Budki dla kotów wolnożyjących Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 12:25 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

I takie drewniane zawsze mogą się komuś przydać, np na opał :evil:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw gru 30, 2010 12:28 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

w drewnianym domku wybudowanym specjalnie dla kotów,
który zrobił stolarz w Orońsku, nie nocował nigdy żaden kot :evil:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw gru 30, 2010 12:45 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

ruru pisze:w drewnianym domku wybudowanym specjalnie dla kotów,
który zrobił stolarz w Orońsku, nie nocował nigdy żaden kot :evil:

Czyli
VIVAT styropian i PISIOKOTKI :!: :!: :!:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw gru 30, 2010 13:04 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Femka pisze:Pisiokot, nie chcę truć na PW, ale pamiętasz o naszej umowie? :D

No masz :D pewnie :D
nawet jak w trakcie tej zimy nie będzie potrzeby Cie wykorzystać to się przypomnę w następnym sezonie :wink:

No i półżartem półserio muszę donieść jakież dobra przyjęłam z tytułu działań budkowych od wdzięcznych karmicielek :D:

słoik kawy rozpuszczalnej nescafe (akurat pani trafiła, bo taką piję)
czekoladę Milkę
batonik czekoladowy
krem do rąk :mrgreen:
wazonik :mrgreen:

co do chwalenia nas, to dziękujemy wszystkim bardzo, już nasza próżność została po wielokroć zaspokojona, kończymy z tym pianiem.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw gru 30, 2010 13:28 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Pisiokot, nie chwal się, bo Ci urząd skarbowy podatek od wzbogacenia dowali :lol:

Umowa obowiązuje bezterminowo :piwa:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw gru 30, 2010 14:35 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Femka pisze:
Umowa obowiązuje bezterminowo :piwa:

o, mam to na piśmie :mrgreen:
super :D
Obrazek

pisiokot

Post » Czw gru 30, 2010 15:00 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

nic mi nie wiadomo o darowanej przez kocią matkę budzie dla kotów niedaleko DWORCA KALISKIEGO

natomiast jest buda na ŁKS-ie , zrobił ją pan karmiciel+pan nasz dozorca+ROMA+ja, w sumie sa 2 budy, jedna taka typowa steropianowa i jedna to konstrukcja z drewna wypełniona styropianem, w obu mieszka łacznie 4 koty młode + chyba 3 dorosłe

nie wyglada to moze pieknie, ale zrobie fotki i zobaczycie
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Czw gru 30, 2010 15:12 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

bordo pisze:nic mi nie wiadomo o darowanej przez kocią matkę budzie dla kotów niedaleko DWORCA KALISKIEGO

Madziu, ja nie napisałam, że ta budka stoi w okolicach Dworca Kaliskiego. Wszystkim się Jola dworcowa kojarzy z tamtą okolicą, ale ona działa też w miejscu swojego zamieszkania czyli Tuwima, Złota, Wysoka - te rejony. Ta budka od KM stanęła gdzieś tam.

foty bud ŁKS-owych dawaj, chętnie zobaczę :D
Obrazek

pisiokot

Post » Czw gru 30, 2010 23:57 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Obiecane zdjęcia lokatorów jednej z budek u okolicy Tuwima (u Joli dworcowej);
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt gru 31, 2010 0:49 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

na pierwszej focie to chyba futro dopiero po nocy zwłoki z posłanka zwlokło :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pt gru 31, 2010 0:55 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Ja to się zastanawiam, nie mam doświadczenia z dzikimi kotami, one tak wspólnie w tych budkach śpią, bez kłótni :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt gru 31, 2010 0:55 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Piękne zdjęcia:))
Niby tak niewiele a ile człowiek ma radości.
Ja teraz zrobilam dodatkowe zabezpieczenie wejścia do piwnicy, bo troche sie poprzednie zniszczyło. Zrobiłam podwójna zasłonkę z jednej i drugiej strony styropianu. Tylko, że mialam takie troche mleczne te koszulki i kotom sie to specjalnie nie podoba. Wolaly chyba poprzednie, bo mogły podglądać, za to jest zdecydowanie cieplej. Najśmieszniej wygladają jak przód kota jest na zewnątrz a reszta w ciepełku:)) Bo to okropnie ciekawskie koty są:)) Ale prawdę mówiąc nawet nie sądziłam, że tyle będzie cieplej.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt gru 31, 2010 1:04 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

gosiaa pisze:Ja to się zastanawiam, nie mam doświadczenia z dzikimi kotami, one tak wspólnie w tych budkach śpią, bez kłótni :roll:

bo są mądrzejsze od ludzi.
Obrazek

Femka

Post » Pt gru 31, 2010 9:24 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Stary rok muszę zakończyć okrzykiem: Niech żyją ludzie dobrej woli :!:
Bo naprawdę wielu ich jest i serce mi to raduje :D.

Słuchajcie, jakieś ładne kilka tygodni temu napisała do mnie pani, która skończyła ocieplanie domu. Że przeczytała, że robimy budki, a ona ma resztki styropianu. I czy chcemy.
Pomailowałyśmy trochę, i m.in. napisałam jej dokładnie jak taka budka wygląda, jak ją ocieplamy itp. No i na kilka tygodni słuch zaginął, pomyślałam, że babeczka miała dobre chęci, ale w końcu zapomniała o sprawie, no trudno. Ale okazało się, że pani w tym czasie kombinowała jak przywieźć ścinki polarowe od jakiegoś znajomego ze Słupska 8O, co jej się w końcu udało. I dzięki pomocy taty z dużym samochodem dostarczy mi je jutro :D.
No, naprawdę jestem pod wrażeniem, jak bonie dydy. Że się babce chciało, że sobie zadała tyle trudu, że pamiętała, no wiecie co ...

Jolu, dzięki za fotki :D
Obrazek

pisiokot

Post » Czw sty 06, 2011 15:34 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Z reporterskiego obowiązku odnotuję ostatnie wieści z frontu budkowego:

- za pośrednictwem Doroty G. do ludzi dokarmiających czwórkę czy piątkę kotów trafiły budki zrobione z pudeł po lekach, które dała nam do wykorzystania Annskr :1luvu:. Kociaste mieszkają w jakiejś komórce, więc na domki nie będzie bezpośrednio padało czy wiało, tym lepiej :ok:. Z tych mniejszych dwóch pudeł wyszły małe domcie na jednego kociastego każdy, w tym trzecim większym pudłe zmieszczą się dwa. Jako wkład posłużyły kawały polaru od wspomnianej w poprzednim poście pani Asi. Miały być ścinki polarowe, a okazało się, że to duże kawałki :D. Dostałam też od Doroty sporo czegoś a la polar, mimo, że sztucznawe, to nawet ciepłe. Leżało dwie godziny w aucie, w zimnym bagażniku przy mrozie ok. - 6 C i było ciepłe w dotyku, może być :ok:.

- mamy też zamówienie na dwie duże budy od pani Joli dworcowej, która dostała cynka, że gdzieś przy Pilsudskiego jest gromadka kotów. Podobno 14 8O. Jola rwie włosy z głowy, bo kociaste nie posterylizowane :(. Pan, który się nimi opiekuje ma się wziąć za to, na razie chociaż niech mają jakieś schronienie.

- jest też zamówienie na małą budkę - Dorota się dowiedziała o jakichś kotach w potrzebie, trzeba coś skleić.

Jutro idę do pracy, weźmiemy się za budki w weekend.
Obrazek

pisiokot

[poprzednia][następna]