Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 09, 2010 22:14 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Bardzo mi szkoda Mikolajka chociaz nie znalam kotka.
Chyba Kruszyna bedzie miala domek ale to jeszce za troche, jutro jedziemy do weta i wszystko dopytam kiedy ew. mozna ja szczepic i oddac do stalego domku. Domek zapowiada sie super.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt gru 10, 2010 0:36 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

MartynaP pisze:
terenia1 pisze:Dziewczyny zerknijcie fajna stronka skopiowałam z innego wątku na miau może i dla nas byłaby przydatna :D ja się biorę za studiowanie tej stronki :)

aa jaka ta stronka :?:

No właśnie zapomniałam podać linka :oops:
Już się poprawiam :D
http://www.siepomaga.pl/

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 10, 2010 0:39 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.12.-19.12.2010
13.12. pon. rano brak wie. MaraS.
14.12. wt. rano brak wie. Beatka
15.12. śr. rano Gosia wie. MaraS
16.12. czw. rano brak wie. Beatka
17.12. piat. rano Gosia wie. Teresa
18.12. sob. rano Martyna wie.brak
19.12.niedz. rano Dorotka wie. MartynaP.
Dzięki Beatko :D

terenia1

Post » Pt gru 10, 2010 1:52 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze:
MartynaP pisze:
terenia1 pisze:Dziewczyny zerknijcie fajna stronka skopiowałam z innego wątku na miau może i dla nas byłaby przydatna :D ja się biorę za studiowanie tej stronki :)

aa jaka ta stronka :?:

No właśnie zapomniałam podać linka :oops:
Już się poprawiam :D
http://www.siepomaga.pl/

eee no cos ty :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt gru 10, 2010 8:43 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Hej hej dzisiaj dowiozę do KC darowane saszetki.
Z góry sorki że ich nie poukładam :oops: ale skorzystam tylko z pomocy znajomego który mnie zawiezie :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt gru 10, 2010 19:34 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

[quote="Dorota Wojciechowska"]Hej hej dzisiaj dowiozę do KC darowane saszetki.
Z góry sorki że ich nie poukładam :oops: ale skorzystam tylko z pomocy znajomego który mnie zawiezie :ok:[/quote
Dorotka saszetki przywiozła , a ja ułożyłam w pocie czoła bo dary były sowite , Mikołaj się baaardzo postarał :) aż renifery się zdyszały , chyba .
Dyżurujący , zwróćcie proszę uwagę na pieska : kundelek wilczurkowaty " już kiedyś Mara o nim pisała -bardzo miły , dałam mu jeść :) biedaczek wciął ile wlezie, dokarmiajcie proszę tego pieska. Wydaje nam się z Dorotą że ktoś go wypuszcza na dzień , ja go już widziałam , piesek wtedy miał na szyi obrożę , dziś nie .Wiele wskazuje na to że ma właściciela palanta . W śmietniku też są głodne pieski , jak poszłam wyrzucić śmieci , byli tam dwoje pijaczków ( ewent zażywaczy innych substancji o których nie wspomnę ) oraz 2 biedne kundelki - też im dałam jeść.
Piotrka uprasza się żeby mnie nie straszył na dyżurach , bo ja go pytam " kto tam " a on mówi " ja" pytam co za " ja" a on mówi że "ja" -zamiast jak każdy dobrze wychowany człowiek powiedzieć " swój" - już miałam dzwonić na milicję.
Zaniosłam na kociarnię wagę do karmy otrzymaną z przychodni Alaskan oraz szczotkę dla długowłosych kotków - przyda się, bo na nową kociarnię przybył piękny niby pers- proponuję nazwać go Don Juan ( jak wolicie Donżuan) to przepiękny kocur, jak można takiego kota oddać do schronu :( ludzie to wałki ::((
Dyżurujący , na nowej kociarni panują w/w Donżuan i Ruda - Psotka i Malenka boją się jeść . trzeba im osobno dawać miseczki z mokrym w ustronne miejsce żeby mogły spokojnie sobie zjeść. Na starej kociarni 2 razy uciekła mi malutka Soni ,a raz z krówką siostrzyczką , bo mi się zachciało czyścić im boksy wywabiłam kotki jedzeniem, jejku jaka ta Soni kruszynka , toż to malutkie nic nie waży..

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt gru 10, 2010 20:44 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

no tak to do Piotrka podobne, moją mamę wkręcał, ze dzwoni z radia maryja i ze wygrała konkurs. Biedna się tłumaczyła, ze to jakaś pomyłka bo ona nie słucha przecież. Kiedys tez sie tłukł do Chatki "otwierać policja" tak więc sie nie przejmujcie.
wczoraj mielismy straszny dzień.
zadzwoniła pani ze jej znajomy mieszka w Piekarach i jego sąsiad katuje psa. Zadzwonilismy na policję, pojechali na interwencję, grzecznie zapukali, zapytali czy wszystko w porządku i wrócili. Facet dalej zaczął katować psa i latał po ulicy z siekierą krzycząc, ze zabije psa. Sasiad zadzwonil znowu juz do pani, pani powiadomiała nas a my znowu policję. Jak policja przyjechala była już cisza. W końcu Piotrek razem z Asią i Wojtkiem Zarembami pojechali do Piekar, po 20. Razem z policją weszli do mieszkania. W srodku melina straszliwa, siedmioro dzieci, kilku pijanych typów i jedna baba. Syf, brud i mała suczka. Drugiego pieska juz nie było. Ktoś widział jak go wywozili na sankach.
Sunia została zabrana i trafi od poniedzialku do kliniki Almavet na tymczas, szukamy dla niej domu. Biedna nie umie się załatwiać na spacerze, chodzic na smyczy na jedzenie sie rzuca.
Dziś Wojtek z Piotrkiem wrócili tam, a ja zadzwonilam do Komendanta Policji. Policja pofatygowala się raz jeszcze, typ sadysta twierdzi, ze psa wywiózł na wieś do brata, na wsi, bo dzwonilismy nic o psie nie wiedzą. :cry:
Chłopaki szukali psa w kontenerach na smieci i w krzakach ale nie znalezli. Policja nie wszczęła postepowania. Prawdopodobnie zakatował tego psa na oczach dzieci.
Powinni do cholery zabrać te dzieci, ich matka zmarła a nimi "zajmuje" sie ojciec sadysta alkoholik, siostra z 2 wlasnych dzieci. Piotrek mówi, ze wszedzie butelki z wódą, dziury w ścianach. Straszne, jesteśmy wtrząśnieci.
w sumie udało się tylko tej biednej suni, postaramy się, żeby trafiła w dobre ręce.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt gru 10, 2010 20:52 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Hmm...a mnie się zdawało, że te dary to były do schroniska a nie do KCh :?:
Biedny piesek ten wilczurkowaty - same kości - trzebaby obczaić, gdzie on niby mieszka. Czyli on nie gryzie? A co mu dawać jeść?
A te kundelki w śmietniku to tych pijaków były? I oni nie mieli nic przeciwko by ich psy nakramic?
Przyłączam się do apelu - mnie też kiedyś Piotrek nie chciał powiedzieć, że on - to on a nie jakiś wróg :P Ja rozumiem, że on się nie boi i otwiera każdemu a potem patrzy, kto to, ale ja np. robię zupełnie na odwrót :mrgreen:
Gosiu podobno ten niby pers ma już imię: Koleś ale faktycznie "Don Juan" chyba bardziej do niego pasuje :ok: Czy wiadomo coś o potencjalnym domku dla niego?

Ewa gratulacje za uratowanie suni, szkoda, że z tym drugim psem sie nie udało :cry: :cry: i szkoda, że nie znacie żadnej grupy mścicieli :evil:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 10, 2010 21:20 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Wiesia zmieniłam na Albercika .Dziękuje Gosiu.
Mara wszelkie aktualne wieści o rozmowach adopcyjnych ,lub adopcjach na bieżąco zamieszczam na naszej stronie.Warto od czasu do czasu tam zajrzeć :) .

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt gru 10, 2010 21:54 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mara S pisze:Hmm...a mnie się zdawało, że te dary to były do schroniska a nie do KCh :?:
ja z chatki biore do schronu i na odwrót tez mozna. U nas koty ze schronu więc wszelkie wymiany wskazane :)

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt gru 10, 2010 22:16 Re: kocia chatka

Filomen pisze:
Mara S pisze:Hmm...a mnie się zdawało, że te dary to były do schroniska a nie do KCh :?:
ja z chatki biore do schronu i na odwrót tez mozna. U nas koty ze schronu więc wszelkie wymiany wskazane :)

Mara dary na odzew o pomoc wszelaka byla. W schronie wiekszosc jedzenia zarowno suchego jak i mokrego my dowozimy wiec i to tam trafi ale sukcesywnie. Tam dowozmy po trochu bo inaczej ginie. Ja jutro biore pierwsza pastie :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt gru 10, 2010 22:36 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

po dzisiejszym wieczornym dyżurze w miarę spokojnie :) nie ma jakichś niepokojacych objawaów, jutro postaramy się w miarę możliwosci wszystko poukładać i poporzadkować w kociarni adopcyjnej, mnie się też tak wydaje że schroniskowe kociaki i nasze to jedność - źle napisałam to jedno ciało :D n :D nie :D ma znaczenia czy jedzonko idzie do schronika czy do Kociej Chatki czy odwrotnie zostanie wykorzystane dla kociaków.
Dziś do kociarni dołączył nowy kocurek - jutro zdjątka, został wyrzucony z domku na klatkę schodową :evil:

terenia1

Post » Pt gru 10, 2010 23:47 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

mam prosbe:czy ktos moglby za mnie podjechac na dyzur 19 w niedziele
zapomnialam ze 18 ide na slub i niewiem czy beda jakies poprawiny czy nie a niechce w ostatniej chwili alarmowac
jak nikt nie bedzie mogl to oczywiscie podjade...z imprezy sie wyrwe (jak bedzie) ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob gru 11, 2010 9:35 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

mar_tika pisze:Wiesia zmieniłam na Albercika .Dziękuje Gosiu.
Mara wszelkie aktualne wieści o rozmowach adopcyjnych ,lub adopcjach na bieżąco zamieszczam na naszej stronie.Warto od czasu do czasu tam zajrzeć :) .

Oj , dobrze zrobiłaś Marta , wyobraź sobie co by powiedziała Jadzia jakby jakaś miła pani chciała zaadoptować WIESIA :ryk: miałabyś za swoje , to pewne.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob gru 11, 2010 11:42 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

gosiakot pisze:
mar_tika pisze:Wiesia zmieniłam na Albercika .Dziękuje Gosiu.

Oj , dobrze zrobiłaś Marta , wyobraź sobie co by powiedziała Jadzia jakby jakaś miła pani chciała zaadoptować WIESIA :ryk: miałabyś za swoje , to pewne.

hahahah :)
witajcie znowu ojjj troszkę mnie nie było służbowałam się po Polsce
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

[poprzednia][następna]