Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 10, 2010 11:19 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Sis pisze:o super :1luvu:

a możemy nazwę firmy na PW albo maila, to bysmy wysłali im podziekowania albo zamieścili na stronie? chyba że firma woli pozostać NN ;)

poszło pw :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro mar 10, 2010 11:47 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

dzięki :)

Do domów poszły: Babcia Zosia nr 210 i Dexter 120.
Po Andreę ma podjechać dziewczyna z Łodzi - kocio pojechalby do ds do Wrocławia - jeśli oczywiscie nie będą zwlekać za długo - przykład Bartusia niestety uczy :roll: on nadal w schronie, a taki superancki kot.

jest nowy kocio, bursztynowy tygrysek, brat Ludwisi, chory.
I jakaś brudna chyba pingwinka.
I kocio po wypadku, ze złamaną miednicą, syczący ale da sie oswoić.

tyle wiem od Krzyśka.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro mar 10, 2010 11:49 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Babcia Zosia ma domek Super :D
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Śro mar 10, 2010 11:50 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Babcia Zosia :ok:

Sis - brat Ludwisi? Czyli z tego samego miejsca?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro mar 10, 2010 11:52 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

jesssu, ja w ogóle tych kotów nie kojarzę, a raptem 2 tyg. mnie nie było... :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro mar 10, 2010 11:56 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Madziu, od tej samej pani i podobny do Ludwisi.

Inga, bo one od niedawna były w schronie.

Sis

Post » Śro mar 10, 2010 14:50 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Nie krzyczcie, ja wiem, same macie urwanie ... kotów ... ale ... może chociaż pomysł jakiś :oops: :roll:
Wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=99668&start=630

annskr pisze:Ziołowa - skromne małe domki, coś jakby dawne czworaki.
W ubiegłym roku łapaliśmy tam i sterylizowali koty, zabieraliśmy kociaki.

Dziś telefon - jesienią pojawiła się nowa kotka, urodziła cztery kociaki, krówki, pani prosi, by je zabrać. Maluszkami opiekuje się jedna z wysterylizowanych kotek, ta nowa pewnie znów w ciąży....
Pani nie zna wieku ani plci kociąt, tylko że czarno-białe, nie pamięta, kiedy kotka je pokazała....

Wiem, powinnam zapytać, dlaczego nie zadzwonili wtedy, kiedy kotka się pojawiala, ani potem, kiedy maluszki byly ślepe - zapytałam, no tak jakoś zeszło...

Wiem, teraz powinna odpowiedzieć, że jak wtedy zeszło, to niech i teraz zejdzie, ustalenia były inne - nowy kot, natychmiast telefon, łapanka, kastracja :evil:

Ale jeśli tak zrobię - cierpieć będą koty, bo ludzie nie dadzą więcej karmy, bo w końcu np je potrują - jak już bywało.

Wieczorem jadę je obejrzeć - moglabym zabrać, gdyby bylo gdzie - ale nie mamy miejsca...

Może ktoś ma wolny kawałek miejsca na małe kotki? Są tylko cztery....

Bardzo potrzebny dt...

Napisałam do znajomego, który ma kontakty z firmami szyjącymi bluzy, koszulki, dresy ... może stamtąd będę miała (ruru - dzięki za "podpowiedź") jakieś choćby kawałki, byłoby na wypchanie ... :roll: :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro mar 10, 2010 21:13 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Sis pisze:
Do domów poszły: Babcia Zosia nr 210 i Dexter 120.
Po Andreę ma podjechać dziewczyna z Łodzi - kocio pojechalby do ds do Wrocławia - jeśli oczywiscie nie będą zwlekać za długo - przykład Bartusia niestety uczy :roll: on nadal w schronie, a taki superancki kot.

Rany jak sie cieszę z Babci Zosi :ok: :ok: :ok: :ok:
a Dexterka to aż zadraszczam domkowi :ok: :ok:

kciuki za Andree :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro mar 10, 2010 22:35 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

jak dobrze pójdzie, jutro będzie wielki dzien Andrei, trzymajcie kciuki :) pani z Wrocławia zakochała się w nim, bo podobny do jej zmarłego kotka. Wydaje mi się ok. Z Krzyskiem już gadali, ze mna też.

Myszeńko - ciężko :roll: jeśli chodzi o dt to w tej chwili chyba nie mamy wolnego :roll:
a jak małe te maluszki? potrafią same jeść?

materiały - wszystko się przyda - byle w miarę miękkie ;)

Sis

Post » Czw mar 11, 2010 5:18 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Kacperek2704 pisze:w pawilonie nr 6 sa belki z materiałami szmatki itp.na andresolach równiez wystarczy sie rozejrzec

W tej chwili na kociarni potrzebne sa bardzo kocyki albo ubrania - coś do wyłożenia kocyków. Nie ma już praktycznie nic :(
Jesli ktoś ma jakies szmatki, ręczniki, kocyki, prześcieradła - cokolwiek - to pliiis - dajcie na kociarnię.

EDIT: W tej chwili najbardziej potrzebującym pomocy kotem jest czarna koteczka nr 211. To kotka po zmarłym - nic nie je, ślini się z krwią. Miała robione ząbki jakiś tydzień temu. Kotka nic nie je i prawie nie pije.

:!:

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Czw mar 11, 2010 7:32 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

jak dzisiaj przyjmuje Ania CC? od rana może?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw mar 11, 2010 8:01 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Dziś Ania przyjmuje od 11 do 19.
Obrazek

Satyr77

Post » Czw mar 11, 2010 8:34 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

dzięki ogromne :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw mar 11, 2010 9:04 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Nie ma sprawy. Gosiu mogłabyś zerknąć jak jest czynna lecznica w sobotę.
Obrazek

Satyr77

Post » Czw mar 11, 2010 9:20 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Satyrku, w marcu weekendów nie ma bo obie wetki odbierają zaległe urlopy.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

[poprzednia][następna]