Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 10, 2010 22:24 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

ania c pisze:Witam się, bo dopiero namierzyłam nową część wątku :lol: .
Iza, chciałam zapytać o Sówkę i jej maluchy, chyba gdzieś przepadły na dobre, bo nic nie pisałaś żeby Sówka je przyprowadziła?

Aniu c pisałam kilka razy, ale może Ci umknęło. Sówka nie przyprowadzila do nas kociaków. Mniemam wiec, ze niestety zaden nie przezył. :| To był czas dosyc ulewnych deszczy. Po tym jak dwa z nich zostały uśmiercone przez...niewiem kot , :roll: inne zwierzę :roll: moze kuna. :roll:, nie widziałam ich więcej. :| Jak kupilismy altanke na strychu mieszkała kuna. Zatem mysle że generalnie są na działkach. Tak czy inaczej po tej akcji Sówka zabrała dzieci. Wyniosła gdzieś trzy kociaczki. U siebie obszukałam i niestety. Jeśli je zaniosła do karmicielki zza rowu, czyli na swój stary teren, to prawdopodobne ze zostały zlikwidowane. :| Mogły też same nie przezyc. Były dosć słabe, wątłe.Sówka to młodiutka kotka bez doswiadczenia :| . Podobnie jak Bajka. Jej kociaki też musiały zginac lub urodzily się martwe. :| Chociaz tutaj podejrzewam jeszcze to, ze być moze zostały niestety stratowane przez dziki. :| W tym czasie locha przyprowadziła w to miejsce na żer 5 warchlaków. Mogły przebieg po maluszkach, którym gdzieś w krzakach Bajka zrobiła gniazdo.

Sówka teraz sporo je. Nie ma obawy. Nie jest cieżarna. Jest w dobrej formie. :wink: Jak Mąż wróci i bede troche wczesniej na dzialkach, postaram sie o nowe zdjecia dla Ciebie, to sama zobaczysz. :wink:
Teraz jestem dosć pożno, zwykle sie spiesze i swiatło mam kiepskie.

Dzisiaj dotarła wpłata od Ciebie. :D Pięknie Dziękujemy z Całego Serca. :1luvu:

Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt wrz 10, 2010 22:28 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kochani dzisiaj na konto dotarła wpłata od Skarbonki :1luvu: :D

Do łask Ja-By :1luvu: wrócił równierz Patryczek i Trusia. :D

Pięknie Dziękujemy z Całego Serca. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dobry Duszek :1luvu: czuwajacy nad watkiem ,dzis równierz poratował kociaczkowe konto dodatkowa wplatą. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jutro wstawię rozliczenie. :wink:

Dziękujemy Wam Kochani. :1luvu:

iza71koty

Post » Pt wrz 10, 2010 22:38 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Do mnie też dotarły wpłaty na kocie chrupki: od Afatimy, Alicji, Skarbonki i Ja-Ba :ok:
W sumie: 380 zł , więc mamy już na 40 kg chrupek. Dziekujemy :1luvu:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt wrz 10, 2010 22:41 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kochani przez weekend będe troszkę mniej na watku. Wpadło mi tutaj kilka drobiazgów od Sasiadki, szklaneczki, talerze. Toster. Tylko cos chyba ma z zamknięciem. Moj juz dawno sie przegrzał. Mąz wróci to zobaczy. Toster to dobra rzecz, bo nie mam czasu gotowac, a tak szybko mozna wrzucic i zjeść ciepła kanapkę. Zobaczymy moze cos jeszcze z niego będzie. Dostałam tez taka kanape naroznikowa. Już dawno miałam na nia oko. Wczoraj sie trafila okazja. Targać po schodach nie trzeba było, bo Sasiadka mieszka wisa wi mnie.No to wziełam. Wytarmoszony i popruty fotel kociaków wytargałam na dół z druga Sasiadka i wstawiliśmy, to co dostałam. Radocha byla spora. Kociaki długo ogladały, podziwiały. Sprawdzały czy wygodne i czy leżec mozna no i pozajmowały stanowiska.

Tak to juz u mnie jest, ze kupic to sprawa drugorzędna i muszę kombinować z odzysku. Tym bardziej ze wiadomo, ze troche czasu upłynie i znowu trzeba będzie sie o cos postarac.

Będe miała jeszcze troche roboty, bo nie zdazyłam jeszcze zrobic Bazarku ze srebrem od Jasminy i drugiego z kocimi gadzetami. Dzisiaj dopiero zobaczyłam ze w paczce od Serum byl taki fajny dres czy pizamka, sama nie wiem z frotki i taki mieciutki sweterek z angorka z kapturem. Cały dzień dzis w nim latałam. I jaki cieplutki i miły w dotyku.
Paczka od Oli tez jeszcze nie do konca rozpakowana. No i tak ciagle na wszystko czasu brakuje. Skonczyłam też obraz, tylko sama nie jestem pewna czy juz jest skończony czy nie muszę czegos poprawic.
ALICJO jutro zważe paczkę ,bo dzis juz padam. Podam na pw jej wagę.
Ja-ba obraz wysle w poniedziałek priorytetem na szczególnych warunkach. Dobrze?

iza71koty

Post » Pt wrz 10, 2010 22:46 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Iweta pisze:Do mnie też dotarły wpłaty na kocie chrupki: od Afatimy, Alicji, Skarbonki i Ja-Ba :ok:
W sumie: 380 zł , więc mamy już na 40 kg chrupek. Dziekujemy :1luvu:

Fantastycznie. :D Dziewczyny jestescie KOCHANE. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Z Bazarku z fantami od Jasminy :1luvu: też bedzie ładna kwota :D .Torba ma fantastyczna cene. :D Jak jeszcze sie uda zrobić Bazarki z fantami od J.D. :1luvu: to znowu cos wpadnie. J.D :1luvu: do mnie też wysle paczkę. To co sobie wybiore jest dla mnie. Reszta na Bazarek.Kurcze jakos trzeba ratować sytuacje tymi Bazarkami. :roll: To Wspaniałe ze takie Piekne fanty :D nam sie trafiły i ze Ludzie maja takie Wielkie Serca. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Sob wrz 11, 2010 7:04 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Iza a'propo odstraszania dzików -wyczytałam,że bardzo chwalą preparat "Ffuuk".Buteleczka kosztuje ok.20zł..Sprawdż w googlach co gdzie piszą na ten temat.Chłopcy od "nielegalnych" upraw pewnej rośliny bardzo go chwalą-dziki ryją obok a uprawy nie ruszą.Może warto spróbować.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob wrz 11, 2010 7:28 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

witam sie z rana

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob wrz 11, 2010 7:49 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Ja też witam sie z rana. I niestety będę dopiero w poniedziałek ,no chyba że uda mi w niedzielę wieczorkiem .
Iza to jest dresik .ale jak Ci kolor nie odpowiada to zawsze może robić za piżamkę :lol:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Sob wrz 11, 2010 9:01 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

serum pisze:Ja też witam sie z rana. I niestety będę dopiero w poniedziałek ,no chyba że uda mi w niedzielę wieczorkiem .
Iza to jest dresik .ale jak Ci kolor nie odpowiada to zawsze może robić za piżamkę :lol:

Tak myslałam ze to dresik. Super. :D Odpowiada mi kolor. :D

Musze kilka minut poczekać i lecieć odebrac korpusy. Wyczaiłam jedno miejsce, gdzie są tańsze o całego złocisza za kilogram.Tyle ze Wląsciciel sam rozparcelowuje kurczaki na piersi, udka, korpusy itd. Wiec musze poczekać, aż mi 10 kilo uszykuje. Mięsko świeżutkie, dużo zostawia, nie obcina do kości. :D Chyba musze z Nim wejść w jakis układ zima, :roll: no chyba ze cena sie do tego czasu zmieni. :roll: Wczoraj ryby niestety nie było. :| Poporcjowałam, to co wzielam w czwartek, ale to za mało na całe wekeend. Potem zrobie rozliczenie, jak juz wróce i sie obrobie ze wszystkim i zdjecia na Bazarki. :wink:

iza71koty

Post » Sob wrz 11, 2010 9:05 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

J.D. pisze:Iza a'propo odstraszania dzików -wyczytałam,że bardzo chwalą preparat "Ffuuk".Buteleczka kosztuje ok.20zł..Sprawdż w googlach co gdzie piszą na ten temat.Chłopcy od "nielegalnych" upraw pewnej rośliny bardzo go chwalą-dziki ryją obok a uprawy nie ruszą.Może warto spróbować.

Dzięki za wskazówki. :D Popatrze w nocy.Może faktycznie.... :roll: To sie tak wydaje ze to niby nic takiego. Ale to duze straty w karmie. :| I potrafia naprawde wiele zniszczyc i okrutnie stratować. :|

iza71koty

Post » Sob wrz 11, 2010 9:05 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:Szukamy namiarów na grube pudła styropianowe wykonane pod budki dla kotów. Ktoś może nam pomóc? :roll:

iza71koty

Post » Sob wrz 11, 2010 9:09 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Na tym forum rolniczym pisali że odstraszacze (nazwy nie byli pewni, ale do ffuk podobnie)strasznie śmierdzą, trzeba ostrożnie się obchodzić i nie koło domu, dlatego chwalili pastę do butów, ze śmierdzi dzikom a nie ludziom :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob wrz 11, 2010 9:16 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

taizu pisze:Na tym forum rolniczym pisali że odstraszacze (nazwy nie byli pewni, ale do ffuk podobnie)strasznie śmierdzą, trzeba ostrożnie się obchodzić i nie koło domu, dlatego chwalili pastę do butów, ze śmierdzi dzikom a nie ludziom :)

Rozumiem.Koło domu stosowac tego nie bedę. Tylko pytanie czy taki odstraszacz , nie będzie przeszkadzac kotom??? :roll: Tutaj jest dylemat. :roll:

iza71koty

Post » Sob wrz 11, 2010 9:21 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:
taizu pisze:Na tym forum rolniczym pisali że odstraszacze (nazwy nie byli pewni, ale do ffuk podobnie)strasznie śmierdzą, trzeba ostrożnie się obchodzić i nie koło domu, dlatego chwalili pastę do butów, ze śmierdzi dzikom a nie ludziom :)

Rozumiem.Koło domu stosowac tego nie bedę. Tylko pytanie czy taki odstraszacz , nie będzie przeszkadzac kotom??? :roll: Tutaj jest dylemat. :roll:

Właśnie o to mi chodzi, bo jak śmierdzi dzikom i ludziom, to może i kotom, a pasta nie. A poza tym ze śmierdzielem trzeba się liczyć, że coś czasem kapnie na czlowieka podczas użytkowania :mrgreen: Nim się moczy małe szmatki i wiesza wokół terenu, musi byc niezła koncentracja zapachu :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob wrz 11, 2010 9:22 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kochani potrzebna nam orientacyjna cena paczki styropianu grubości 8 cm. Oraz cena rolki grubej, jak najgrubszej czarnej folii i kleju do styropianu. Tasma to wiem, że kosztuje rolka chyba około 20 zł. Bardzo Prosze jesli Ktos znajdzie chwilkę. Ja musze lecieć.

Paczka takiego styropianu powinna zawierać 6 arkuszy. Tyle potrzeba do wykonania jednej podwójnej ciepłej sypialni dla dwóch kociaków.

iza71koty

[poprzednia][następna]