Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 19:38 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

ewar pisze:Właśnie wróciłam od Bazylego.Podawanie mu tabletek to makabra, podobnie jak parafiny.Musi to brać , brzuch ma twardy, kupy dziś nie robił jeszcze.Zaczyna to być wątek monotematyczny, w kółko o kupkach, ale :wink:
Bazylim jestem zachwycona, p.Iza też widzę, że bardzo się cieszy.Dziąsła zbladły, pyszczek jakby stęchł, nie jest opuchnięty i w ogóle Bazyli się zmienia.Był taki nieproporcjonalny, duża głowa, a wąski tułów.Już tak nie jest, zaczyna wyglądać jak normalny kot :lol: :lol: :lol: Tak miło go wziąć na ręce, sierść coraz dłuższa,z daleka wygląda jakby był z aksamitu.Lepiej się czuje, więcej rusza, ma też swoje ulubione miejsca do leżenia.A jak fajnie wygląda na rękach p.Izy :1luvu: Przytula się do niej i patrzy na nią tymi zielonymi oczami z taką ufnością.Tak się cieszę, bo wszystko wskazuje na to, że będzie to piękny, zdrowy kot, słowo daję.Nie znosi tabletek, broni się, ale nie jestem pogryziona ani podrapana, ten kot nie ma w sobie cienia agresji.
Tino też się zmienił na korzyść.Zaniosłam taką wędkę Whiskasa.Bazyli się nią nie bawi, ale Tino ją uwielbia.Po raz pierwszy chyba widziałam go wesołego, zwykle był taki smutny, jakby wycofany, ale się zmienił :dance: .Przychodzi na mizianki do p.Izy, no nie ten kot.
Same więc dobre wieści. :catmilk:

:dance: no aż zatańczę z tej radości i :piwa:

A metamorfoza Tina niewiarygodne :lol: Bazyli już jest piękny, ale z wielką ochotą popatrzymy na nowe zdjęcia przystojniaka :D
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Czw paź 13, 2011 20:08 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

w sumie podawanie kazdemu kotu tabletek to masakra, wiec Bazyl jest jak najbradziej normalny...
i jak fajnie jego obecnosc wplywa na Tina :ok:
uratowalyscie go wspolnie z p. Irena, co by taka bida i miziak robila na takie zimno?! :kotek:

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Czw paź 13, 2011 20:17 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Mnie też jakoś wesoło.Naprawdę Bazyli wygląda o niebo lepiej w realu.To przepiękny kot o intensywnie czarnym i śnieżnobiałym futerku.Mnie się bardzo podobają jego oczy, taki szmaragdowy akcent na tle czerni i bieli, ale łobuz nie chce się dać porządnie obfocić.Pisałam wcześniej,że jest jakiś niezgrabny, jakby za duża głowa w stosunku do tułowia.Już nic z tych rzeczy.Nie do uwierzenia, że tak szybko nastąpiła metamorfoza.Jakie to ważne, aby kot miał DT (p.Izo :1luvu: ) i trochę zabiegów typu odrobaczenie, dobra karma i już.
A Tino bardzo lubię.On wprowadził się do p.Izy na siłę, że tak powiem.Było zimno, padał deszcz, miauczał pod drzwiami i wszedł, kiedy były otwarte.No i został.
Jotpeg, podaję tabletki kotom od lat i naprawdę mam wprawę.Podawałam pięciu kotom aniprazol ( chyba?) przez trzy dni pod rząd, w tym nie do końca oswojonemu kotu ze stodoły ( mój najukochańszy, najmilszy tymczas Edzio :1luvu: ).Bez problemu.Tyle tymczasów już odrobaczałam i OK.Bazyli jest okropny pod tym względem.Przy zastrzyku nie drgnie nawet, przy pobieraniu krwi nie był nawet trzymany.Dopyszcznie nie da sobie nic podać.Znacie takiego kota?
Pewno, że się go uratowało i to jest fantastyczne uczucie. :dance: :dance2: :dance:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw paź 13, 2011 20:28 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

ewar pisze:Mnie też jakoś wesoło.Naprawdę Bazyli wygląda o niebo lepiej w realu.To przepiękny kot o intensywnie czarnym i śnieżnobiałym futerku.Mnie się bardzo podobają jego oczy, taki szmaragdowy akcent na tle czerni i bieli, ale łobuz nie chce się dać porządnie obfocić.Pisałam wcześniej,że jest jakiś niezgrabny, jakby za duża głowa w stosunku do tułowia.Już nic z tych rzeczy.Nie do uwierzenia, że tak szybko nastąpiła metamorfoza.Jakie to ważne, aby kot miał DT (p.Izo :1luvu: ) i trochę zabiegów typu odrobaczenie, dobra karma i już.
A Tino bardzo lubię.On wprowadził się do p.Izy na siłę, że tak powiem.Było zimno, padał deszcz, miauczał pod drzwiami i wszedł, kiedy były otwarte.No i został.
Jotpeg, podaję tabletki kotom od lat i naprawdę mam wprawę.Podawałam pięciu kotom aniprazol ( chyba?) przez trzy dni pod rząd, w tym nie do końca oswojonemu kotu ze stodoły ( mój najukochańszy, najmilszy tymczas Edzio :1luvu: ).Bez problemu.Tyle tymczasów już odrobaczałam i OK.Bazyli jest okropny pod tym względem.Przy zastrzyku nie drgnie nawet, przy pobieraniu krwi nie był nawet trzymany.Dopyszcznie nie da sobie nic podać.Znacie takiego kota?
Pewno, że się go uratowało i to jest fantastyczne uczucie. :dance: :dance2: :dance:

No niech chociaż jakąś wadę ma :D :wink:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Pt paź 14, 2011 14:34 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Cześć Bazylciu,
przyszłam się przywitać :D

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Pt paź 14, 2011 17:49 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

czesc, Bazylku.
wiesz, jak masz fajnie, spisz sobie w cieplym, bezpiecznym miejscu z dobrym jedzonkiem, a na zewnatrz zimno.
mam nadzieje, ze nie wydziwiasz, tylko kuwetkujesz.
i ze Tino jest (w miare) mily dla ciebie, a ty dla niego.
pozdrawiam cie serdecznie, zyczac zdrówka!!! :1luvu:
jotpeg

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Pt paź 14, 2011 18:36 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Dziękujemy za odwiedziny :1luvu:
Wróciłam od Bazylego, on codziennie o 18-ej dostaje antybiotyk.Już mnie z nim kojarzy :cry: Udało się, jeszcze tylko dwie tabletki.Działa :dance: Bazyli w ogóle już nie charczy :lol: Robi się coraz fajniejszy, bawi się i w ogóle czuje się jak w domu, nie jest zainteresowany nawet otwartym oknem.Z Tino przyjaźni nie ma, ale nie walczą ze sobą.Teraz do p.Izy przyszedł Wiesio, mój ulubieniec :1luvu: On się dogadywał z Bazylim, w ogóle Wiesio dogaduje się z każdym kotem, jest niesamowity.Mam zdjęcia.A teraz uwaga- kupka była w kuwecie :lol: :lol: :lol: , siusiu również, a więc najprawdopodobniej był to problem zdrowotny i Bazyli chciał w ten sposób zwrócić uwagę, że coś z nim nie tak. Przed południem bawił się ponoć fantastycznie, p.Iza dba bardzo o niego i widać,że Bazyli teraz najlepiej czuje się w jej objęciach.Każde zwierzę wyczuwa, że jest kochane, Bazyli nie jest wyjątkiem.Jest już prześliczny, lśni się jak lusterko.On jest takim trochę dymniaczkiem, ma jasny podszerstek, ale nie na całym ciele.Jest oczywiście czesany, bardzo to lubi.Śpi najchętniej na kolanach p.Izy albo na fotelu z czerwoną podusią.Wie jednak,że na noc musi iść na swoje posłanko do przedpokoju, w łazience, do której ma dostęp jest kuwetka i do niej najchętniej się załatwia.Od wczoraj więc żadnych kuwetkowych wpadek, idzie ku lepszemu :lol: Zdjęcia potem.

ewar

Post » Pt paź 14, 2011 20:11 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Z Wiesiem ( tak naprawdę to Behemot :wink: ) nie było żadnych animozji, bo Wiesio przyjaźni się absolutnie z KAŻDYM kotem, to aż nieprawdopodobne. Wiesio podjadł sobie z miski Tino, potem Bazylego, pokręcił się po mieszkaniu i zażyczył wypuszczenia. Bazyli nie chciał z nim wyjść.Biedne kocisko nagłodowało się, namarzło to co będzie ryzykować.A jak z powrotem nie wpuszczą :mrgreen: Rozmawiałam z p.Izą i mówiła mi, że jest zdumiona,że tak szybko udało się kota doprowadzić do dobrego stanu.No bo wszystko odbyło się tak, jak trzeba.Najpierw odpchlenie, odrobaczenie, to można było zrobić kiedy jeszcze mieszkał w krzaczkach.Dobre jedzenie, nawet ten domek pomógł, bo kot miał jakieś schronienie, było tam czysto.Kiedy już był DT, poszło z górki.
A oto Bazyli
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I Wiesio, jeden z najpiękniejszych i najfajniejszych kotów, jakie znam.Ma dom, ale nie wiem, czy w ogóle w nim bywa :wink:
Obrazek

ewar

Post » Pt paź 14, 2011 20:28 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Kupka w kuwecie, kupka w kuwecie :dance: :piwa:
Bazyli jest śliczny. Przepraszam, ale nie mogę się oprzeć, on ma taki hitlerowski wąsik :oops: musiałam to napisać :D Wspaniały kot :1luvu:
A Wiesio to skąd się tam wziął? On naprawdę ma domek, tak sobie zwyczajnie lubi połazęgować? Też ujmujący, cały czarny jak moja Kita.
Pani Iza też pewnie jest szczęśliwa, możecie być obie dumne z siebie Wspaniałe Kobiety :lol:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Pt paź 14, 2011 20:48 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Wiesio ma dom w pobliskiej szkole u nauczyciela, który tam ma mieszkanie.Sądząc jednak po tym, gdzie kot bywa i co robi, jest po pierwsze tani w utrzymaniu, a po drugie w swoim domu bywa chyba raz na jakiś czas.Wszyscy go znają, on lubi każdego, z każdym kotem się przyjaźni.U p.Izy bywa regularnie, podje sobie, pośpi i idzie dalej np.do sąsiedniego bloku, gdzie są dwa czarne koty.Jak mu się znudzi, idzie kilka bloków dalej odwiedzić dwie kotki.Do piwnic też zagląda.Jest przepiękny, ma coś z brytka.Kiedyś był charakterystyczny, bo miał jeden biały wibrysek, ale go stracił i teraz to jedna wielka, czarna plama.
No tak, wąsik Bazylego :wink: , cóż, taki ma.Bazyli jest kotem przemiłym, bardzo mądrym i chyba już zdrowym.Jak ja lubię, kiedy tak udaje się kotu pomóc :dance: :dance2: :dance: Daje to takiego kopa, że ach!

ewar

Post » Pt paź 14, 2011 20:57 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

To Wiesio umie się ustawić w życiu 8) :ryk:
Domyślam się, że musi to dawać mnóstwo energii :lol: SUPER :1luvu:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Sob paź 15, 2011 17:11 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Bazyli połknął przedostatnią tabletkę, dzisiaj nawet nieźle poszło, bo za drugim razem :wink: Spokojne to kocisko, grzeczne, reaguje na "chodź" i "nie wolno" :lol: Rano zwykle ma ochotę na zabawę, a potem cały dzień leży na parapecie i śpi.Przenosi się na kolana p.Izy, kiedy ta usiądzie, aby pooglądać telewizję, albo poczytać.Bazyli ostatnio coś nie przepada za mokrą karmą, tuńczyka nie tknął, a kupiłam mu ze względu na olej.Nie chciał.Je głównie suchą karmę, a i to też niedużo.Właściwie to on nie spala energii, bo mało się rusza no i ma ciepło.
Wiesia spotkałam pod blokiem, zobaczył mnie i natychmiast przybiegł.Zaniosłam pod okno p.Izy, ale nie chciał wejść do domu tylko chciał jeść.On też jada wyłącznie suchą karmę.Podejrzewam, że był u dwóch czarnych kotów w odwiedzinach, bo wracał z tamtego kierunku.Tino na włóczędze, pewno teraz razem będą penetrować piwnice :wink:

ewar

Post » Sob paź 15, 2011 21:49 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

ewar pisze:Bazyli połknął przedostatnią tabletkę, dzisiaj nawet nieźle poszło, bo za drugim razem :wink: Spokojne to kocisko, grzeczne, reaguje na "chodź" i "nie wolno" :lol: Rano zwykle ma ochotę na zabawę, a potem cały dzień leży na parapecie i śpi.Przenosi się na kolana p.Izy, kiedy ta usiądzie, aby pooglądać telewizję, albo poczytać.Bazyli ostatnio coś nie przepada za mokrą karmą, tuńczyka nie tknął, a kupiłam mu ze względu na olej.Nie chciał.Je głównie suchą karmę, a i to też niedużo.Właściwie to on nie spala energii, bo mało się rusza no i ma ciepło.
Wiesia spotkałam pod blokiem, zobaczył mnie i natychmiast przybiegł.Zaniosłam pod okno p.Izy, ale nie chciał wejść do domu tylko chciał jeść.On też jada wyłącznie suchą karmę.Podejrzewam, że był u dwóch czarnych kotów w odwiedzinach, bo wracał z tamtego kierunku.Tino na włóczędze, pewno teraz razem będą penetrować piwnice :wink:

Cześć Bazylciu, dziś tak późno Ciebie witamy :1luvu:
Tak jak piszesz, mniej się rusza, zatem tyle nie spala, to i nie musi aż energii sobie dostarczać i najadać się na zapas. Je to na co ma ochotę, widać bardziej mu sucha karma pasuje :lol:
A Wiesio ma gdzie spać, czy ten jego właściwy, czyli stały domek, tak niechętnie go wpuszcza do siebie?
Bazyli zasmakował życia domowego :lol:
Kochany kot :1luvu:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Nie paź 16, 2011 18:21 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Hej Wam :1luvu:
jak minęła niedziela?

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Nie paź 16, 2011 22:41 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Dziękujemy :1luvu: , dobrze.Bazyli dostał ostatnią tabletkę, dzisiaj poszło mi super :lol:Praktyka czyni mistrza, napiszę nieskromnie. Dałam mu też parafinę, on jednak ma problemy, czyżby kamienie kałowe? We wtorek mamy wizytę kontrolną, powiem o tym wetce. Poza tym wszystko super, Bazyli na pokojach, na parapecie, albo na fotelu, najchętniej na kolanach p.Izy. Dzisiaj bawiłam się z Tino, podoba mu się bardzo whiskasowa wędka.Bazyli wykazał zero zainteresowania wędką, mną , Tino :mrgreen: , spał snem sprawiedliwego, podczas gdy Tino się ze mną bawił. Z Bazylego zrobił się piękny kot, mam wrażenie, że guzy na szyi znikają, trudno aż uwierzyć,że jeszcze niedawno była to taka straszna bieda. Sądzę, że jest atrakcyjnym kotem z punktu widzenia potencjalnego domku.O urodzie nie dyskutuję, bo to kwestia gustu, ale charakter ma rewelacyjny.Megamiziak, jak w temacie, spokojny, grzeczny.Nie niszczy niczego, nie zrzuca, właściwie to jakby kota nie było.Wymagań prawie żadnych, coś w misce, miejsce na kolanach i fotel do spania, to jest wszystko, czego Bazyli chce od życia.

ewar

[poprzednia][następna]