MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2010 22:01 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

joluka pisze:Nadal czekamy - ale wzrosła mi nadzieja na istnienie ludzi patrzących sercem :piwa: !

Ależ oczywiście, że są ludzie patrzący sercem, nie ma najmniejszych wątpliwości i jest ich całkiem sporo :ok: :ok: :ok:

A co do ogłoszeń i zdziwienia, że Niunia jest niewidoma, to ogłoszenie jest długie, nie wszyscy czytają całe, patrzą na fotki - ooo, trikolorka, fajnie i buch, dzwonią do Ciebie :)

Ja myślę, że Niunia znajdzie wspaniały domek i to już niedługo. Pamiętam, była w krakowskim schronisku kilkunastoletnia schorowana kotka, gasła w schronie, jak poszła akcja ogłoszeniowa to na drugi dzień koteczka grzała tyłeczek we własnym domu :1luvu:

Kciuki za domek Niuni :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto kwi 20, 2010 22:03 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Joluka, po prostu ludzie ogladaja zdjecia :) a z czytaniem opisow roznie jest.

Jak watek Milki byl na fotoforum gazety to pomimo info zarowno w watku jak i filmiku, ze Mila odeszla :cry: to i tak Hania miala telefony i maile o adopcje.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Śro kwi 21, 2010 8:10 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Kochane!!!! Dzisiaj Malwinka jest w gazecie!!!!!!!!! :piwa:

tak jak nigdy nie biorę przy wejściu do metra bezpłatnej gazetki Metro, tak dzisiaj - Bóg wie dlaczego - sięgnęłam po nią, jak Pan podawał.... - patrzę, a tam zdjęcie i ogłoszenie naszej Malwinki!!!!!! :1luvu:

nie napisali tylko, że jest niewidoma (bo tekst jest oczywiście mega skrócony do dwóch zdań) - to teraz dopiero się zacznie...... :roll:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro kwi 21, 2010 9:09 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

A ja się tak gamoniowato zapytam: jak się tam daje ogłoszenia w tym metrze???
Miećka mi zalega... :mrgreen:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro kwi 21, 2010 9:14 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

w Metrze się nie daje - sami biorą :wink: :wink: :wink:

dzwoniłam kiedyś do nich, żeby ogłosili katowickie Fivowe koteczki - powiedzieli mi, że z portalu CafeAnimal losowo drukują w gazecie niektóre ogłoszenia i nie mogą wybierać wskazanych przez ludzi

a ja i tak zawsze wrzucam na CafeAnimal ogłoszenia moich tymczasków - i proszę - dzisiaj Malwinka się załapała, a ja jakimś cudem to zauważyłam!!!

tylko mam już od rana dużo telefonów albo rozczarowanych, że niewidoma, albo kretynków z durnymi żartami.... :(

jednak informacja o tym, że kotka nie widzi, powinna się znaleźć w takim ogłoszeniu.......

joluka

Post » Śro kwi 21, 2010 19:00 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

joluka pisze:Kochane!!!! Dzisiaj Malwinka jest w gazecie!!!!!!!!!

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Oby znalazł się jakis mądry domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Ale faktem jest, informacja powinna być, nie trzeba by było sie tyle nagadać :roll:

Jeszcze raz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro kwi 21, 2010 19:51 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: jak nie wiem co :!: :!: :!:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw kwi 22, 2010 8:13 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Ja myślę, że chcąc wziąć kota trzeba sercem patrzeć. I nie jest przeszkodą, że koteczka jest niewidoma. Tylko żeby wszyscy tak mysleli...
Wciaz trzymam ogromne kciuki za odpowiedni domek!!!

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw kwi 22, 2010 8:26 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

już wymiękam totalnie.....

nie dość, że Muszelka FELV+ i infekcja, nie dość, że Murek tak chory, że ledwo ciepły, to wczoraj w ciągu dnia dzwoni do mnie Julka, która wróciła do domu, że Malwince z obu oczu leje się wręcz żółta ropa.... :strach:

natychmiast telefon do dr Garncarza z błaganiem o przyjęcie tego samego dnia, po pracy bieg do domu, na 18:30 wet w Radości z Muszelką i Murkiem, na 20:30 na Mokotowie Garncarz.... - miałam wrażenie wracając w nocy do domu, że się o własne nogi poprzewracamy....... :roll:

na szczęście z Malwinką to podobno nic groźnego - dr Garncarz jak zobaczył w drzwiach moją minę to od razu zaczął tekstem: "tylko niech się Pani nie denerwuje..." :twisted:
podobno to częsty przypadek, że po 7-10 dniach po zabiegu wirus w oczach bardzo uaktywnia się pod wpływem "stresu" oka - dostaliśmy zmieniony antybiotyk w kropelkach i mamy się nadal pokazać 6.05
Dr Garncarz - oficjalnie ogłaszam, że kochany człowiek! - pozwolił nam w poczekalni rozłożyć ulotki adopcyjne Malwinki i zabronił nam zapłacić za wizytę :1luvu:

dzisiaj po dwóch dawkach nowego antybiotyku oczka trochę lepsze - mam nadzieję, że rzeczywiście tylko spanikowałam...

co do telefonów z Metra - było mnóstwo, ale praktycznie żaden nie był sensowny... :(

mam jedno dosyć fajne zgłoszenie z internetu - pisałam już Wam o tym - dziewczyna z Krakowa, ćwiczymy kwestię zabezpieczeń okna i balkonu, ale na razie nie osiągnęłyśmy consensusu.... :(

joluka

Post » Czw kwi 22, 2010 10:47 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Trzymamy kciuki za domek z Krakowa. Oby sie udało :ok: :ok: :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Czw kwi 22, 2010 15:36 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Joluka...

Ja od kilku dni piszę z Panią z Warszawy która napisała do mnie zapytanie o trikolorkę... Cały czas myślałam że chodzi jej o moją Margo, a Pani mi dzisiaj pisze, "Czy Malwinka...", no i się trochę zdziwiłam... :wink: Nie wiem skąd wzięła mojego meila...

Podałam Pani kontakt do Ciebie, chociaż ona nie ma zabezpieczenia balkonu, no i ma inną kotkę, ale myślę że można by było się z nią dogadać, wydaje się fajna :).

joluka pisze:Dziewczyny drogie - czy ja coś nie do końca jasno napisałam w ogłoszeniu Niuni/Malwinki...???

Bo już trzy telefony dzisiaj miałam od Pań, zainteresowanych adopcją, które w rozmowie ze mną totalnie się zdziwiły, że Malwinka jest kotką niewidomą.... 8O - no i oczywiście natychmiast zainteresowanie przeszło im jak ręką odjął..... :evil:

Wszystko jasno napisałaś. Tylko że większość ludzi w ogóle nie czyta takstu, tylko patrzy na zdjęcie i dzwoni lub pisze z durnymi zapytaniami... :?

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Czw kwi 22, 2010 15:39 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Niunia! :1luvu:

na razie się jeszcze nie zgłosiła - trochę nie łapię drogi kontaktu 8O , ale to nie ważne... (a ta Pani na pewno wie, że Malwinka jest niewidoma???) - może jej rzeczywiście chodziło o Margo, tylko jej się imiona pomyliły... - czy Margo ma gdzieś ogłoszenia? kobieta być może naczytała się wszystkich ogłoszeń o tri i trochę się zakręciła...... :wink:

joluka

Post » Czw kwi 22, 2010 18:02 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Prześlę Ci na PW to co Pani mi napisała :wink:.

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pt kwi 23, 2010 15:48 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

wczoraj rozwiązał się worek z domkami chętnymi na Malwinkę... - chętnymi świadomymi niepełnosprawności malutkiej!

nie wszystkie są bez zarzutu, dlatego na razie jeszcze nic pewnego z tego nie wynika - ale nie tracimy nadziei...

Niko - napisała do mnie Pani z Twojego kontaktu (dziękuję), ale jako że jej koteczka-rezydentka jest dosyć dominującą i "charakterną" panną odradziłam jej Malwinkę - dla małej byłby to koszmarny stres, prawdopodobnie nie do przebrnięcia.

Są jeszcze trzy zainteresowane domy - jeden dostał ankietę do wypełnienia, drugi zastanawia się nad zabezpieczeniem okien/balkonu, trzeci rozważa opcję odwiedzenia nas w niedzielę wieczorem i zapoznania się z Malwinką.

Poprosimy o gigantyczne :ok: :ok: :ok: - domek, który zaakceptujemy musi być przecudowny w 1000 % i najpewniejszy na świecie!!!!!!!!!!!

joluka

Post » Pt kwi 23, 2010 15:51 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Joluka, gdyby trafił do ciebie nadmiar sensownych domków chcących przygarnąć ślepaczka, pamiętaj proszę o bidach z wątku ślepaczkowego, które szukają domów....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]