Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 13, 2012 17:41 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

I za koteczkę :ok:
Jej też zdjęcia zrób...potem ogłoszenia... fb.. ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt kwi 13, 2012 17:47 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

Ja już czasem nie mam siły. Codziennie rano robię rozpiskę, w co ręce włożyć. Wkoło tyle sygnałów o różnych biedach. Założę może wątek biednej koteczce, bo może mieć fiv/felv - potrzebne będą tesy. Na razie czekam na zdjęcia- koteczki i Czarusia.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto kwi 17, 2012 12:13 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

A to zdjęcia Czarusia, w klateczce, bo tam zawsze ucieka, gdy się przestraszy. A flesz po ślepkach jest przecież okrooopny:

Obrazek
Obrazek
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Wto kwi 17, 2012 12:45 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

Fanszeta pisze:A to zdjęcia Czarusia, w klateczce, bo tam zawsze ucieka, gdy się przestraszy. A flesz po ślepkach jest przecież okrooopny:

Obrazek
Obrazek

Jak on wyrósł! Jest przepiękny:)

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Wto kwi 17, 2012 13:24 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

Też tak sądzę, maneki :D

Zapraszam na wątek koteczki, która teraz mieszka z Czarusiem u p. Danki
viewtopic.php?f=1&t=141157

Fanszeta

Post » Pon kwi 30, 2012 11:05 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

U Czarusia duże zmiany na lepsze. Dało się wymacać zagubione jąderko i chłopaczek jest już po operacji. Rana była nieduża, rozcięto tylko powierzchniowe warstwy, szybko się zagoiło. Już doszedł do siebie, jest bardzo aktywny, biega, a nawet szaleje. Czasami staje na tylne łapki :D na kilkanaście sekund, ale potem przysiada, bo łapki są słabe. Potrafi też podbiec, ale często przysiada na pupce. Wskakuje też na kanapę, nie tak jak inne koty, ale w swoim własnym Czarusiowym stylu.

Bardzo dziękuję Małgosi za wpłatę 40 zł dla Czarusia :1luvu: . Pieniądze bardzo się przydadzą, bo będzie faktura za operację, jak ją dostanę, zrobię rozliczenie.

Fanszeta

Post » Pon kwi 30, 2012 20:33 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

Cieszę się, że się przydadzą:). I super, że Czarek ma się lepiej, broi jak zdrowy kot i świetnie sobie radzi.

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Wto maja 01, 2012 9:28 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

Fanszeta pisze:U Czarusia duże zmiany na lepsze. Dało się wymacać zagubione jąderko i chłopaczek jest już po operacji. Rana była nieduża, rozcięto tylko powierzchniowe warstwy, szybko się zagoiło. Już doszedł do siebie, jest bardzo aktywny, biega, a nawet szaleje. Czasami staje na tylne łapki :D na kilkanaście sekund, ale potem przysiada, bo łapki są słabe. Potrafi też podbiec, ale często przysiada na pupce. Wskakuje też na kanapę, nie tak jak inne koty, ale w swoim własnym Czarusiowym stylu.

Bardzo dziękuję Małgosi za wpłatę 40 zł dla Czarusia :1luvu: . Pieniądze bardzo się przydadzą, bo będzie faktura za operację, jak ją dostanę, zrobię rozliczenie.

Muszę chyba wybrać się do Czarusia, żeby porównać, bo bardzo chciałabym aby było lepiej.
U mnie czasem też wydawało się, że stoi na tylnych łapkach, ale tak naprawdę,to one po prostu "szły za nim".
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon maja 14, 2012 12:24 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

U Czarusia wszystko dobrze. Jest małym dzikuskiem i ucieka przed ludziem, kiedy chodzi po podłodze. Jak siedzi na kanapie, można go głaskać. Teraz jest mu troszkę smutno, bo nie może wariować z Zulką. A tworzyli bardzo zgrany duet rozrabiaków.
Mam nadzieję, że jak będę jechać z Antkiem do weta, to uda nam się odwiedzić Czarusia. Może już jutro :)

Fanszeta

Post » Pon maja 14, 2012 13:39 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

A on tam nie ma żadnego innego kotka do zabawy 8O
To mało macie kotów? Nie możecie mu jakiegoś podrzucić?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 16, 2012 11:34 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

Kotów tam jest dużo, ale bardziej dorosłych. A wiesz, jak to jest ze "staruchami", nieruchawe to, leniwe, wiecznie zmęczone :wink: :ryk:

Fanszeta

Post » Śro maja 16, 2012 12:23 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

Jak ja, jak ja !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To mu coś złapcie - macie wprawę, albo się Wam samo rzuci pod nogi - tez macie wprawę :D

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 16, 2012 12:25 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

Wpłaty na Czarusia pod opieką pani Danusi (wcześniejsze rozliczyła Kotika):
Tomek z Warszawy - 100 zł :1luvu:
tiniminitojfi - 40 zł :1luvu:
maneki - 40 zł :1luvu:
Astaroth86 - 15 zł :1luvu:
Kasia z Katowic - 100 zł:1luvu:
Razem 295 zł.
Kasia z Katowić - 50 zł (ale czekam jeszcze na potwierdzenie, bo to wpłata na Zulkę) :1luvu:

Wydatki: 300 zł rehabilitacja, 160 zł operacja jąderka.

Nie jest źle, bo wydatki są prawie pokryte przez wpłaty (doliczjąc 50 zł Kasi i 100 zł od Antosia).
Ale dobrze byłoby jeszcze znaleźć parę groszy na konsultacje i zdjęcia u dobrego ortopedy.

Fanszeta

Post » Śro maja 16, 2012 16:18 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

Kasia z Katowić - 50 zł (ale czekam jeszcze na potwierdzenie, bo to wpłata na Zulkę) :1luvu:

Skoro Zula juz jest w DS, prosze 50 PLN przekazac na Czarka :-).

Kasia z Katowic ;-)

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Śro maja 23, 2012 12:33 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ

Tak, byłam u Czarusia, ale zdjęć to wstawić zapomniałam. Leku na sklerozę też nie kupię, bo kto mi będzie przypominał, że mam brać. A to zaległe Czarusiowe zdjątka:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

1. Czaruś na kolanach u p. Danki
2, 3 Czaruś na swojej kanapie
4. A tu na rękach, szkoda, że rozmazane, niestety
5. Pod kuwetą, z której przykładnie korzysta

Czarek nie bardzo lubi się fotografować, ale bardziej niż aparatu bał się fotografa, czyli mnie. Ze swoimi dużymi jest zaprzyjaźniony :D

Fanszeta

[poprzednia][następna]