze mną siedzieć.
(...)
Jeszcze by etat dostał
najszczesliwsza pisze:vailet pisze:Płytki nie wyszły czy nie były robione?Ja się nie znam tylko chciałam porównać i są zupełnie inne normy niż u nas leukocyty od 6,a tu innaczejMożna zgłupieć od tych różnych norm.Najszczęśliwsza już mi tyłek obrobiłaś,a sama pouczasz co mam robić.Mogę tu nie wchodzić.Chciałam tematy podnosić.
A co ma piernik do wiatraka?
Normy są wg. książek, a nie wg. tego co masz na wynikach.
Laby mają różne normy.
Jeśli jeden lab poda normę mocznika do 70 mg/dl a drugi go 50 mg/dl to będziemy leczyć wynik 60 mg/dl (zakładając, że zbadamy w tym labie, który poda taką normę)
villemo5 pisze:najszczesliwsza pisze:villemo5 pisze:(...)Zabrałam transporter i kot miał w pracy ze mną siedzieć.
(...)
Jeszcze by etat dostał
A to ciekawe... Bo ja etatu nie mam
vailet pisze:najszczesliwsza pisze:vailet pisze:Płytki nie wyszły czy nie były robione?Ja się nie znam tylko chciałam porównać i są zupełnie inne normy niż u nas leukocyty od 6,a tu innaczejMożna zgłupieć od tych różnych norm.Najszczęśliwsza już mi tyłek obrobiłaś,a sama pouczasz co mam robić.Mogę tu nie wchodzić.Chciałam tematy podnosić.
Laby mają różne normy.
Jeśli jeden lab poda normę mocznika do 70 mg/dl a drugi go 50 mg/dl to będziemy leczyć wynik 60 mg/dl (zakładając, że zbadamy w tym labie, który poda taką normę)
Książki też mają różne normy
najszczesliwsza pisze:vailet pisze:najszczesliwsza pisze:vailet pisze:Płytki nie wyszły czy nie były robione?Ja się nie znam tylko chciałam porównać i są zupełnie inne normy niż u nas leukocyty od 6,a tu innaczejMożna zgłupieć od tych różnych norm.Najszczęśliwsza już mi tyłek obrobiłaś,a sama pouczasz co mam robić.Mogę tu nie wchodzić.Chciałam tematy podnosić.
Laby mają różne normy.
Książki też mają różne normy
Tak?
Czekam na przykłady.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510 i 100 gości