Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 11:05 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

kiche_wilczyca pisze:
magaaaa pisze:Słuchajcie - łodzianki od długiego czasu w zgodzie i zrozumieniu odwalały kawał dobrej roboty.
Catnaperka to trochę zaburzyła, ale przecież się dogadały; przestańcie już, naprawdę.

Magaaaa, szkoda, że nie wiele osób to zauważa :(

Dokładnie, i przepraszam, ale nie będę ciągnęła tego tematu, mogę porozmawiać z Justyna, jak będzie miała na to ochotę, ale nie będę odpowiadała tutaj na pytania, które do niczego nie prowadzą.

Niech ten wątek służy temu, czemu miał służyć.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lut 18, 2011 11:06 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

magaaaa pisze:
kiche_wilczyca pisze:Magaaaa, szkoda, że nie wiele osób to zauważa :(

Zauważa, zauważa.
Tylko akurat te marudne aktualnie nadają :mrgreen:

nie oceniaj - szkodzisz kotom. Np jestem jedną z osób ktora zachęca dt smarti do brania z Łodzi kotów na tymczas. więc się powstrzymaj, please.

Uważam, ze to Wy jesteście autorkami zaśmiecania wątku sprawami wewnętrznymi, a nie dotyczacymi bezpośrednio ratowania kotów.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 18, 2011 11:07 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Marzenia11 pisze:Chętnie skończę

:ok: :ok: :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lut 18, 2011 11:09 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

kiche_wilczyca pisze:Magaaaa, szkoda, że nie wiele osób to zauważa :(

Oj zauważa :D
Ja na przykład od momentu wzięcia z łódzkiego schronu mojego Milusia darzę wolontariuszki stamtąd niezmiennym podziwem i szacunkiem.
Wątki schronu śledzę i kibicuję.

Moze dlatego zwróciłam uwagę na ten nieszczęsny wątek Catnaperki o kotce i kociakach do uśpienia. Propozycja DT (Justinek Warszawa) która tam się pojawiła ("wezmę te kociaki i za 7 tygodni rozdam po ludziach") przeraziła mnie.
Wątek zniknął a ja pomyślałam że zrobił się niewygodny a dalsze ustalenia co do przekazania kociaków Justinek przez Catnaperkę szły będą na privie.
Stad moje uporczywe pytania.

Jak rozumiem tak się nie stało.
Ostatnio edytowano Pt lut 18, 2011 11:17 przez piccolo, łącznie edytowano 1 raz

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pt lut 18, 2011 11:12 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Marzenia11 skończ....
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lut 18, 2011 11:13 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

kiche_wilczyca pisze:Marzenia11 skończ....

Najpierw Ty, ok?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lut 18, 2011 11:15 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Zajrzałam... niepotrzebnie...
Oby tylko żaden kot nie ucierpiał przez wzajemne wyrzucanie żalów, które można było zrobić w sposób bardziej dyskretny i kulturalny - przecież forum daje możliwość wysyłania prywatnych wiadomości gdy mamy do kogoś sprawę...

A tak sobie myślę, że skoro Catnaperka - jak twierdzicie - źle wybrała dom dla kota to dlaczego tyle czytałam o powrotach z adopcji kotów u innych osób :roll: Może warto było inaczej zwrócić jej na to uwagę, a nie angażować w to tyle osób i zniechecać do wątku.
Chyba faktycznie lepiej zrobić sobie przerwę... - zajrzę jak na wątku będą informacje dotyczące kota (kotów), a nie wajemne żale... Po to zaglądam na wątek.
Ostatnio edytowano Pt lut 18, 2011 11:17 przez tamiss, łącznie edytowano 1 raz

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt lut 18, 2011 11:16 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

z tego co wiem, kotka z kociętami nie została zabrana nigdzie.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lut 18, 2011 11:16 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Marzenia11 pisze:

Najpierw Ty, ok?

Może wiaderko i łopatkę? :mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lut 18, 2011 11:17 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Marzenia11 pisze:

Najpierw Ty, ok?

no comment :twisted:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lut 18, 2011 11:25 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Marzenia11 pisze: Zapytam raz jeszcze: czy wolontariuszka która wybrała sobie kota do ogłoszeń i szukania mu domu staje się automatycznie jedyną osobą decyzyjną w jego sprawie i każdy zainteresowany kotem musi się z nią skontaktować?

Nie. I w sumie szkoda, że nie. Jeśli w tygodniu, gdy nie ma nikogo z wolontariuszy pojawi się ktoś chętny na adopcję i w miarę sensowny, to bez problemu dostanie kota, który mu się spodoba. (Jeśli nie został wcześniej zarezerwowany, o czym pisałam powyżej).
A szkoda, że wolontariusze nie mogą pilotować każdej adopcji, bo byłoby to z korzyścią dla kotow. Zaganiani pracownicy schroniska zwyczajnie nie mają ani takiej wiedzy o konkretnych kotach, ani czasu, żeby chętnemu na adopcję poświęcić tyle czasu i przekazać tak wyczerpująca wiedzę jak wolontariusz, który te koty zna, spędza z nimi czas, przekaże wiedzę na temat opieki, karm, zabezpieczeń, da kontakt do siebie (z którego zresztą ludzie chętnie korzystają), poświęci tyle czasu ile przyszły opiekun potrzebuje itp. itd.
Na to jednak nie mamy wpływu.
Natomiast jeśli chodzi o samych wolontariuszy to dobrą praktyką jest informowanie się w sprawie kotów, które konkretna osoba ogłasza i do której (ze wzgledu na jej namiary w ogłoszeniu) zgłaszają się ew. chętni na adopcję. jak ktoś znajdzie chętny domek innym kanałem, to tym lepiej. I dobrze byłoby o tym poinformować wolontaiusza "wiodącego". Z jakich względów jest to potrzebne i wskazane była o tym mowa w tym wątku nie raz, więc nie będę tego powtarzać.
Ale oczywiście można też działać na zasadzie wolnego strzelca, poza innymi, robić swoje wg własnego uznania i mieć resztę grupy i wypracowane przez nią zasady w nosie. Można, bo tak naprawdę nikt nikogo do nieczego nie zmusi, bo zasady są niepisane, żaden dokument do ich przestrzegania nie obliguje. Tyle, ze zasada współpracy, konsultacji i współdziałania dużo lepiej się jednak sprawdza z punktu widzenia dobra kotów i dlatego tak bardzo piszącym tu wolontariuszom zależy, bo jej przestrzegać.
czy tak trudno to zrozumieć ? :(
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt lut 18, 2011 11:32 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

pisikot - ja to rozumiem i się tez zgadzam. Jedynie nie rozumiałam jaka jest sytuacja u was gdyż posty Wasze, początkujące dyskusję, zawierały bardzo dużo pretensji do catnaperki że czegoś nie zrobiła, a powinna - więc myślałam, ze może macie tam takie zalecenia, regulaminy itp. które ona złamała i macie o to pretensje. Dlatego pytałam o to jak u was jest. Teraz wiem i z tego co wiem moim zdaniem te pretensje nie są uzasadnione. Pisze jasno - pretensje, zarzuty itp. natomiast nie wiem od kiedy jest catnaperka, kogo z Was zna, jakie macie kontakty itp. na ile została wprowadzona w nieformalny system działania wolontariuszy itp... Może ona po prostu nie wiedziała jak działacie a została obarczona zarzutami i pretnesjami? Z tym własnie nie mogę się zgodzić.
I jeszcze zostało dołożone do pieca ocenianie, łopaty itp.. ech... ja przecież nie muszę być w tym wątku..

Marzenia11

Post » Pt lut 18, 2011 11:37 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Marzenia11 pisze:ja przecież nie muszę być w tym wątku..

:piwa: :ok: :piwa:

magaaaa

Post » Pt lut 18, 2011 11:38 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

magaaaa pisze:

Ok, jasne. Gratulacje dla Ciebie za podejście do ludzi.

edity: chociaż nie... nie jestes założycielką wątku tak jak i nie jestes po prostu dla mnie partnerem do dyskusji .

Marzenia11

Post » Pt lut 18, 2011 11:44 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Marzenia11 pisze:
magaaaa pisze:

Ok, jasne. Gratulacje dla Ciebie za podejście do ludzi.

Ja tu z entuzjazmem podchodzę do Twoich wcale nie upierdliwych do bólu wypowiedzi a Ty mnie nie lubisz... Buuuuu :cry:

magaaaa

[poprzednia][następna]