Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 22:01 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

MIKUŚ pisze:DYŻURANCI.
PROSZĘ KROPIĆ LEKAMI OCZY MOKKI!!!

Wspólnymi siłami może choć w części pomożemy Mocce ujrzeć nas choćby w części. Nie dam rady chodzić na kociarnię 4 razy dziennie i kropić jej oczów. Tak to podejdę 2 razy i każdy dyżurant też będzie kropić - razem już jest 4 razy a nie 2.
Proszę to naprawdę ważne abyśmy wszyscy w tej kwestii się zmobilizowali.

Basia dzis widziałam poraz pierwszy Mokkę .Dokładnie obejrzałam jej oczy .Na gałkach ocznych ma liczne zrosty.Nie chcę być złym prorokiem ale ona chyba nie bedzie widziała.Moim zdaniem powinien obejrzeć ją koci okulista
Trzymam mocne kciuki za Tanię :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lip 19, 2010 22:03 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

mar_tika pisze:Kibicuje nam najmłodsza kociarka czyli moja Darka :mrgreen:
jeee kiedyś zwyciężymy
Obrazek

Darka cieszy się dzisiejszym sukcesem. I trzyma kciuki za dalsze sterylki.
Za parę lat to Darka przejmie pałeczkę :mrgreen:
Buziaczki dla Miśki :1luvu:
MIKUŚ

Post » Pon lip 19, 2010 22:16 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

mar_tika pisze:Obrazek

Obrazek

mar_tika po zobaczeniu takiego CUDA :1luvu: :1luvu: :1luvu: to moja oferta w pełni aktualna :ok: proszę to przemyśleć

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pon lip 19, 2010 22:19 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

mar_tika pisze:Kibicuje nam najmłodsza kociarka czyli moja Darka :mrgreen:
Obrazek
jeee kiedyś zwyciężymy
Obrazek

rośnie jak na drożdżach :)
chyba mam coś dla ciebie :roll:
pisz kiedy i gdzie :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon lip 19, 2010 22:24 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Ale sie zmieniła, no mam nadzieję, że nie jest taka wielka jak na tych zdjęciach , bo....mówiłam, że zanim uda nam sie znowu spotkac to Darka urosnie i skąd ja teraz wezme malutka dziewczynke :mrgreen:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon lip 19, 2010 22:25 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Marta :D Twoja Darka ma rację kiedyś zwyciężymy :D oby to się odbyło za naszego żywota :ryk:
co do Mokkuni chyba masz rację, ostatnio jak robiłam zdjęcia w kociarni z lampą błyskową to jak jej robiłam zdjęcie jej oczy nawet nie drgnęły, inne koty automatycznie mrużą zamykają oczy Mokkunia nie :(
Kurcze bardzo by jej się przydał DT założyłam jej wątek, ale dziewczyny prosze podrzucajcie go może ktos Mokunię zauważy :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 19, 2010 22:39 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Teresa, czy na wakacjach było dobre piwko ? 8)

Iweta

Post » Pon lip 19, 2010 23:00 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Iwonko - dla Ciebie Zbignieff 8)

Twój wnuk
:ryk:

Obrazek
MIKUŚ

Post » Wto lip 20, 2010 7:00 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

dzień dobry wtorkowo :)

Marta: świetna ta twoja kociarka :) :ok:

ps. MIKUŚ czy to ty zbierasz kapsle z piw zagranicznych??
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto lip 20, 2010 7:05 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Madziula pisze:dzień dobry wtorkowo :)

Marta: świetna ta twoja kociarka :) :ok:

ps. MIKUŚ czy to ty zbierasz kapsle z piw zagranicznych??

Nie Mikuś, tylko ja a własciwie mój syn 8) Ma już prawie 3 tys.
Nie tylko zagraniczne , moga być tez Polskie , unikatowe, stare, z maleńkich browarów itp

Jakby ktos miał chętnie przyjmę :wink:

Iweta

Post » Wto lip 20, 2010 7:21 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

MIKUŚ pisze:Iwonko - dla Ciebie Zbignieff 8)

Twój wnuk
:ryk:
Obrazek

Ależ nam w tym roku wnuki obrodziły :wink:

Apropos wnuka :wink: , mój norweski syn , własnie odnalazł w Norwegii sklep z antykami, gdzie na ladzie, na poduszce lezy wielki rudy kot a z tyłu za sklepem jest "zagroda" , w której żyje sobie.....ponad 240 kotów 8O Okazało sie, ze Pani zajmuje sie tymi kotami społecznie. Czyli robo to co my, sterylizuje ,szuka im domów itp Zagroda jest wieksza niz mój ogródek, maja tam domki i wejście do piwnicy, gdzie moga sie schronic. Ponoc przed wakacjami ,tak jak u Nas kotów multum, najwiecej chętnych przed Świętami ale Ona wtedy robi ostra selekcje, zeby koty nie szły jako prezenty świateczne. Jak tam był to akurat przyjechała do Niej telewizja. Pójdzie tam jeszcze raz i porobi zdjęcia. Opowiadał Jej o Nas. Namawia mnie do nawiązania kontaktu ale ja po angielskiemu słabo a po Norwesku w ogóle :oops: więc odpada. Zobaczymy po nastepnej wizycie , moze warto by nawiązać wspólprace?

Baska a może wyślemy Ciebie w delegacje i z Kuba sama obejrzysz tą zagrodę :wink: :lol:
Ostatnio edytowano Wto lip 20, 2010 12:27 przez Iweta, łącznie edytowano 4 razy

Iweta

Post » Wto lip 20, 2010 7:39 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

mar_tika pisze:
MIKUŚ pisze:DYŻURANCI.
PROSZĘ KROPIĆ LEKAMI OCZY MOKKI!!!

Wspólnymi siłami może choć w części pomożemy Mocce ujrzeć nas choćby w części. Nie dam rady chodzić na kociarnię 4 razy dziennie i kropić jej oczów. Tak to podejdę 2 razy i każdy dyżurant też będzie kropić - razem już jest 4 razy a nie 2.
Proszę to naprawdę ważne abyśmy wszyscy w tej kwestii się zmobilizowali.

Basia dzis widziałam poraz pierwszy Mokkę .Dokładnie obejrzałam jej oczy .Na gałkach ocznych ma liczne zrosty.Nie chcę być złym prorokiem ale ona chyba nie bedzie widziała.Moim zdaniem powinien obejrzeć ją koci okulista
Trzymam mocne kciuki za Tanię :ok:

No ja tez jestem za okulistą :!: A czy - jak już kiedys pytałam - nie można tych zarośniętych oczu jakoś operacyjnie poprawić :?:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lip 20, 2010 7:50 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

gosiakot pisze:

Nie wiem jak inni ale ja jestem wykończona informacjami o śmierci kolejnych kotów małych i dużych - WYKOŃCZONA.

Ja też nie mam siły - tyle ich odchodzi w tak krótkim czasie: Coco, Mordzia, Abi... Coco to nawet nie zdążyła na żadne zdjęcie się załapać :cry:

Na dodatek u mojej karmicielki, której kota (jednego już tylko z 5) wożę do weta bo ona już psychicznie, fizycznie a przede wszystkim finansowo nie daje rady po 16 latach opieki nad kotami bezdomnymi ze Środuli - też kiepskie wieści. Nasza Ela stwierdziła u niego jakieś tam zapalenie limfocytarne czy jakoś tak w gardle, na łukach podniebiennych ale teraz Ela poszła na urlop i byłam w Abacusie ale nie u Golby a u tego Młodego - Maćka - i niestety rak - złośliwy, raczej nieusuwalny. To już drugi identyczny nowotwór u kota tej kobiety :!: Bo jednego już kiedyś nie wybudziła z narkozy po takiej diagnozie. Jak by tego było mało ma jeszcze kotkę, z piwnicy, którą jak "ciachaliśmy" na Brynowie ponad rok temu to też jej takiego raka stwierdzili :!: Jak to w ogóle możliwe, żeby u jednej osoby połowa kotów miała taki sam nowotwór?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lip 20, 2010 8:06 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Basia to jeszcze sporo czasu zostało zanim Darka dojarka przejmie pałeczkę po nas.Musimy się odpowiednio zakonserwować coby dotrwać :piwa:

Bona ja nadal szukam mamki dla małej zwłaszcza na nocną zmianę ,Mała wstaje mi już 3 dzień o 4 rano :roll: Moge ją wypozyczac jak będziesz miala nocki w robocie :mrgreen:

Martyna zgadamy sie na pw.Najprawdopodobniej bede w tym tyg na kociarni .

Iwetko no powiem ci że moja mała to już kawał baby,jak nie wlezie w sukieneczki które masz dla niej to zawsze możesz sobie dziewczynke sama "zmontować" :mrgreen:

mar_tika

Post » Wto lip 20, 2010 8:18 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

terenia1 pisze:Marta :D Twoja Darka ma rację kiedyś zwyciężymy :D oby to się odbyło za naszego żywota :ryk:
co do Mokkuni chyba masz rację, ostatnio jak robiłam zdjęcia w kociarni z lampą błyskową to jak jej robiłam zdjęcie jej oczy nawet nie drgnęły, inne koty automatycznie mrużą zamykają oczy Mokkunia nie :(
Kurcze bardzo by jej się przydał DT założyłam jej wątek, ale dziewczyny prosze podrzucajcie go może ktos Mokunię zauważy :!:

No właśnie też to zauwazyłam że nie reaguje jak "dostaje "fleszem po oczach :( Dziewczyny trzeba pomysleć o "wycieczce "do Wrocławia!

Druga sprawa dziewczyny nie dawajcie kotom na kociarni surowego miesa i nabiału typu :serek czy mleko.Często koty ktore do nas trafiają sa po biegunkach i jelita nie funkcjonują jak trzeba.Wczoraj jak byłam na fotkach na kociarni ,delikatnie mówiąc kociarnia byla zafajdana jak cholera ,a smród niemiłosierny.
Jezeli ktoraś z was bedzie miała troche czasu bardzo proszę dopucujcie kociarnię żeby nie było czuć!Chodzi min o ludzi ,żeby sie nie doczepili że smierdzi.

Niestety od dłuzszego czasu mamy wilgoć na kociarni.Jezeli ktos ma jakiś pomysł lub sprawdzony srodek na grzyba prosze o kontakty na pw.
Kochani szukamy lokalu !!!!!Rozglądajcie się!!!1

Jeszcze jedno .Na na naszej stronie pojawiał się zakładka "Koty specjalnej troski" bede tam sukcesywnie umieszczała koty które cudem uratowałyśmy i te którym nie udało nam sie pomóc.Koty które były wyjątkowe, ktore zapadły nam w pamięć w swojej walce o życie

Czy ktoś ma pomysł na inny tytuł tej zakładki??Prosze o propozycje

mar_tika

[poprzednia][następna]