<><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 23, 2010 23:09 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

ale jakich ma przedsiębiorczych mieszkańców :evil:
jak tak dalej pójdzie, to strach się będzie przyznać, że się z fundacją współpracuje :evil:

EDIT: Pani Milińska, może z tym do mediów pójść, wywiadu udzielić, pomysłowością na dochód się pochwalić?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto mar 23, 2010 23:11 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

To co mi się ciśnie na klawisze nie nadaje się do napisania...
Czekam w jaki sposób ten zarzut zostanie odparty
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto mar 23, 2010 23:13 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

a jeśli nie zostanie odparty (do spotkania raczej ciśnienia też nie ma wielkiego), to chyba w czwartek należałoby kwestię w UMŁ poruszyć.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto mar 23, 2010 23:53 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

Nie wiem nawet, co napisać, bo wszystko będzie eufemizmem :?
Ale - talonów "do ręki" organizacje nie dostają, pobiera je karmiciel bezpośrednio w Wydziale Gospodarki Komunalnej, zatem może chodzi o jakieś "wewnętrzne" skierowania (na sterylki współfinansowane przez KM np. 80 PLN karmiciel i 80 PLN KM)?
Bo handlowania sterylkami miejskimi nie wyobrażam sobie od strony technicznej...No, ale ja humanistka i biznesłumen ze mnie żadna :wink:

A co z czwartkową konfrontacją :?:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Wto mar 23, 2010 23:57 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

Dopytam o kwestie "techniczne", teraz już za późno.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto mar 23, 2010 23:58 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

8O 8O

Niezle.....
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro mar 24, 2010 0:01 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

Femka pisze:a jeśli nie zostanie odparty (do spotkania raczej ciśnienia też nie ma wielkiego), to chyba w czwartek należałoby kwestię w UMŁ poruszyć.

też tak uważam- wraz z kwestią dofinansowania przez UMŁ dla KM, jeśli fundacja nie udowodni, że zarzut nie jest prawdziwy. Są w Łodzi inne organizacje bardziej zasługujące na pieniądze z miejskiej kasy... o ile takie dofinansowania w ogóle są, ja warszawianka...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro mar 24, 2010 0:18 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

XAgaX pisze:Są w Łodzi inne organizacje bardziej zasługujące na pieniądze z miejskiej kasy...

Dlaczego tak sądzisz?
Czy mogłabyś podać jakieś argumenty "za", albo "przeciw"?

XAgaX pisze:...o ile takie dofinansowania w ogóle są, ja warszawianka...

No, tak.
Znowu stolica swoją miarą wszystko i wszystkich mierzy :roll:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Śro mar 24, 2010 0:26 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

redaf pisze:
XAgaX pisze:Są w Łodzi inne organizacje bardziej zasługujące na pieniądze z miejskiej kasy...

Dlaczego tak sądzisz?
Czy mogłabyś podać jakieś argumenty "za", albo "przeciw"?

jeśli prawdą jest, że Fundacja KM nie wywiązuje się należycie ze swoich zadań w dziedzinie walki z bezdomnością zwierząt (np. zdarzyło jej się celowo zaniechać kastracji aborcyjnej bez wskazań medycznych czy odsprzedaje bezpłatne talony, pogarszając tym samym dostępność kastracji dla karmicieli)- nie powinna dostawać finansów na ten cel albo ich przyznawanie powinno zostać zweryfikowane, uzależnione od czegoś- to już zadanie dla mądrzejszych ode mnie.Jeśli zarzuty wobec KM się nie potwierdzą, czego bardzo bym chciała- wycofuję swoje słowa.

XAgaX pisze:...o ile takie dofinansowania w ogóle są, ja warszawianka...

No, tak.
Znowu stolica swoją miarą wszystko i wszystkich mierzy :roll:

W różnych miastach jest różnie, jeśli chodzi o dofinansowanie- tylko to miałam na myśli. Absolutnie nie miałam zamiaru chwalić się swoim pochodzeniem czy miejscem zamieszkania.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro mar 24, 2010 7:02 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

czytam i czytam i :strach:
zgroza. mam nadzieje, ze sprawe uda sie wyjasnic. i mam rowniez nadzieje, ze wyjasnia sie zarzuty dotyczace 1)braku sterylizacji aborcyjnej 2) sprzedawania talonow na kastracje
:evil:
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Śro mar 24, 2010 9:00 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

W Łodzi nie ma dofinansowania fundacji, przynajmniej tych prozwierzęcych.
Miasto finansuje sterylki - wydając karmicielom darmowe talony na te zabiegi.
W ubiegłym roku talony wystarczyły na jakieś 1,5-2miesiące, wypisywały je wybrane fundacje, potem karmiciele zatwierdzali w UMŁ.
W tym roku talony są wydawane bezpośrednio przez UMŁ.
I w ubiegłym roku miasto kupowało karmę, przekazujac ją chętnym fundacjom do rozdysponowania między karmicielami.

A swoją drogą 80zł za sterylkę na talon to bardzo dużo dla przeważnie biednegho karmiciela, w ramach akcji sterylizacji sporo lecznic tnie za 100zł, a z niektórymi można wynegocjować zniżkową cenę dla kotów wolnożyjących także poza tą akcją.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro mar 24, 2010 9:04 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

Z tego co zrozumiałam, Casica pisała o sprzedaży darmowych talonów na sterylki finansowane przez Urząd Miasta, które w tamtym roku wypisywały wybrane fundacje (m.in. KM), a potem zatwierdzało się je w Urzędzie Miasta, w tym roku są wydawane bezpośrednio przez Urząd Miasta, przynajmniej ja tak zrozumiałam.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro mar 24, 2010 9:11 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

gosiaa pisze:Z tego co zrozumiałam, Casica pisała o sprzedaży darmowych talonów na sterylki finansowane przez Urząd Miasta, które w tamtym roku wypisywały wybrane fundacje (m.in. KM), a potem zatwierdzało się je w Urzędzie Miasta, w tym roku są wydawane bezpośrednio przez UM, przynajmniej ja tak zrozumiałam.

chyba dobrze zrozumiałaś Gosiu, bo ja zrozumiałam tak samo. Czyli miało by to wyglądać tak, że KM idzie do UMŁ pobiera bezpłatne talony a później je odsprzedaje za 80zł :?: :?: :?: :?: :?:
:strach: :strach: :strach:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro mar 24, 2010 9:12 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

annskr pisze: W Łodzi nie ma dofinansowania fundacji, przynajmniej tych prozwierzęcych.
Miasto finansuje sterylki - wydając karmicielom darmowe talony na te zabiegi.
W ubiegłym roku talony wystarczyły na jakieś 1,5-2miesiące, wypisywały je wybrane fundacje, potem karmiciele zatwierdzali w UMŁ.
Ja może jeszcze dodam, mam nadzieję -- uściślając, "wypisywały" oznacza, że potwierdzały na druku pobranym przez karmiciela z UMŁ, że karmiciel to karmiciel, spisawszy uprzednio jego dane z dowodu osobistego i takie tam. Druk zanosiło się do wybranego gabinetu vet (uczestniczącego w programie). Jeśli karmiciel miał druczek np. na 10 kotów, to stopniowo te zwierzęta donosił, w miarę wyłapywania.
Raczej nie sądzę, żeby istniała możliwość fundacyjnego sprzeniewierzania miejsc na sterylki, przypuszczałabym bardziej (o ile rzeczywiście takie sytuacje miały miejsce), że to prywatna inicjatywa jakiejś karmicielki, za którą miała pecha poświadczyć akurat ta fundacja.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Śro mar 24, 2010 9:17 Re: <><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

Dopytam o szczegóły i napiszę.
Swoją drogą w ramach akcji sterylizacyjnej, w marcu, w Asie sterylizacja kotki 90 - 100 zł (normalnie około 200). W innych lecznicach 60 - 80 zł.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

[poprzednia][następna]