ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Śro lip 13, 2011 15:31 Re: ŚLEPACZKI cz.V-zapraszamy na bazarki -targuj i płać ratalnie

Kinya pisze:Witajcie!
Wczoraj zostałam opiekunką małego Pandusia bez oczu. Jego wątek tutaj viewtopic.php?f=1&t=130088&p=7686169#p7686169
Będę zaglądać na ten wątek po rady, muszę się szybko doedukować :wink: Póki co mały na dzień jedzie do lecznicy.

to ten maluszek -jakże on musiał cierpieć , głodować :(
teraz juz moze być tylko lepiej :ok:

Kinya pisze:Dla Wszystkich Cioteczek :1luvu:
Obrazek

wąsiska długie ma :kotek:[/quote]

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 13, 2011 16:06 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maleńka Mimi [*]Mia 6tyg. pilne dt

Wczoraj zakończył się mój bazarek - zaraz przeleję na konto ślepaczkowe uzbierane 70 zł.
Bardzo dziękuję Wszystkim kupującym i zaglądającym i już teraz zapraszam na kolejny bazarek, który mam nadzieję uda mi się jutro wystawić :)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Śro lip 13, 2011 16:46 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maleńka Mimi [*]Mia 6tyg. pilne dt

Witajcie !
Jest tutaj moja Bulweczka. Kicia ma już zagwarantowany domek :) Szukamy transportu Darłowo-Rzeszów. Ale też może być Kraków-Rzeszów, bo mamy w przyszłym tygodniu taki transport i być może na tej trasie znacie już kogoś ? Będę wdzięczna za jakieś info.

Zapytam jeszcze: czy gdyby nowy dom potrzebował wsparcia finansowego w leczeniu oczka, bo nie wiadomo w sumie co to jest i jak drogie będzie leczenie :?, to czy możemy liczyć na nawet drobną pomoc ? :kotek:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro lip 13, 2011 20:37 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maleńka Mimi [*]Mia 6tyg. pilne dt

kinia098 pisze:Witajcie !
Jest tutaj moja Bulweczka. Kicia ma już zagwarantowany domek :) Szukamy transportu Darłowo-Rzeszów. Ale też może być Kraków-Rzeszów, bo mamy w przyszłym tygodniu taki transport i być może na tej trasie znacie już kogoś ? Będę wdzięczna za jakieś info.

Zapytam jeszcze: czy gdyby nowy dom potrzebował wsparcia finansowego w leczeniu oczka, bo nie wiadomo w sumie co to jest i jak drogie będzie leczenie :?, to czy możemy liczyć na nawet drobną pomoc ? :kotek:

Jak już będzie wiadomo co i jak i jakie są koszty i że domek sobie nie poradzi to zgłoś Bulwę do pomocy na wątku. :ok:

Mam nadzieję, że do końca miesiąca jeszcze nam jakieś fundusze na konto spłyną, bo jak na razie to potrzebujących więcej niż funduszy :( Tzn. ostatnio udawało nam się po 100 złotych na kotka wysyłać, a teraz płynność finansowa nam spadła na pysk, a sporo jest potrzebujących :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lip 14, 2011 0:35 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maleńka Mimi [*]Mia 6tyg. pilne dt

[*]
Mimi..

iwoniad

Od: Pon mar 21, 2011 16:15

Post » Czw lip 14, 2011 11:55 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maleńka Mimi [*]Mia 6tyg. pilne dt

KMagda pisze:Wczoraj zakończył się mój bazarek - zaraz przeleję na konto ślepaczkowe uzbierane 70 zł.
Bardzo dziękuję Wszystkim kupującym i zaglądającym i już teraz zapraszam na kolejny bazarek, który mam nadzieję uda mi się jutro wystawić :)

a ja jak najszybciej prześlę jeszcze fajny fant, który z AgąPap dostałysmy ostatnio -zatem bazarek będzie otwarty i rozwojowy :mrgreen:
startuj KMagda, najwyżej dokleimy potem reszte fantów :ok:

alessandra

Post » Czw lip 14, 2011 11:57 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Mia 6tyg.pilne dt/Bulwa szuka transportu s.14

i przypominam o wciaz jeszcze trwającym bazarku AprilRain, zapraszamy Panie o średniej wielkości stopach :D
viewtopic.php?f=20&t=128124

alessandra

Post » Pt lip 15, 2011 10:18 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Mia 6tyg.pilne dt/Bulwa szuka transportu s.14

To ja podniosę, może ktoś zabazarkuje... :)
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt lip 15, 2011 11:02 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Mia 6tyg.pilne dt/Bulwa szuka transportu s.14

Wystawiłam nowy bazarek na Ślepaczki viewtopic.php?f=20&t=130382&p=7713105#p7713105 . Zapraszam do kupowania i podrzucania :)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pt lip 15, 2011 20:31 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Mia 6tyg.pilne dt/Bulwa szuka transportu s.14

Niewidoma Dafne
Dziś do mojego Domu trafiła z ulic Gdyni kotka. Ma jedno oczko usunięte operacyjnie natomiast drugie jest całkowicie zniszczone. Kotka niestety jest Niewidoma. Kotka została 3 miesiące temu prawdopodobnie wyrzucona z domu, dziwne, bo kotka jest kochana uwielbia się pieścić. Kotka szuka nowego właściciela, bo naprawdę na to zasługuje. Pomóżcie znaleźć dom lub na jej tymczasowe utrzymanie wspomóżcie finansowo.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dane kontaktowe
Agnieszka 516-184-560 alendas@wp.pl
Weronika 519-653-920, werneu@wp.pl

Dane do wpłat
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!

ul. Kopernika 6/8, 00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem w tytule „DAFNE”

bank DNB NORD Polska S.A. I O/Warszawa

SWIFT potrzebny dla przelewów zagranicznych: MHBFPLPW
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Sob lip 16, 2011 16:46 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Mia 6tyg.pilne dt/Bulwa szuka transportu s.14

nasz tymczas Roni, u nas zwany Zgredkiem, pewnie straci jedno oczko... :(
cynamon i wanilia pisze:Zgredek...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
nie ma już gorączki ale oko jest w fatalnym stanie, ledwie udaje nam się je rozkleić i jest wtedy dość krwawo...

możemy zrobić coś oprócz podawania tobrosoptu i braunola (od dr Garncarza) i linkospectinu? dostaje też flegaminę i inhalacje, immunodol na wzmocnienie. dopiero od wczoraj nie ma gorączki.
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Sob lip 16, 2011 17:33 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Mia 6tyg.pilne dt/Bulwa szuka transportu s.14

Najważniejsze, że widać źrenice. Masz same kropelki, żadnej maści? Maść pozwala nie sklejać. Też walczyłam ze sklejonymi oczami, póki nie dostał maści. Ona tłusta, świetnie działała, nawet jak jeszcze produkcja ropy. Po kroplach oczy się sklejały u nas też okropnie. Choć nawilżałam przed otwarciem, to i tak jedno aż prysnęło mętną cieczą. Od kiedy była maść - pomogła bardzo. Walcz o to oczko, u nas nawet źrenicy nie było widać po otwarciu oczu. Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki.
Obrazek

Do WN=Witka Nowaka. Stronniczego moderatora. Serduszko, za kasownie wypowiedzi.

aneta.p

Od: Pon lis 03, 2008 18:55

Post » Sob lip 16, 2011 17:46 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Mia 6tyg.pilne dt/Bulwa szuka transportu s.14

a jaka maść?? w schronisku używali oxycort a, my przez tydzień też, dopóki dr Garncarz powiedział, że niedobra - no i zdecydowanie za długo. te ślepka właściwie na zdjęciach wyglądają lepiej, pewnie dlatego że podświetlone fleszem

a przy okazji zapraszam na bazarek na Roniego i resztę, który właśnie wystawiłam
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=130427&p=7717203#p7717203
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Sob lip 16, 2011 17:56 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Mia 6tyg.pilne dt/Bulwa szuka transportu s.14

Nie wiem, czy gryzą się z lekami podawanymi przez Twojego weta, skonsultuj proszę z nim, piszę pw :kotek: Jak się zgodzi na maść - zobaczysz różnicę mam nadzieję, my rwaliśmy dosłownie włosy z głowy, tak załamani byliśmy tym sklejaniem przez kropelkowe krople. Po pierwszym użyciu środka w postaci dodatkowej maści - różnica kolosalna była.

Po pw.
Edycja.
Bardzo proszę napisz jak wet zareagował, na użycie maści niekoniecznie tej, ale ogólnie tłustej maści, piszesz nazwy leków/dawkowanie, ale wiem, i słusznie moim zdaniem, że każdy przypadek jest indywidualnie rozpatrywany + "bo ktoś powiedział na forum - jak płachta na byka dla każdego weta" - zrozumiałe samo przez się/. Ale czy po konsultacji jest również zdania, że tłusta maść może bardziej pomóc na to sklejanie, czy jednak masz dalej się trzymać formuly przepisanej, kropelkowej na bazie wody, skoro pomaga - wyłączając sklejenia. U nas oczy się dzięki "tłustośći, poślizgowi" maści otworzyły się w końcu milimetrowo, ale nie trzeba było "siłowo odklejać", mogły oddychać samodzielnie. Po dwóch dniach używania dodatkowo maści, w kącikach oczu pod czerwoną spuchniętą trzecią powieką, były widoczne pod nią ciemne punkciki, które dawały nadzieję na oczy, obojętnie widzące czy nie. Maść jedynie została przez nas zasugerowana drugiemu wetowi jako może pomocny odklejacz, po pełnym opisie sklejenia i reakcji oka po stosowaniu płynnych kropli, jak i obejrzenia ich na miejcu.
Na tym zdjęciu widać prawe oczko które wyszło, u nas tak wyglądało - po trzecim dniu używania maści.
Także, jak ustrzeże się maleńki zapalenia płóc, to oczko moim zdaniem ma ogromne szanse odratowania :kotek:

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam.

Edycja.
Dziś sobota wieczór, masz jednak szansę na weta? Jeżeli nie, to do poniedziałku niestety musiałabyś bardzo, ale to bardzo cząsto zwilżać oczko, żeby jak najrzadziej miało możliwość sklejenia. Robota okrutna, co pół godziny nastawiałam kom. żeby dzwoniła. Robiłam tak drugiego dnia jak zobaczyłam, że krople tak sklejają oko, że zbiera się płyn i robi się obrząk, bulwy były.
I to pomogło na tyle, że przy otwarciu oka delikatnie sklejonego oka, nie było krewki ani dużych wypłynięć płynu, jak to miało miejsce po 3-ech godzinach stosowania kropelek. Musiałabyś się do pon. max. tak poświęcić, jeżeli nie masz możliwości na konsultację weekendową...
Obrazek

Do WN=Witka Nowaka. Stronniczego moderatora. Serduszko, za kasownie wypowiedzi.

aneta.p

Od: Pon lis 03, 2008 18:55

Post » Pon lip 18, 2011 11:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Mia 6tyg.pilne dt/Bulwa szuka transportu s.14

Wklejam tutaj mojego starego chłopaka który na jedno oko nie widzi a drugie jest w złym stanie. Do zimy muszę mu znaleźć dom !!!
POMOCY

Wątek jest tu: viewtopic.php?f=13&t=129691
Ogonek wraca ....starości dożyje u mnie - ma DS[*] NA ZAWSZE W MOIM SERCU KOCHANIE
viewtopic.php?f=13&t=129691

Obrazek

iza.73

Od: Pon cze 15, 2009 13:26

[poprzednia][następna]