Re: Groszek FeLV+ przegrywa z chorobą:(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 02, 2011 22:21 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

To Bulba też sobie szykuj zeszycik :piwa:

oglaszamy wyniki końcowe czyli kg , ktore zrzuciłyśmy :D
Jak się uda coś zrzucić :D :D

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt gru 02, 2011 22:25 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

asia2 pisze:To Bulba też sobie szykuj zeszycik :piwa:

Zeszycik przygotowany, ale coś czuję, że ciężko będzie :oops: :oops: :oops: Zwłaszcza, że to zima :roll:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt gru 02, 2011 23:13 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

bulba pisze:
asia2 pisze:To Bulba też sobie szykuj zeszycik :piwa:

Zeszycik przygotowany, ale coś czuję, że ciężko będzie :oops: :oops: :oops: Zwłaszcza, że to zima :roll:

bez migania się :mrgreen: zima nie zima trzeba byc silnym.
Latwo mi mówić.

"Najłatwiej" to mi się Grocha odchudza :cry: . 50 czy 60 g karmy suchej i to wszystko na dzien , podane w kilku porcjach. Masakra. ja bym tego nie zniosla

asia2

Post » Sob gru 03, 2011 0:01 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

Wstyd mi diabelnie, tyle czasu mnie nie było, aż wątek do kilkunastu stron urósł.... :oops:
Groszek ma remisję, to dobrze...
To juz zawsze tak będzie?
Remisje i nawroty....

awit

Od: Śro maja 12, 2010 21:30

Post » Sob gru 03, 2011 11:05 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

awit pisze:Wstyd mi diabelnie, tyle czasu mnie nie było, aż wątek do kilkunastu stron urósł.... :oops:
Groszek ma remisję, to dobrze...
To juz zawsze tak będzie?
Remisje i nawroty....

oby bez nawrotów.

asia2

Post » Sob gru 03, 2011 12:42 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

Dzieńdoberek :D
Miłego weekendu życzę :ok:
Obrazek

bulba

Post » Sob gru 03, 2011 12:43 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob gru 03, 2011 17:42 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie gru 04, 2011 9:29 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

Dzień dobry Groszkowe Słoneczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Nie gru 04, 2011 10:33 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie gru 04, 2011 13:08 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

asia2 pisze:
Iza_ pisze:Grubiutka i szczęśliwa jak moja Fionka
Obrazek
Reszta nie zmieściła się w kadrze :mrgreen:

:D :1luvu: :D ja też muszę zrobić Grosiowi takie rozłożyste zdjęcie.
Zwykle starałam się maksymalnie zamaskować nadmiar ciałka 8) :D :D
Ile Fiona waży? Grochu 6,4 kg :!: i na prawdę wymaga odchudzania. Ważył już trochę więcej ale wzięłam się za niego/.
Przez to że był chory to i chudy i zabiedzony się zrobił. Ciotka Asia pozwalała jeść bidulkowi na co i ile ma ochote. Teraz muszę go męczyć :D

A Myszolandia się chyba nie obraziła za to że napisalam że Mysia okrąglutka :oops: :D :D ?
W porównianiu z Groszkiem to obydwie dziewczyny kruszynki małe :ryk: a Mysia w szczególności :1luvu: .

Waga Fioniśki to tak między 6,5 a 7 kilosków, nie mogę dokładniej jej zważyć bo nie chce wystać na wadze. A ważyła znacznie więcej, ile nie mam pojęcia już taką grubą wzięłam ze schronu. Poprzedni własciciel strasznie ją utuczył. Fioniśka do teraz nie woła miaaaaaaał tylko aaaaammmmmmmm :D Dostaje obesity ale jest z tego powodu bardzo nieszczęśliwa bo nie lubi suchego jedzenia.
Nie wiem jak mam ją oduczyć łapczywego jedzenia, niekiedy je tak zachłannie ze po chwili bełt i wszystko jest na podłodze- kocia bulimia?
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Nie gru 04, 2011 13:44 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

Iza_ pisze:
asia2 pisze:
Iza_ pisze:Grubiutka i szczęśliwa jak moja Fionka
Obrazek
Reszta nie zmieściła się w kadrze :mrgreen:

:D :1luvu: :D ja też muszę zrobić Grosiowi takie rozłożyste zdjęcie.
Zwykle starałam się maksymalnie zamaskować nadmiar ciałka 8) :D :D
Ile Fiona waży? Grochu 6,4 kg :!: i na prawdę wymaga odchudzania. Ważył już trochę więcej ale wzięłam się za niego/.
Przez to że był chory to i chudy i zabiedzony się zrobił. Ciotka Asia pozwalała jeść bidulkowi na co i ile ma ochote. Teraz muszę go męczyć :D

A Myszolandia się chyba nie obraziła za to że napisalam że Mysia okrąglutka :oops: :D :D ?
W porównianiu z Groszkiem to obydwie dziewczyny kruszynki małe :ryk: a Mysia w szczególności :1luvu: .

Waga Fioniśki to tak między 6,5 a 7 kilosków, nie mogę dokładniej jej zważyć bo nie chce wystać na wadze. A ważyła znacznie więcej, ile nie mam pojęcia już taką grubą wzięłam ze schronu. Poprzedni własciciel strasznie ją utuczył. Fioniśka do teraz nie woła miaaaaaaał tylko aaaaammmmmmmm :D Dostaje obesity ale jest z tego powodu bardzo nieszczęśliwa bo nie lubi suchego jedzenia.
Nie wiem jak mam ją oduczyć łapczywego jedzenia, niekiedy je tak zachłannie ze po chwili bełt i wszystko jest na podłodze- kocia bulimia?

chyba najlepiej nakładać do miseczki bardzo małe czastki całkowietej porcji. I tak codziennie, jeśli to mokre. Bedzie jadła te drobinki i wreszcie zacznie spowalniać. Przy suchym to ja bawię się z Grochem w rozkładanie jedzonka w różnych miejscach. Sobie szuka, się cieszy i chodzi i to trwa. Nie jest na raz. Kochane grubcie nasze :1luvu:

asia2

Post » Nie gru 04, 2011 14:38 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

My tak cały czas Miśce dajemy,zresztą ona sama dużych porcji nie je,potem zostawiała i leżało,więc jak ma leżec to tak robimy własnie i Miśce to pasi

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie gru 04, 2011 17:52 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

Dawkę dzienną dzielę Fioniśce na 3-4 małe porcje do suchego dokładam pół łyżeczki mokrego żeby tylko opaproszyać, ale ona nie gryzie, ona zachłannie połyka.
Kupiłam jej kulę smakulę ale to minęło się z celem, nie zakumała o co chodzi, a może dlatego że nie przepada za suchym to nie interesuje ją kula.
Myślałam że to zachłanne jedzenie to po schronisku ale jest u mnie od stycznia i cały czas tak samo :(
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Pon gru 05, 2011 9:33 Re: Groszek FeLV+ REMISJA

moze jeszcze czasu potrzebuje
Miśka jak była malutka,to tam skąd ją wzieliśmy to było z nią 6 kociaków i jak wszystkie ruszały do żarła to napychały się ,ze szok
Miśka 1,5 tak zachłannie jadła,potem się unormowało,jak zaczeliśmy te mniejsze porcje dawać,aż się przyzwyczaiła sama

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

[poprzednia][następna]