Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 20:02 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

bulba pisze: Szejk ma w sobie coś tak bardzo ujmującego, że cały czas mam przed oczami ten jego pysio słodki :1luvu:

:1luvu:
Strasznie się cieszę, że ktoś jeszcze tak myśli! Ja ogólnie wiem, że Szejkuś w najbliższej przyszłości żadnego konkursu piękności nie wygra, :wink: ale jego mordka po prostu taka kochana jest...ten jego nosek jakby pobrudzony na brązowo, i takie minki śmieszne robi... :lol:
to jest po prostu bardzo bardzo kochany kocio..
.
Obrazek

a tutaj to totalnie zaspany jestem... Szejka, jak śpi, to można by wejść i ukraść i nawet by tego nie zauważył :ryk:
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 07, 2010 20:10 przez myrzapl, łącznie edytowano 1 raz
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Wto wrz 07, 2010 20:07 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

myrzapl pisze:Ja ogólnie wiem, że Szejkuś w najbliższej przyszłości żadnego konkursu piękności nie wygra, :wink:

No coś Ty? Przecież to najpiękniejszy kot na świecie :1luvu: Ja uważam, że jest prześliczny. Taki koffffany, oryginalny, przytulaśny, słodki i w ogóle .. najwspanialszy :D Szejku, uwielbiam Cię :1luvu: :D
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto wrz 07, 2010 20:09 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

myrzapl pisze:Obrazek
Obrazek

Cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu: Buziaczki i mizianki Szejkuniu :D
Obrazek

bulba

Post » Wto wrz 07, 2010 20:33 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Ten jęzorek to specjalnie dla cioteczki Bulby :D :D
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto wrz 07, 2010 20:40 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

myrzapl pisze:Ten jęzorek to specjalnie dla cioteczki Bulby :D :D

Dziękuję bardzo!!! Ja takiego ładnego nie mam, więc nie prześlę Szejkuniowi. Ale mega głaski, mizianki i buziaczki kotuniowi jak najbardziej proszę przekazać :D :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Wto wrz 07, 2010 21:40 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Jaki cudny szejkowy pysiolek! :1luvu: Myrzapl, ty sobie chyba nie zdajesz sprawy, że Szejk się naprawde piękny zrobił - futro gęste i lśniące, bielutkie, uszka różowe, pysiek uśmiechnięty, oczka bystre i coraz zdrowsze... I sylwetkę ma super, już jak kocur wreszcie wygląda. Jest cudowny :D :1luvu: Po wyjeździe Kropki zmienił się nie do poznania, inny kot normalnie - i z charakteru, i z wyglądu :) Nie krępuj się więc z wrzucaniem jego zdjęć, każda ilość mile widziana :mrgreen: :ok:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Śro wrz 08, 2010 9:52 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

jhet, zdjątko specjalnie dla Ciebie: :wink:

Szejk i jego drapak! :mrgreen:
metoda wyrobu: chałupnicza
montowanie: szniurek na supełek....
użycie: zawzięte i codzienne 8)
Obrazek
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Śro wrz 08, 2010 10:47 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

ale super! Kto robił? :lol:

jhet

Post » Nie wrz 12, 2010 8:32 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Wczoraj była próba morderstwa na kocie :wink: to znaczy pazurki żeśmy próbowali obcinać... sukces w 10% - czyli 2 z 20... ło matko, co się działo.. te dwa to poszły tylko dlatego, że jakoś go z zaskoku wzięłam i zanim się zorientował, to już było po pazurku. Ale to takie "boczne" były, główne drapaki są ostre i zakrzywione dalej jak u krogulca :twisted: Na szczęście Szejkuś nie ma zębów, bo byłabym podziurkowana jak stary bilet komunikacji miejskiej... a tak tylko podrapana jestem :twisted: chyba poczuł, że wygrał, bo dziś nawet obrażony nie był :wink:

Dziś planów morderczych ciąg dalszy, tylko TŻ-ta zatrudniam do pomocy przy trzymaniu, oj już słyszę to miaukolenie, skarżenie się na ciężką kocią poniewierkę, na koci los... :D
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Nie wrz 12, 2010 13:26 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Ja nie wiem, dlaczego koty tak manicure nie lubią :roll: Przecież to sama przyjemność :lol:
Trzymaj się dzielnie Szejkuniu :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Śro wrz 15, 2010 20:12 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Szejk to taki słodki kot do kochania jest :1luvu:
niesamowite jaką przemianę przeszedł, jak wypiękniał i urósł :wink:
szczęściarz :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Wto wrz 21, 2010 12:08 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Melduję, że chyba oszalałam, ale cóż, prędzej czy później...

Dwa tygodnie temu zauważyłam u siebie pod blokiem w Abu Dhabi maleńkiego kociaka, który paradował po chodniku z ogonem zaraportowanym pionowo. To bardzo dziwny widok był, bo choć kotów tu jest masa, to one są bardzo czujne i dzikawe i do ludzi się nie garną wcale. Nakarmiłam malucha kurczaczkiem i poszłam.

No i trzy dni temu widzę tego samego malucha, tak głodnego, że prawie mi palce poodgryzał (zawsze noszę ze sobą torebkę z suchym), chudszego niż poprzednio. No to wzięłam, no bo co zrobić... No i siedzi u mnie w łazience, okazała się to być maleńka dziewczynka, ślicznota taka, że nie wiem... :1luvu: wczoraj byliśmy u weta, cholera jasna, cena trzy do czterech razy tyle co w Polsce, szczęka mi spadła, ale trudno. Zaszczepiliśmy się, odrobaczyliśmy się też, a do tego sie okazało, ze poza maleńką kropeczką grzybiczą (ergo:maść) kiciulka jest zdrowa jak ryba.

Zdjęcia są kiepskiej jakości, bo robione telefonem, i w dodatku chwytałam obiekt szybko poruszający się :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

U weta się okazało, że dziewczynka jest rasy Arabian Mau. Ma wielgaśne uszka, długi ogonek )który śmiesznie zawija w pełne kółeczko) wydłużony pyszczek z wydatnymi polikami, czarne poduszeczki i kropki na brzuszku.

Nei wiem, co jest z Szejkiem, ale go kocie dziewczyny chyba nie lubią... najpierw Kropka, potem kocica koleżanki, teraz ta mała - wszystkie na niego syczą! Biedaczysko.

A koci szukam domku...
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto wrz 21, 2010 12:27 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

ale pięknota! I jakie USZYSKA! 8O Jak u nietoperza :lol: Śliczna mała. Skoro taka inna niż reszta kotów, to może komuś zwiała...? Powieś moze tam jakieś kilka ogłoszen w okolicy, że znalazłaś takie kocie - na pewno nie zaszkodzi, a może jak się jej stary dom nie znajdzie to komus innemu wpadnie w oko i zechce ją adoptować... Szkoda, że Szejka panny nie lubią - a to przeciez taki miły koci dżentelmen :roll:

jhet

Post » Wto wrz 21, 2010 12:49 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Dziewczynka ma na razie 7 tygodni, żebym ją mogła przywieźć, musi mieć 3 miesiące i być zaszczepiona na wściekliznę. Więc czasu trochę jest na akcję w Polsce. Na razie szukam domku tutaj, jest jakaś blada szansa z miłym sąsiadem koleżanki, który opiekuje się jej kotem, kiedy dziewczyna wyjeżdża.

A kocia jest po prostu przekochana.. tuli się bardzo, jak się bawi to najchętniej korzysta z kolan jako bazy wypadowej do chwytania sznureczków, szybki skok, a potem powrót... ślicznie kuwetkuje i tak się patrzy tymi oczkami jak koraliki... :1luvu:

ona nikomu nie uciekła, to jest typowy kociak z ulicy, Arabian Mau to po prostu arabski kot wolno żyjący, ich tu są masy...wszytsko bezdomniaki :( podobno są strasznie inteligentne (jak to rasa z ulicy) i bardzo lojalne i przywiązane do właściciela.

Żal mi ją będzie oddać, bo zakochana jestem w malutkiej po uszy..
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto wrz 21, 2010 13:01 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

myrzapl pisze:Żal mi ją będzie oddać, bo zakochana jestem w malutkiej po uszy..

No ja się nie dziwię, bo przepiękna jest :1luvu:
Takie słodkie maleństwo i na Szejkunia syczy 8O Szkoda.
Obrazek

bulba

[poprzednia][następna]