Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 09, 2012 21:47 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Aha, no i jeszcze w piwniczce był dzisiaj pan fotoreporter z "Głosu Wielkopolskiego", w którym jutro ma się ukazać materiał o naszych kotach. Pozował głównie Radek, Maja i Kiki - mam nadzieję, że ładnie się uśmiechali i nie mieli pietruszki w zębach ;-) Jutro się okaże 8)

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pon sty 09, 2012 21:52 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

A Radziu jedzie na DT :?:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon sty 09, 2012 21:53 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

MartaK pisze:Aha, no i jeszcze w piwniczce był dzisiaj pan fotoreporter z "Głosu Wielkopolskiego", w którym jutro ma się ukazać materiał o naszych kotach. Pozował głównie Radek, Maja i Kiki - mam nadzieję, że ładnie się uśmiechali i nie mieli pietruszki w zębach ;-) Jutro się okaże 8)

Maja, super! :) Mam nadzieję, że z jej uszami wszystko w porządku i będę mogła poznać ją w sobotę? :)

Zorlis

Od: Sob paź 27, 2007 9:44

Post » Pon sty 09, 2012 21:59 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

itaka pisze:A Radziu jedzie na DT :?:

Jedzie :D Wstępnie jesteśmy z marinellą umówione na środę lub czwartek na dowiezienie chłopaka.

A propos - czy ktoś mógłby mnie wesprzeć transportowo??? Chodziłoby o przewiezienie Radka z Os Pod Lipami na Rataje, do marinelli właśnie - w środę lub czwartek, to jest jeszcze do dogadania, w godzinach najpewniej wieczornych (po 18:00).

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pon sty 09, 2012 22:04 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Dziewczyny. Wiem, że jesteście zajęte, ale może któraś jest w stanie pomóc?
Potrzebna wizyta przedadopcyjna dla psa w Poznaniu
kinia098 pisze:Jak w temacie

Poznań dla psa na ul. Rynek Jeżycki
a Toruń... raczej pod Toruniem: miejscowość Rogówko dla kota

Obydwie sprawy dość pilne, szczególnie dla psa, bo domek przez tel. fajny i czeka już 2-3 dni na znak a nikogo do wizyty nie ma :(

Pod Toruniem ludzie z maili ok ( pomijając błędy ort. :roll: ), ale wspominali coś o ulicy i dlatego bez PA się nie obejdzie !
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon sty 09, 2012 22:37 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

MartaK pisze:

Jedzie :D Wstępnie jesteśmy z marinellą umówione na środę lub czwartek na dowiezienie chłopaka.

A propos - czy ktoś mógłby mnie wesprzeć transportowo??? Chodziłoby o przewiezienie Radka z Os Pod Lipami na Rataje, do marinelli właśnie - w środę lub czwartek, to jest jeszcze do dogadania, w godzinach najpewniej wieczornych (po 18:00).

Ja jadę!!! i koniec :D
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Pon sty 09, 2012 23:30 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Mulesia, tutaj już pisałam :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto sty 10, 2012 0:28 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

My właśnie przed chwilą skończyłyśmy z Kasią dyżur w piwniczce. Musiałyśmy przenieść dziką kotkę z PKS od Kasi do piwniczki, co miało trwać 30 minut a trwało 3 godziny :roll: Z Zuzią dzisiaj byłam u weta z Kasią9191, zabrałyśmy też Kiki i Majke, Kiki zdrowa jak ryba, Majka ciągle walczy ze świerzbem, bo ma jakiś nawrót a Zuzia ciągle bardzo kiepsko choć już trochę lepiej.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Wto sty 10, 2012 3:00 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Głosowałam na Was w Krakvecie no to postanowiłam i poczytać troszke. Ale juz dość póxno więc kiedy indziej doczytam. Mimo wszystko podziele sie swoim ostatnim "wynalazkiem". Mam troche tacek aluminiowych, kwadratowych takich z psiego mokrego na 300g. Kupuje tez czasem jarzyny w Lidlu w takich dużych tackach plastikowych. Wykorzystuje to wszystko razem. Dokarmiam takiego jednego kawalera pod schodami, który boi sie wejść do piwnicy gdzie reszta kotów mieszka. Ale jednej z sasiadek to przeszkadza, bo czasem udawało się ten zestawik kotom wyciągnąć spod schodów tak, że był widoczny. No i sąsiadka wyrzucała.
Myślałam co by tu zrobić.
A teraz mój pomysł:)
Rozrobiłam gips i dałam na dno tego dużego plastikowego pojemnika. Jak to zastygło to pojemnik jest na tyle ciężki, że juz trudno go przesunąć wylizując mokre czy wybierając chrupki. Na ten gips daję wycięty styropian i wtedy dłużej jest ciepłe jedzenie.
Chcę jeszcze kupić pianke i psiknąć na ten gips, przyłożyć cienka folią i wstawić te tacki, w których daję jedzenie. To będzie taka wersja na zimę, żeby dłużej było dobre do jedzenia, cieplejsze.

Powodzenia życzę:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto sty 10, 2012 9:57 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

MartaK pisze:Zorlis, wysłałam priv :ok:

Zawiozłam dzisiaj Kolę do jego nowego domu :dance2:

Trzymajcie kciuki, żeby chłopak ładnie się zaaklimatyzował. Pożegnałam go usadowionego w kątku, płaczącego żałośnie nad swoim losem. Pani Aleksandra, jego nowa opiekunka, jest jednak przygotowana na ciężki pierwszy okres i obiecała wykazać duuużo cierpliwości i zoruzumienia :ok:

Pa, Koliński! :1luvu: Trzymaj się, kocie, jesteś mądry i dzielny, a jaki kochany :kotek: Życzę ci, żebyś nie musiał już więcej szukać domu :ok:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Wto sty 10, 2012 10:44 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Uaktualniam:

kasia_5000 pisze:
Polanka pisze:
kasia_5000 pisze:
GRAFIK 09.01-15.01.2012

PKP
pn. -
wt. - MartaK
śr. - MartaK
czw. - MartaK
pt. - Jarka
sob. - merka_85
ndz. - LunaKlara/ Polanka ?

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. - MartaK
śr. - Małgocha Pe
czw. - MartaK
pt. - Małgocha Pe
sob. - Małgocha Pe
ndz. - LunaKlara

PKS
pn. - miki27
wt. - MartaK
śr. - miki27
czw. - MartaK
pt. - miki27
sob. - Małgocha Pe
ndz. - LunaKlara

Będę dzisiaj na PKP i mogę nakarmić koty.

Ten grafik dot. tyg., który się rozpoczął.
Polanka, czy w ndz 15.01 też możesz nakarmić koty na PKP?
Czy ponownie wpisać ndz jako Twój stały dyżur, czy może jakiś inny dzień?

edit. uzupełniona środa
Ostatnio edytowano Śro sty 11, 2012 17:39 przez kasia_5000, łącznie edytowano 2 razy

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto sty 10, 2012 10:52 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Mulesia pisze:Dziewczyny. Wiem, że jesteście zajęte, ale może któraś jest w stanie pomóc?
Potrzebna wizyta przedadopcyjna dla psa w Poznaniu
kinia098 pisze:Jak w temacie

Poznań dla psa na ul. Rynek Jeżycki
a Toruń... raczej pod Toruniem: miejscowość Rogówko dla kota

Obydwie sprawy dość pilne, szczególnie dla psa, bo domek przez tel. fajny i czeka już 2-3 dni na znak a nikogo do wizyty nie ma :(

Pod Toruniem ludzie z maili ok ( pomijając błędy ort. :roll: ), ale wspominali coś o ulicy i dlatego bez PA się nie obejdzie !

Niestety nie pomogę - nie wyrabiam czasowo :(

kasia_5000

Post » Wto sty 10, 2012 12:04 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Za Kolę aby szybko pokochał swój osobisty domek :ok:
Co do transportu Radka do DT, to ew. w środę mogę pomóc.
Tylko o 16.30 mam wizytę u okulisty ( na Szkolnej) i wolała bym to połączyć razem, tj. przewieźć go ew. trochę wcześniej. Ostatnio dobranie nowych okularów do czytania zajęło mi 25 min, mam nadzieję, że opóźnień nie będzie. Jak by Wam taka opcja pasowała to się piszę.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto sty 10, 2012 14:06 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

merka_85 chce odwieźć Radka, bo to Ona Go złapała na PKS-ie ;)
Gołymi rękoma, na chrupki ;)

merka_85 pisze:
MartaK pisze:

Ja jadę!!! i koniec :D

kasia_5000

Post » Wto sty 10, 2012 14:08 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Czy na jutro jest ktoś chętny, żeby nakarmić koty?
Ja wezmę jedno z miejsc - obojętnie które.
Niestety we wszystkich nie zdążę nakarmić :(

kasia_5000

[poprzednia][następna]