Wawa-uratujmy wyglodzone i przerazone 24koty!1y kot w DS !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 23, 2010 10:17 Re: Wawa-uratujmy 24 koty!PILNE s.11. Arys już w dobrych rękach!

OKI pisze:
Aga Ratuszek pisze:I jeszcze jedno o czym w sumie zapomniałam, przez ten cały wczorajszy cyrk, a co jest równie ważne - Pani D. nie przywiezie do mieszkania pokazowego kolejnych kotów dopóki nie znajdą się dla tych domki. Warunek został postawiony twardo. :cry: :evil:

Koniecznie trzeba je wyciągnąć na dt :!:

Tam są w tej chwili 2 kotki - Titania i Picassa, oraz 3 kocurki - Jose Maria i ??? (Marek Antoniusz?, który jeszcze?)

dwie koteczki: Titania i Picasso
trzy kocury: Marek Antoniusz, Jose Maria, gordiasz, którego nikt nie widział. 8O
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pt kwi 23, 2010 10:41 Re: Wawa-uratujmy 24 koty!PILNE s.11. Arys już w dobrych rękach!

ale imiona maja wypasne...

to na razie tylko jeden kotek zostal uratowany???

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt kwi 23, 2010 11:36 Re: Wawa-uratujmy 24 koty!PILNE s.11. Arys już w dobrych rękach!

Tillku, z tych 25 jeden :(
Ale dziewczyny wyadoptowały już w marcu z tego mieszkania chyba 7? 9? Nie wiem dokładnie :?
Tyle że były to adopcje bezpośrednio do domów stałych, z tych wyadoptowanych wróciła tylko Adelka.
Były też DS dla Tittanii i Jose Maria, ale wycofały się po rozmowie z panią (Titania) lub w skutek problemów ze skontaktowaniem się dom znalazł innego kotka (to miał być dom Jose Maria) :cry:
"Współpraca" z panią, która od początku była ciężka i mozolna, teraz stała się praktycznie niemożliwa. Domy stałe, sprawdzone na wszystkie sposoby przez dziewczyny, przy pomocy ludzi z forum, są obecnie albo olewane, albo zniechęcane przy ostatecznej rozmowie z panią. A taka rozmowa jest warunkiem wydania kota.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt kwi 23, 2010 13:25 Re: Wawa-uratujmy 24 koty!PILNE s.11. Arys już w dobrych rękach!

:!:

OKI

Post » Pt kwi 23, 2010 15:02 Re: Wawa-uratujmy 24 koty!PILNE s.11. Arys już w dobrych rękach!

:!: :!: :!:

OKI

Post » Pt kwi 23, 2010 18:59 Re: Wawa-uratujmy 24 koty!PILNE s.11. Arys już w dobrych rękach!

Cholewka, to strasznie trudno jest pomagać kotom D. Ona staje murem, ba, żelbetonową ścianą o wysokości ponad 5 metrów i nic nie można zrobić. nieprzewidywalna jest w swoim zachowaniu i mysleniu - nie można obrac żadnej strategii postępowania czy rozmawiania z nią itp, bo nigdy nie wiadomo, czy teraz myśli tak samo jak przed 10 minutami. Rozmawiała z ds Arystotelesa 40minut przez telefon, by wczoraj powiedziec, że w ogole nie zna tej osoby, bo tylko z nią emailowała.. I nie wiadomo, czy to wybitne, perfidne kłamstwo, czy coś więcej, ale co?
Generalnie brak sił... co jakis czas.. tym bardziej, że - jak widać - nie zglaszają się dt ani osoby mogące jakoś pomóc, choćby w kontaktowaniu się telefonicznie.
To nie pretensja, to po prostu refleksja... i może jeszcze po cichu jakaś potrzeba wsparcia...

Dlatego tylko jeden Arystoteles, a walka była przez 10 dni, a nawet 2 tygodnie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt kwi 23, 2010 19:09 Re: Wawa-uratujmy wyglodzone i przerazone 24koty!1kot Arys w dt!

Obejrzałam sobie pana - nie jest tak najgorzej :roll: Jest chudy, ale w porównaniu z Adelką, jak do mnie trafiła, to niebo a ziemia. Parę dni normalnego żarełka i wróci do formy :wink:
Próba wzięcia na ręce skończyła się dziabem :mrgreen: Zużycie wody utlenionej wzrosło mi w tym roku o jakiś milion % :lol:
Za to pozwala się głaskać. Wygląda to mniej więcej tak: jakbym mógł, to wiałbym, gdzie pieprz rośnie, ale z braku laku to się chociaż troszeczkę nadstawię :lol:
No i piękny jest - duże, piękne kocisko :1luvu:
Aha, kocha pozować :mrgreen:

OKI

Post » Pt kwi 23, 2010 22:45 Re: Wawa-uratujmy wyglodzone i przerazone 24koty!1kot Arys w dt!

Mam nadzieję, ze w miarę szybko zaadoptuje się w ds i polubi z kocią kumpelką :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob kwi 24, 2010 7:22 Re: Wawa-uratujmy wyglodzone i przerazone 24koty!1kot Arys w dt!

:!: kolejnych dt szukamy!!

Marzenia11

Post » Sob kwi 24, 2010 8:45 Re: Wawa-uratujmy wyglodzone i przerazone 24koty!1kot Arys w dt!

:!:

OKI

Post » Sob kwi 24, 2010 20:51 Re: Wawa-uratujmy wyglodzone i przerazone 24koty!1kot Arys w dt!

Koleś wprawdzie nadal w transporterku, ale jakby go tam coraz więcej :ryk: :ryk: :ryk:
Na początku zajmował mniej więcej tyle miejsca, co Adelka - a za chwilę przestanie się mieścić. Już jak wchodzę to widzę ten wąsik, ach ten wąsik, bez zaglądania w czeluści :lol:
No i sobie zaczynają serenadować z Adelką :evil:

A propos Adelki - taka się piękna panna zrobiła:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Takim kotom trzeba dać szansę :!:

OKI

Post » Nie kwi 25, 2010 10:41 Re: Wawa-uratujmy wyglodzone i przerazone 24koty!1kot Arys w dt!

Arystoteles vel Wąsik już dojeżdża do domu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

czy inne koty dostaną swoją szansę na miłość i normalność?

Marzenia11

Post » Nie kwi 25, 2010 21:02 Re: Wawa-uratujmy wyglodzone i przerazone 24koty!1kot Arys w dt!

Chiba czeba zmienić tytuł :mrgreen:
Obrazek
To jest taka komórka-spiżarka z wejściem z kuchni, ma tam, jak widać swój domek, kuwetę i nowe miseczki na specjalistycznych stojaczkach :wink: Chyba nawet lepsza miejscówka niż łazienka na początek, bo mu się Duzi i Małe Duże nie będą kręcić nad głową :lol:
Państwo wiedzą, że kot może się długo adaptować, mają przepiękną niebieską persiczkę, która się przez miesiąc nie mogła odnaleźć, a pierwsze trzy dni nie jadła. Fakt, że kolega rzucił się na jedzenie i pochłonął wszystko, wzruszył ich niemożebnie :lol:
Kuwetę też od razu zaliczył, co dało się odczuć w całym mieszkaniu, oj czuję, że szybciutko straci klejnoty :mrgreen:

Aha, Adelka dalej się drze, chyba już tęskni :evil:

OKI

Post » Pon kwi 26, 2010 0:37 Re: Wawa-uratujmy wyglodzone i przerazone 24koty!1kot Arys w dt!

Czy Arystoteles zachowa swoje imię? :lol: :lol: :lol:
Czy mi się zdaje, czy on ma cos nie tak z lewym okiem?

Marzenia11

Post » Pon kwi 26, 2010 6:40 Re: Wawa-uratujmy wyglodzone i przerazone 24koty!1y kot w DS !!!

Ma coś z lewym okiem. Ma lekko zmętniałe to oczko. Podobno jak był mały to ciężko chorował na kk.
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

[poprzednia][następna]