Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 24, 2012 18:51 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Kropcia pokochana, już rozmawiałam z panem i opowiadał mi, że się go troszkę boi ale jak śpi na fotelu czy leży na kanapie to można ją spokojnie głaskać.. Nafukała na niego parę razy ale się nie zniechęcił.. Będzie dobrze :ok:

sabina skaza pisze:kot idealny, mądry jak piesek

Tu muszę się wtrącić i bronić gatunku.. Krop jest mądry jak kot! Czyli zwyczajnie Krop jest mądry.

Basia mam nadzieję, że się zadomowi i otworzy. Widziałam na własne oczy jak umie się miziać, tylko trzeba do niej z cierpliwością i spokojem.. W końcu dzisiaj miała trochę wrażeń.. Łagodna jest jak baranek więc będzie wszystko ok, tylko czasu trzeba na przestawienie..
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Sob mar 24, 2012 18:57 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

RKa pisze:Kropcia pokochana, już rozmawiałam z panem i opowiadał mi, że się go troszkę boi ale jak śpi na fotelu czy leży na kanapie to można ją spokojnie głaskać.. Nafukała na niego parę razy ale się nie zniechęcił.. Będzie dobrze :ok:

sabina skaza pisze:kot idealny, mądry jak piesek

Tu muszę się wtrącić i bronić gatunku.. Krop jest mądry jak kot! Czyli zwyczajnie Krop jest mądry.

Basia mam nadzieję, że się zadomowi i otworzy. Widziałam na własne oczy jak umie się miziać, tylko trzeba do niej z cierpliwością i spokojem.. W końcu dzisiaj miała trochę wrażeń.. Łagodna jest jak baranek więc będzie wszystko ok, tylko czasu trzeba na przestawienie..

dziękuje Rka za pomoc,
bardzo bardzo....
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Sob mar 24, 2012 20:00 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

melduję się na wątku
basieńka jest kochaną koteczką, totalnie łagodną, ani ja ani pozostałe koty w kociarni nie zaznały z jej strony jakiejkolwiek agresji...
uwielbia siedzieć na rękach, wbija się wtedy pazurami w człowieka i mocno przywiera swoim ciałkiem. Z kolan też nie chce zejść.
na pewno jest przestraszona, w końcu spędziła w schronie sporo czasu (nie wiem dokładnie ile, ale rok na pewno). Potrzebuje czasu i wierzę, że się otworzy.
Namawiam do nawiązywania kontaktu z basią, bo ona to wbrew pozorom bardzo lubi.

maria - wysłałam tobie maila

martasekret

Od: Czw sie 07, 2008 14:27

Post » Sob mar 24, 2012 22:12 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

zdjęcia od Marty:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

pierwotny wątek Basi
viewtopic.php?f=13&t=139683
Obrazek

maria_kania

Post » Sob mar 24, 2012 22:33 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Zaznaczam do przeczytania 8)
po_prostu_kaska

Post » Nie mar 25, 2012 12:46 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Wiadomość od Pana, który zaadoptował Kropkę:

"Kropka dziś chodzi po mieszkaniu, chce być głaskana, mogę brać ją na ręce. Dziś też spała u nas w pokoju."

Jakoś tu na bocznym pasku nie ma 'buźki', która by wyraziła moje uczucia w tej chwili, może więc je pominę...

RKa

Post » Nie mar 25, 2012 17:06 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

co u basi...?
jakieś wieści...?

martasekret

Post » Nie mar 25, 2012 19:45 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Super wiesci o Kropce! :ok:
Basia ma sliczne fotki, warto wykorzystac w ogloszeniach.

Poprosze o kod do slicznego banerka Kropcia. Sprobuje sobie wkleic (mam nadzieje, ze potrafie)
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Nie mar 25, 2012 20:08 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Sabina, jakby Ci się jeszcze trafił dom dla kota-dzika, a nie miałąbyś kandydata, to daj znać, proszę. Szukam czegoś dla mojej Pyzy, bo nie sądzę, żeby trafił się człowiek, który ją zaakceptuje. Kota po mieszkaniu przemyka, prycha i syczy, złapać ją można tylko z nienacka - ale nie drapie i nie gryzie, ewentualnie pazurem przejedzie bo się próbuje odepchnąć, żeby wystartować w długą...
Czyli jakaś stajnia potrzebna albo gospodarstwo, gdzie będzie karmiona, ale wolna...
Młoda jest przecudna.. (szylkretka) ale to chyba ciut za mało w jej przypadku...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie mar 25, 2012 20:37 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

anula790820 pisze:Super wiesci o Kropce! :ok:
Basia ma sliczne fotki, warto wykorzystac w ogloszeniach.

Poprosze o kod do slicznego banerka Kropcia. Sprobuje sobie wkleic (mam nadzieje, ze potrafie)

Ogłoszenia Basi już jakieś są.. Jutro ją odwiedzę i zobaczę jak się czuje to później dorobimy nowe..

A banerek proszę bardzo:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=129843][IMG]http://img441.imageshack.us/img441/7538/krop2.gif[/IMG][/url]

chyba wystarczy przekleić..

RKa

Post » Nie mar 25, 2012 20:40 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

regularnie ogłaszam basię na tablicy, ma także wyróżnione na trójmiasto.
cioteczka fiks ogłasza ją na innych portalach, m.in. cafeanimal czy przygarnijzwierzaka

martasekret

Post » Pon mar 26, 2012 7:39 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Basia daje sie głaskac ale sie boi,
tyle wiem od Sabiny (wczoraj dzien wyjazdowy wiec tylko na smskach)
Obrazek

maria_kania

Post » Pon mar 26, 2012 8:16 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Obrazek

maria_kania

Post » Wto mar 27, 2012 6:55 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Byłam wczoraj u Basieńki.. Cudna jest. Widać, że się boi, że nie rozumie do końca tej sytuacji i nie wie jak ma reagować.. Ale jest łagodna, trochę się kuli przed dotykiem (taka reakcja 'nic mi nie rób', głowa w dól, uszy po sobie, mróżenie oczu) ale jak się ją głaszcze już to pięknie się pręży i przytula całą sobą..
Poza tym jak tylko zaczęłam do niej mówić to się rozmruczała, a palce podstawione do obwąchania wylizała swoim jęzorkiem..
Zdjęć brak, bo szczerze mówiąc szkoda mi było się od niej oddalać po aparat..

RKa

Post » Wto mar 27, 2012 15:06 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Tigra w niedzielę poszła do nowego domu do mojej koleżanki gosi. piękna chata na wsi, 4 pokoje, okna na cały dom, ogród, pola, lasy, a ja zamiast się cieszyć wyłam 8O ten kot spał w moim łóżku, był jak rezydent, to była moja córcia ok rok ją miałam :(

a dzisiaj, od rana dzwoni tel. jutro przychodzi rodzina po wieśniaczkę stasię. tę samą stasię chce inna babka z chylonii. poza tym chyba udało mi się upchnąć rasowego alexa brytyjczyka z hodowli do nowego domu, ale nie mam jeszcze sprawdzonej informacji.

kot kajtek nazywał się filemon. dzwonią ludzie z gdańska, uciekł im 02.01.12r. szukali go do tej pory. pani błaga o kontakt do stajni- chce go przynajmniej tam odwiedzić lub odzyskać. wszystko sie zgadza- kot drapiący, gryzący i wiecznie głodny. zdjęcie się zgadza,puce na policzkach też. to nasz kajtek. namawiam ich żeby go tam już u karoliny zostawili, bo ma tam dobrze i karolina go kocha. poza tym mają dzieci a kajtol je gryzł. namawiam na kotkę basieńkę ze schroniska. zobaczymy................
tel od rana mi dzwoni jak nie o porady to o adopcje, czuję się jak po cięzkim dniu pracy. ech.............mam gorące ucho.................

wczorajsze zgłoszenie- do przejęcia kot biało- czarny długowłosy z tendencją do "zatykania się" przejęła maja meronk- fotografka. będzie dalej pchać ten temat, ma już potencjaną chętną na tego kota.

padam na nos...
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]