Magruśka juz w Bydgoszczy! Wieści na bieżąco :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 22, 2011 12:15 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

Póki co - cisza. Gdyby coś w Koterii było już wiadomo, to Pani da mi znac. Asia podtrzymuje bycie domkiem, tylko ten transport :( Jakbym miała samochód, to bym ją zawiozła. Pogadam jeszcze z Asią w weekend kiedy by można przywieźć, gdzie, co i jak. I postaram się w weekend coś wymyśleć, choć mam małe pole do popisu.

Edit: głupio byłoby, gdyby z powodu transportu nie trafiła do TAKIEGO domku.

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Pt lip 22, 2011 12:21 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

transportu trzeba poszukać. jest mnóstwo for zwierzęcych, poogłaszaj się tam, poprzeglądaj sama. tutaj to trzeba się wysilić trochę ;). mnie się często udaje znaleźć transport w ciągu 1. dnia, ale to przeszukuje, przekopuje i piszę do ludzi.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt lip 22, 2011 12:33 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

Dobrze byłoby zmienić tytuł wątku na FB i wpisać, że potrzebny transport!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lip 22, 2011 12:44 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

I podpis stosowny sobie zrobić :D
I pobiegać z nim po wątkach.
Ja szukałam w taki właśnie sposób - mój podpis został zauważony po jakimś wpisie na wnerwionych :D

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=129713][b][color=#FF0000]Szukamy transportu na trasie Warszawa - Bydgoszcz dla kotki. Jak najszybciej![/color][/b][/url]

Wszystkie dostępne fora przejrzałam pod kątem transportu. Znalazłam jeden wpis pasujący, dałam już info Magilainie.
ale trzeba by się tam porejestrować i powpisywać zapytanie o transport.
Ostatnio edytowano Pt lip 22, 2011 12:52 przez jaaana, łącznie edytowano 2 razy

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt lip 22, 2011 12:45 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

I w tytule tego wątku wpisac, że transport Wawa-Bydg. potrzebny :D

Bazyliszkowa

Post » Pt lip 22, 2011 12:52 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

musze najpierw ustalić z Asią jak to jest mozliwe, no i dobrze byłoby mieć tewn posiew. Jak mam załatwiac w ciemno skoro nie wiem dokładnie na kiedy. Musze ustalić kiedy mozna kotka przywieźć i kiedy zabrać trzeba. A dziś nei mam czasu. Po południu to załatwię. Teraz zmykam znowu do roboty. :) Dzięki za rady ze wzystkich skorzystam. Jak już dojade na działke i będzie działał net to wszystko ustalę.

Magilaina

Post » Pt lip 22, 2011 13:36 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

To proszę o info kiedy na fb dać znać, że transport potrzebny. Myślę, że trzeba to zrobić odpowiednio wcześniej bo niekoniecznie z dnia na dzień ktoś będzie jechał
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt lip 22, 2011 16:24 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

Ale też niekoniecznie chciałąbym zawracac głowę nie znając dokładnego terminu - w ogóle strasznie trudno przychodzi mi proszenie o cokolwiek :(

No dobra, ale wieści z frontu, póki mam jeszcze chwilę:

Po pierwsze: Magrunia czuje się lepiej, oddycha lepiej i nie zapeszając, chyba w końcu cos zaczęło na Nią działac pozytywnie
Po drugie: są wyniki krwi i na całe szczęście wątroba i nerki nie wzbudają niepokoju. Jedyne co wyszło nie tak, to stan zapalny, ale to jasne. Ma nawet fajowe te wyniki
Po trzecie: wszystko wskazuje na to, że może byc to problem z oskrzelami i posiew będzie robiony po RTG - jeśli będą watpliwości jeszcze jakieś.
PO czwarte: dlatego nie zawracam jeszcze strasznie głowy z transportem, bo umówiłam się z Pania Doktor z Koterii na rozmowę w poniedziałek - zobaczymy jak będzie po weekendzie, może uda się ją podleczyć w końcu.
PO piąte: jeśli byłby nóz na gardle, że musze ją zabrać już, a transportu nie ma, wyprosiłam koleżankę z pracy obok i mogłaby tam awaryjnie wylądować w klatce wystawowej (kwestia 2/3 dni, ale jednak jest to plan "B")
Po szóste: Magri jest całkowicie oswojonym, przjacielskim, kochanym kotkiem. Nie sprawia żadnych problemów i nie może wrócić na ulicę, bo to kot już domowy .

No, to tyle udało mi sie załatwić.

Ufff całe szczescie, że te testy negatywne, bo sprawa wygląda teraz znacznie lepiej.

Dobre wieści? :)

Magilaina

Post » Pt lip 22, 2011 16:53 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

Bardzo dobre :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt lip 22, 2011 17:08 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

Wielkie ufffff! :D

Trzymam kciuki za wyniki posiewu. :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lip 22, 2011 17:39 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

Super wieści :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pt lip 22, 2011 21:46 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

No więc tak: rozmówiłam się ostatecznie z Asią i jest naprawdę git! Mozna pisac na fejsie, że od przyszłego tygodnia szukamy transporu. Tak wstepnie, może ktos się zgłosi. Ja ze swojej strony będę molestowała znajomych - może ktoś by pojechał ze mną - srasznie bym sie cieszyła, gdybym to ja ją mogła zwieźć....

Oto kawałek info od Asi, po tym jak wywaliłam o wszystkim na temat kotki, bo uważam, że niczego nie można ukrywac, ani kolorować (jest chora, nie wiadomo w jakim wieku, bez szczepień i wymaga opieki oraz leczenia dalszego):

"Kochana Madziu : ) Cały ten elaborat jest zupełnie niepotrzebny (ale śviadczy o Tvoim vspaniałym, otvartym, odpoviedzialnym podejściu do tematu, przez co jednak może jest potrzebny : ) ) bo ja kicię biorę czy jest stara, czy kulava, czy ślepa - skoro już się zadeklarovałam - to do diaska... VYŁĄCZNIE zagrożenie dla moich kotóv było przecivskazaniem. Nic poza tym mnie nie przeraża. Chciałabym dostać vytyczne jak ją żyvić i leczyć i możesz być pevna, że się nią dobrze zajmę. Nie śpieszy mi się vięc się nie stresuj że się rozmyślę. Z drugiej strony viem, że Tobie się śpieszy, vięc otvarcie piszę, że jestem dostępna od poniedziałku, bo v niedzielę vyjeżdżam do słupska i vracam v nocy "

Potem już tylko było jeszcze lepiej - o ile to mozliwe. Ja chce Magrusie wyekspediowac do Bydgoszczyyyyyy. Idę do dzieciaków. Jutro dalej będe szukać. Najbardziej jednak marze o mojej tam wyprawie...

Magilaina

Post » Sob lip 23, 2011 11:46 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

:ok: :ok: :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lip 23, 2011 12:41 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

Widziałem koteczkę wczoraj w Koterii. Próbowałem zrobić jej zdjęcie komórką. Koteczka ciągle zafafluniona, ale tak się wije, tak się kręci, nadstawia główkę do miziania, że nie udało mi się zrobić żadnego dobrego zdjęcia. Wklejam więc niedobre, trudno.
Obrazek

Obrazek

Magrunia jest baaardzo proludzka i baaardzo już potrzebuje głaskania i pieszczot.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Sob lip 23, 2011 14:52 Re: Magrunia...testy negatywne!:))). Szanse na DS :)))

Fajnie,że ktoś odwiedził koteńkę :lol: Słodziutka jest, będzie z niej pociecha. Czy mam już zmienić tytuł na FB, ze potrzebny transport Warszawa - Bydgoszcz?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]