S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 12, 2010 11:17 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Od godziny 9 rano szwendam sie po óznych weterynarzach. Okazało się na prześwietleniu, że Pan Kot ma opuchnięte stawy i zanik mięśni, nie wiadomo na jakim tle. Bedziemy go faszerować preparatami witaminowymi i wapniem, ale zanim zaczniemy.... biedak ma zaparcie i wzdęcia - potężne. Dostał dzisiaj dopyszcnie parafinę i dodup... trzy lewatywy, brzuszek wzdety bardzo, a kupy nadal nie ma. :( Dostał też kroplówke podskórnie - zobaczymy. Jutro mamy iśc znowu do weta, z tym że dopiero po 17, bo nie ma takiej opcji, żebym jutro nie poszła do pracy :? Dzisiaj Pan Kot ma post całkowity do wieczora - ma tylko wode do picia, no i masujemy brzuszek co chwilkę. :? Mo,że wkońcu uda się nam wyprodukowac jakąś kupę, od razu się wtedy lepiej poczuje.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro maja 12, 2010 11:55 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Biedny Pan Kot :( oby dało się coś zrobić żeby było mu lepiej
Trzymam kciuki
A jak tam mała tri? oby została szczęściarą i znalazła dom :)

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Śro maja 12, 2010 12:34 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Wróciłam do domu z Panem Kotem, opisałam całą sytuację na Miau, po czym zabrałam się za karmienie reszty stada, bo Pan Kot ma diete i nie moze do kolacji dzisiaj nic dostać. Ugotowałam smakaczom serca, pokroiłam i wzięłam Dzyndzla i Kizika do pokoju, żeby mogli zjeść nie na oczach Pana Kota. Obaj przypieli sie do miski z pomrukami zadowolenia, ale kiedy miska była już pusta i Dzyndzelek odszedł od niej zobaczyłam, że kuleje na przednia łapkę. 8O Staw opuchnięty tak bardzo, że aż łapka wykrzywiona, a wczoaj jeszcze Dzyndzel kicał z Kizikiem i nic mu nie było! :? Oczywiście od razu wróciłam do weta. Jest podejrzenie, że chłopaki mają jakąś chorobę bakteryjną i mam obserwować Kizika i obmacywać mu stawy, czy nic się nie dzieje. Dostałam dla obu kotów antybiotyk dopyszczny na 5 dni, jutro do kontroli z panem Kotem i stała obserwacja Kizika. Chyba się pochlastam... 8O Mam tylko nadzieje, że mi jednak przeżyją wszyscy trzej :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro maja 12, 2010 13:15 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

A jakbyś podala temu Panu:) do picia siemie lniane?
Ja teraz przechodziłam obrzydliwą jelitówkę i ponad 2 dni nie jadlam, też ratowalam sie siemieniem. Jest takie mielone, odtluszczone. Siemię mozna podać i przy biegunce i przy zaparciu z tego co wiem.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro maja 12, 2010 13:27 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Na razie mam mu tylko wode dawać, ale siemie na wsiaki słuczaj sobie nabędę - dzięki :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro maja 12, 2010 13:29 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Pomponmamo, to ja sie troszkę powymądrzam kociakowo :wink:
Na wzdecia mozesz podac espunisam, w kropelkach dla niemowląt, działa na kociaki rewelacyjnie.
No i spróbuj zmienić im diete, podroby sa zbyt ciezkostrawne dla takich malców, nawet w przypadku dorosłych kotów powinny byc dodatkiem, a nie daniem głównym,
Koda robiła fajną mieszanke z gotowanego kurczaka, namoczonego babycata i convalescence.
Witaminy, które zdziałały cuda, zarówno w przypadku Totuni jak i Wanki to VMP
http://www.kuchniapupila.pl/witaminy_i_ ... 1753079697
są piekielnie drogie, ale takim malentasom daje sie dosłownie okruszek.
Nie wiem jak stoimy z kasą, ale gdyby nie było dramatu, to moze warto kupić opakowanie i podzielic miedzy maluszkowe tymczasy.
One mogą kuleć z braku witamin, zbilansowanie diety takich malców nie jest łatwe. Totunia miała rozpisaną przez weta diete, która składała się z surowej wołowiny, cielęciny, gotowanej ryby, jaj przepiórczych i białego sera, do tego dostawała własnie witaminy VMP.
Cos mi sie tez pląta po głowie, ze jedna z wirusówek atakuje stawy, nie wiem czy nie kaliciwiroza.
Trzymam kciuki za malentasy.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro maja 12, 2010 13:39 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Moje male ma sie dobrze, duzo je i duzo spi. duzo krzyczy momentami;-)
na razie rosnie zdrowo :-)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Śro maja 12, 2010 14:36 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Za chwilę lecimy jeszcze raz do weta, bo niestety kupy Pan Kot nie wyprodukował nadal i trzeba mu dac kolejną lewatywę. Muszę tylko poczekac aż straszne dziecko, które padło na pysk i śpi, wstanie 8O
Zapytam o te witaminy VMP, może bedą dostępne u nas. Tangerine, czy mogła byś napisać coś więcej o tej super diecie? Na przykład w jakiej postaci podawać te jajka przepiócze, jaki kupić ser itd? Trochę cienko z kasą, ale ileż takie szkraby bogą wchłonąć? :wink:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro maja 12, 2010 15:35 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Mała tri strasznie płacze i jak tylko widzi człowieka próbuje przecisnąć się przez pręty :cry: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Śro maja 12, 2010 16:13 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

:cry: Ja jestem zablokowana robota na 2 tyg. , nie moge wziac malutkiej, bardzo mi szkoda.
Jutro jedziemy z Mala wydac Pchelke/Tekilke/Myszke, mam nadzieje ze to bedzie ten dom.
Trzymam kciuki za 3 maluszki.

Pianka

Od: Pt maja 13, 2005 21:42

Post » Śro maja 12, 2010 16:41 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

no to melduje,ze mała tri znalazła dzis dom :wink:
jeszcze tam nie dzwoniłam
Obrazek

Są za to dwie nowe małe dziewuszki, juz takie fajne, w sam raz do adopcjii, myslę,że jutro beda zaszczepione

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

i wczoraj przybyły weteran
weteran- 152 / 10
od 11 05 w schr

Obrazek

a to Kasia na kociarni
Obrazek

i troche grupówek z 1 kociarni
dostały dzis tam kociaste kępę trawy w misce, ale dziobałyyyyyy

Obrazek Obrazek Obrazek

Byłam dzis z Kubą na ekstra wizycie u weterynarza, na piątek ma umówione wyrywanie/czyszczenie ząbków
trzymacjie kciuki

Pomponmamo-zainwestujmy w VMP, niestety będzie teraz troche malców, a one naprawde sa dobre.Obawiam sie ,że je trzeba zamawiać netowo-ale to niech tangerine znów sie troche powymądrza :wink:
I trzymam mocno kciuki

mikaXX-za twoje maleństwo też :ok:
nie dałaby rade ta żabcia sama w schronisku za nic

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro maja 12, 2010 17:22 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro maja 12, 2010 17:46 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Dziewczyny jestem załamana. Właśnie wróciłam od weta z Panem Kotem. Nie wiedomo, czy on do rana wytrzyma :cry: Jest taki słaby, że się przewraca normalnie. Dostał kolejne nawodnienie pod skórę i kolejną lewatywę. Pani doktor powiedziała że juz nic więcej nie może dla niego zrobić. Kazała mu jeszcze dać mleka krowiego, może go przeczyści. Ma ogromny brzuch, który najwyraźniej bardzo go boli. Biorąc pod uwagę, że wcześniej były biegunki, teraz jest gigantyczne zaparcie, jest niestety bardzo prawdopodobne, ze jest to FIP :cry: Jest niewielka szansa na to, że się po prostu przejadł i przytkał, ale jest to szansa bardzo niewielka. :cry: Izoluję go od braci, którzy go męczą - Pan Kot dzisiejsza noc spędzi w transporterku z flaszką ciepłej wody zamotany w kocyk. Będę przy nim siedzieć. Może stanie się cud, może kocio jednak wyciśnie tą kupę :( Problem w tym, że on jest taki słaby... Boję się bardzo :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro maja 12, 2010 17:48 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Pomponmamo,Panie Kocie-trzymamy kciuki.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro maja 12, 2010 17:56 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Ja też. Biedny okruszek, oby się udało :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_