Szara Przystań - koty czekają na pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 20, 2011 21:30 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

Dziś razem z dożycą Inką i mieszańcem amstaffa Platonem mieszkają:

Obrazek

Imię: Suri (Surikotka ;-) )
Urodzony: maj/czerwiec 2010
Umaszczenie: biały z łatkami
szczepienie - tak
sterylizacja - tak 19.01.2011 r.

Suri (Surikotka) jest bardzo fajną półroczną koteczką. Jest ciekawska, bystra i lubi zabawy i pieszczoty. Może zamieszkać z dziećmi. Jednocześnie nie jest kłopotliwa czy nachalna. Nie jest wymagająca w kwestiach żywieniowych, je suchą karmę, lubi puszeczkową też, idealnie korzysta z kuwety! Suri jest odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana, ma książeczkę zdrowia i jest gotowa do adopcji. Przebywa w domu tymczasowym, jest zaprzyjaźniona z kotami i psami. Znajduje się pod opieką fundacji "Szara Przystań". Zostanie wydana po podpisaniu umowy adopcyjnej..

Zdjęcia koteczki: http://picasaweb.google.pl/100275448574788903256/Surikotka# http://picasaweb.google.pl/halbinac/Surikotka#

Imię:Misza
Urodzony: 2007/2008
Umaszczenie: błękitny pręgowany
szczepienie - tak
kastracja - tak

Obrazek

http://picasaweb.google.pl/halbinac/Misza#

Misza jest kotem dostojnym i ceni sobie spokój. Toleruje inne zwierzęta, ale ich nie potrzebuje. Wobec człowieka jest nienachalny, ale po kilka głasków chętnie przychodzi. Lubi ciepełko i zaciszne miejsca, z których może obserwować otoczenie.
Preferuje jedzonko miękkie, mięsko, puszeczki. Idealnie korzysta z kuwety. Kastrowany, odrobaczony, zaszczepiony. Ma książeczkę zdrowia.
Jest pod opieką fundacji "Szara Przystań" w Zabrzu.
Warunki adopcji: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=warunki
Wzór umowy adopcyjnej: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=umowy

Imię: Pikselka
Urodzona: maj/czerwiec 2010
Umaszczenie: srebny pręgowany z białym
szczepienie - tak
sterylizacja - tak 19.01.2011 r.

Obrazek

http://picasaweb.google.com/halbinac/Pikselka#

Pikselka jest koteczką, która uwielbia zabawy sznurkiem i piórkiem, uwielbia też jedzonko. Lubi też być głaskana, pięknie wtedy mruczy i tańczy. Nie lubi jednak brania na ręce, panikuje wtedy. Potrzebny jej opiekun spokojny i cierpliwy, który uszanuje jej naturę lub gotów jest popracować nad jej zachowaniem. Jest ciekawska, aktywna, idealnie nadaje się na dokocenie. Toleruje psy. Została już zaszczepiona i wysterylizowana, ma książeczkę zdrowia. Jest gotowa do adopcji.
Znajduje się pod opieką fundacji "Szara Przystań". Zostanie wydana po podpisaniu umowy adopcyjnej...

Imię: Grisza
Urodzony: 2009
Umaszczenie: biały z łatkami buropręgowanymi
szczepienie - tak
kastracja - tak

Obrazek

inne zdjęcia: http://picasaweb.google.com/halbinac/KotFormicowy#

Grisza to młody kocurek, ma około półtora roku, uwielbia człowieka, przychodzi się tulić i cichutko mruczy i ociera się, a kiedy zostanie wzięty na kolana, to przdnimi łapkami obejmuje szyję człowieka i wtula się pyszczkiem w niego. Świetnie dogaduje się z innymi kotami i psami, jest niekłopotliwy, wesoły, dość delikatny i chętny do zabaw, nadaję się więc na towarzysza dla zwierząt i dzieci. Jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany, ma książeczkę zdrowia. Idealnie korzysta z kuwety, je suche i puszkowe jedzonko.
Znajduje się pod opieką fundacji "Szara Przystań" w Zabrzu.
Warunki adopcji: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=warunki
Wzór umowy adopcyjnej: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=umowy

kontakt: halban@autograf.pl
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob sty 22, 2011 21:04 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

Witajcie... potrzebna w miare pilnie wizyta przedadopcyjna w gliwicach dla kociaków spod wawy ...na dt u smarti > viewtopic.php?f=1&t=121985 - domek fajnie brzmi a że chce wziac i Toma i Jerry nie mozna zaprzepaścić takiej szansy ... jesli może ktos podjechac to prosze piszcie na tym watku albo na pw smarti

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Sob sty 22, 2011 22:03 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

podzruciłam AmandzieOnt, ona jest z Gliwic, może pomoże...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon sty 24, 2011 16:48 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

Po akcji w CH Platan szanse na dobry dom z kolegą kocurkiem ma kocurek Misza:

Obrazek

jest też propozycja dla Surikotki, dom z ogrodem, do towarzystwa pies, kot i żółw...

Obrazek

Proszę o kciuki!!!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon sty 24, 2011 17:30 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

:ok: :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon sty 24, 2011 23:14 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

Dobra, Cioteczki i Wujkowie, pełna mobilizacja kciukowomentalna!
Trzymamy kciuki za pięć szczeniaków i za stadko kotów:

1. Zdrowie maluszków

2. Potencjalne domki u:
a) mojej koleżanki dla Tiny
b) państwa z sąsiedztwa dla Lusi
c) państwa z Biskupic dla chłopaka czekoladki
d) jutrzejszy telefon potwierdzający domek w Biskupicach dla Cmoka (dom z polecenia innej mojej koleżanki z pracy)
e) telefon piątkowy potwierdzający domek dla Dudusia (dom cioteczki Justyny - mojej byłyj uczennicy i pańci dożycy, obecnie działającej głównie na Molosach)
f) ewentualne domki ankietowe w zapasie dwa - chętne na chłopców! może uda się tym maluchom MartynyP!

3. Szczepienia i czipowanie maluchów w środę!

4. Domki dwa, a może i trzy dla moich kotów: Misza na 99% w piątek do Gliwic, Suri i może jeszcze chętny pan na Miszę skusi się na któregoś podopiecznego... a zostanie Grisza i Pikselka...

I nie cieszyć mi się na razie, nie zapeszać, tylko kciukasy w górę albo w piąchy zaciskamy!!!

PS: Panu poleciłam też Mrozika!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon sty 24, 2011 23:15 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

No to dodatkowe za Mrozika :mrgreen: :ok: :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto sty 25, 2011 11:26 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

Moja Cićka się bardzo ucieszyła na samą myśl, że ktoś go stad zabierze :ryk:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto sty 25, 2011 13:27 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

:ok:
Gosiara

Post » Pt sty 28, 2011 19:37 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

halbina pisze:Dobra, Cioteczki i Wujkowie, pełna mobilizacja kciukowomentalna!
Trzymamy kciuki za pięć szczeniaków i za stadko kotów:

1. Zdrowie maluszków

2. Potencjalne domki u:
a) mojej koleżanki dla Tiny
b) państwa z sąsiedztwa dla Lusi
c) państwa z Biskupic dla chłopaka czekoladki
d) jutrzejszy telefon potwierdzający domek w Biskupicach dla Cmoka (dom z polecenia innej mojej koleżanki z pracy)
e) telefon piątkowy potwierdzający domek dla Dudusia (dom cioteczki Justyny - mojej byłyj uczennicy i pańci dożycy, obecnie działającej głównie na Molosach)
f) ewentualne domki ankietowe w zapasie dwa - chętne na chłopców! może uda się tym maluchom MartynyP!

3. Szczepienia i czipowanie maluchów w środę!

4. Domki dwa, a może i trzy dla moich kotów: Misza na 99% w piątek do Gliwic, Suri i może jeszcze chętny pan na Miszę skusi się na któregoś podopiecznego... a zostanie Grisza i Pikselka...

I nie cieszyć mi się na razie, nie zapeszać, tylko kciukasy w górę albo w piąchy zaciskamy!!!

PS: Panu poleciłam też Mrozika!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob sty 29, 2011 0:18 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

Pan pyta o Suri i Pikselkę... Odpowiedziałam, czekam, co dalej. Pan z takich, którzy pytają o karmę, rodzaj żwirku, charakter kota. Zasugerowałam rozważenie adopcji obu... Czekamy...

Co do szczeniaczków, dwie suczki już od wczoraj mieszkają "u siebie", są sąsiadkami prawie. Dziś zawiozłam taksóweczką do jego domku Dudusia. Rodzina składa się z rodziców i czworga dzieci w różnym wieku. Nawet najmłodszy Przemuś, taki coś z trzyipółletni, no może czteroletni okazał się być bardzo zwierzolubny i od razu przyniósl pieskowi miskę z jedzonkiem i zabawkę pluszową, podkreślił też, że to jego pies i z wyraźną ulgą pożegnał mnie, kiedy po godzinie wychodziłam bez psiak pod pachą... Państwo przejęci, kupili już maluchowi wyprawkę ciut za duże szelki i suchą acanę, mają zaprzyjaźnioną sąsiadkę, która ich odwiedza z minisznaucerką taką nie całkiem z rodowodem, ale widać, że pani nieźle się orientuje. Wizyta przeprowadzona, szczeniak zaopiekowany, umowa podpisana.

Został, o dziwo! Cmok, który miał dwa fajne domki do wyboru... na razie cisza... ale ponoć pani już adoptowała bokserka, pan z Biskupic zamilkł, a może i dzwonił, ale ja w ferie, to różnie funkcjonuję, środę np przespałam po południu... ktoś dzwonił 10 razy... na sms potem z mojej strony już odzewu brak... Wysłałam jeszcze emaile i sms-y do ludzi, którrzy wypełnili ankiety na akcji, może któryś się odezwie... dwa domy były chętne na niego...

Został też czekoladowy Florek, mam dla niego dom w Biskupicach, ale chcę potwierdzenia jeszcze.

Byłabym szczęśliwa, gdyby wszystkie maluchy znalazły domy w ten weekend. Proszę o dobrą energię i pozytywne myśli... kciuki!

Aha, do domu pojechał też błękitny kocurek Misza, więc dzień należy zaliczyć do dobrych! Z Miszą się już zżyłam, dobrze, że znalazł się dobry dom. Zamieszka z kocurkiem Erwinem, więc ostatecznie adopcję za udaną uznamy za jakiś miesiąc... oby się panowie dogadali!
Pani Emilia przyjechała z córką, która adoptowała ode mnei Liptona. Obie Panie zwierzolubne, ale ciut bezradne wobec mojego stadka ilościowo i gabarytowo... hi hi... Pogadałyśmy o przyzwyczajeniach i potrzebach Miszy, Pani Emilia obiecała fotki.
Misza zamieszkał w Gliwicach.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob sty 29, 2011 1:20 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

Bardzo udany dzien-trzymam kciuki ,by Biskupice sie odezwaly :)

anulka111

Post » Sob sty 29, 2011 2:14 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

odezwały się :D
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob sty 29, 2011 2:18 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

Retyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :ok: :ok:

anulka111

Post » Sob sty 29, 2011 3:25 Re: Szara Przystań - koty czekają na pomoc

kciuki :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

[poprzednia][następna]