KOTYlion - mamy lokal - przed i po str.56 :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 26, 2012 21:18 Re: KOTYlion - mamy lokal - wieści z placu budowy

Super już wygląda

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Czw kwi 26, 2012 21:27 Re: KOTYlion - mamy lokal - wieści z placu budowy

łał! jak bialutko już :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt kwi 27, 2012 7:43 Re: KOTYlion - mamy lokal - wieści z placu budowy

jakie ja mam piękne krzywziny plecowo-tyłkowe 8O :roll:

to jest straszna robota, naprawdę! mierzenie, rysowanie i wycinanie, Duszek jako Główna Wiertarkowa piłująca płytę z dźwiękiem przyprawiającym o ból zębów, brrrr... nie wiem, jak długo uda nam się dziś popracowac, bo TŻ już wyszedł z domu, a przecież psiury czekać będą na siku :( ale byle do przodu.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt kwi 27, 2012 8:49 Re: KOTYlion - mamy lokal - wieści z placu budowy

Normalnie Wersal 8O 8O 8O
Aż żal, że mogę tylko :ok: :ok: :ok: Bo ja uwielbiam gładziować, malować i takie tam...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt kwi 27, 2012 13:32 Re: KOTYlion - mamy lokal - wieści z placu budowy

Georg-inia pisze:jakie ja mam piękne krzywziny plecowo-tyłkowe 8O :roll:

to jest straszna robota, naprawdę! mierzenie, rysowanie i wycinanie, Duszek jako Główna Wiertarkowa piłująca płytę z dźwiękiem przyprawiającym o ból zębów, brrrr... nie wiem, jak długo uda nam się dziś popracowac, bo TŻ już wyszedł z domu, a przecież psiury czekać będą na siku :( ale byle do przodu.
Krzywizn nie widziałam, rozpoznałam Cię po kucyku, a właściwie kucu :mrgreen:
A Duszek była na zielono, prawda?

Pięknie to już wygląda, podziwiam i trzymam kciuki za brak odcisków oraz bólu pleców i innych części ciała :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Sob kwi 28, 2012 10:22 Re: KOTYlion - mamy lokal - wieści z placu budowy

pękłam po wczorajszym - wysiadło mi prawe ramię :( nie mogę nim ruszać i boli mnie pod łopatką - nawet nie wiedziałam, że człowiek ma tam jakiś mięsień 8O Płyty położone w czwartek zostały ogipsowane, a do tego własnoręcznie - tylko we trzy - położyłyśmy dwie płyty na ścianie przy wejściu. Pan Roman i mój TZ zajęci stawianiem ścian w kibelku uśmiechali się tylko pod nosem widząc ja Magija zamaszyście rzuca klej na ścianę. Tak, na ścianę, nie na płytę, bo płyty z klejem byśmy nie podniosły, nie mówiąc już o manewrowaniu nią :roll: Mam zdjęcie tych ścianowych paciajów, ale kabelek od telefonu wziął się był i zaginął :(

Georg-inia

Post » Sob kwi 28, 2012 15:03 Re: KOTYlion - mamy lokal - wieści z placu budowy

dzisiaj do 15 zakończyliśmy - na poniedziałek zaplanowane jest gipsowanie wykończeń płyt pod sufitem i drugie gipsowanie tego kawałka ściany, która wczoraj była kładziona oraz gipsowanie tego kawałka, który był kładziony dzisiaj
czyli ogólnie gipsowanie
ktoś chętny? Bo mało nas jest
gdzie jesteście ludzie remontowi? bo potem bilety będziemy kasować :twisted:
potem już szlifowanie i malowanie

trochę fot z wczoraj i dziś
jest pięknie
Roman, Wiesiek, Marta, Inga, Aneta i ja - kawał dobrej roboty odwalone
aha - kibel już stoi, jak przyjdą drzwi to można tam siedzieć do woli

a przy okazji - szukamy szafki pod zlewozmywak, kibla (nasz uległ wczoraj destrukcji) i umywalki
baterii umywalkowej i baterii do zlewozmywaka
przejrzyjcie swoje piwnice prosimy bardzo!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob kwi 28, 2012 15:35 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

Madzia, my niestety w poniedziałek raczej odpadamy :(
ze względu na "majówkę" musimy odbębnić urodziny Zbyszka Doroty jutro :roll: jedziemy do niego na ranczo i wracamy w poniedziałek dopiero, a tu nas czeka jeszcze sprzątanie podwórka przed wtorkiem :( bo na razie to syf mogiła jest :oops: no chyba, że w ogóle nie pojedziemy, bo Wiesiek ma dziś 38,4 + atrakcje dodatkowe w postaci hm... żołądkowej. Leży od rana, nic nie je, a i tak lata do kibelka co 15 minut :(

Obejrzałam drzwi do kibelka. Roman zadecydował o tych 70 cm lewych (czyli otwieranych na ścianę) - Są całkiem w porządku, jak to w blokach kiedyś były. Oczywiście trzeba je będzie oczyścić i pomalować, ale to zrobię tutaj, zawiozę już gotowe. Tylko na jaki kolor? one są chyba lekko beżowe, albo po prostu były białe i zżółkły... Jest szybka, z ramką ze szprosami dzielącymi na 4 - to jest w kolorze drewna, ale szybki przezroczyste - możemy namalować jakieś kotki-srotki czy co tam. Od strony wewnętrznej ktoś namalował na tych drzwiach złocisto brązowe kwiatki :roll: ale to postaram się zmyć i zamalować. Zresztą - we wtorek sobie zobaczysz i coś zadecydujemy. Tylko klamki nie ma :(

Georg-inia

Post » Sob kwi 28, 2012 15:49 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

Inguś, mój Maciek też chory ale nie żołądkowa - jakieś gówno szaleje
ja dycham już chyba drugi tydzień nie wiem co to

co do drzwi - proponuję biel - okna są białe ale może lepiej będzie je okleić?
Obrazek

Magija

Post » Sob kwi 28, 2012 15:53 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

Magija pisze:Inguś, mój Maciek też chory ale nie żołądkowa - jakieś gówno szaleje
ja dycham już chyba drugi tydzień nie wiem co to

co do drzwi - proponuję biel - okna są białe ale może lepiej będzie je okleić?

pewnie, że można okleić :ok: dziś już nigdzie się nie ruszam ale zobaczę w Obim okleiny

Georg-inia

Post » Sob kwi 28, 2012 16:05 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

no - może się uda tanio wypatrzyć
ja kupowałam i oklejałam swoje okleiną z allegro - tanio jak barszcz wyszło
to byśmy mieli ładne i by nie żółkło
to zorientuj się jak tam cenowo i najwyżej będziemy myśleć
Obrazek

Magija

Post » Sob kwi 28, 2012 17:57 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

Ja w poniedziałek nie mogę.
Pracuję od 8 rano do niewiemktórej :(
Jest koniec miesiąca i niestety papiery i cyferki mnie przygniotą :(
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob kwi 28, 2012 18:15 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

Magija pisze:a przy okazji - szukamy szafki pod zlewozmywak, kibla (nasz uległ wczoraj destrukcji) i umywalki

Magija, ale napisz "dane techniczne", bo się może okazać że ktoś coś znajdzie a na nic będzie...
- sedes z odpływem w dół czy "w tył"?
- bateria do zlewozmywaka naścienna czy "nazlewowa"?
- bateria do umywalki - też musi być "naumywalkowa" czy może być naścienna?
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Sob kwi 28, 2012 18:17 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

włóczka pisze:
Magija pisze:a przy okazji - szukamy szafki pod zlewozmywak, kibla (nasz uległ wczoraj destrukcji) i umywalki

Magija, ale napisz "dane techniczne", bo się może okazać że ktoś coś znajdzie a na nic będzie...
- sedes z odpływem w dół czy "w tył"?
- bateria do zlewozmywaka naścienna czy "nazlewowa"?
- bateria do umywalki - też musi być "naumywalkowa" czy może być naścienna?

danych technicznych nie podam bo pod to wszystko przystosujemy rury dopiero i w ogóle :)
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]