Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 28, 2010 10:05 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Szkoda Dyzia :-( Może pomógłby mu Feliwey albo krople Bacha. Tak mu cichutko kibicuję, bardzo trzymam kciuki. Oby się przełamał do ludzi.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt maja 28, 2010 10:07 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

ewung pisze:Szkoda Dyzia :-( Może pomógłby mu Feliwey albo krople Bacha. Tak mu cichutko kibicuję, bardzo trzymam kciuki. Oby się przełamał do ludzi.

O ile dobrze kojarzę, Feliway był w użyciu, ale pewna nie jestem. Natomiast na pewno w stałym użyciu jest karma Calm

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt maja 28, 2010 10:18 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Ja myślę, że jemu by się przydał taki bardziej domowy DT :(
Gdzie miałby dużo kontaktu z człowiekiem.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt maja 28, 2010 10:26 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

OKI pisze:Ja myślę, że jemu by się przydał taki bardziej domowy DT :(

Już by go miał, gdyby się nie zachomikował...

MaryLux

Post » Pt maja 28, 2010 10:41 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

MaryLux pisze:
OKI pisze:Ja myślę, że jemu by się przydał taki bardziej domowy DT :(

Już by go miał, gdyby się nie zachomikował...

Zrozumiałam, że to miał być dom stały :roll: A mi chodzi o tymczas, ale taki domowy...
Ostatnio miałam do czynienia z paroma kotami wyadoptowanymi z takiego tymczasu, gdzie tylko ktoś przychodził i karmił. Większość kotów z łatwością się zaadaptowała, ale niektóre wróciły z adopcji jako "totalnie dzikie koty z ulicy" :( Sama mam stamtąd kotkę, która wróciła i faktycznie na początku zachowywała się jak totalna dzikuska.
Brak stałego kontaktu z człowiekiem i kontakt wyłącznie z 1-2 osobami, to jednak mało. W domu jednak miewa się gości, listonoszy itd. i również płochliwy kot się przyzwyczaja do obcych, nawet jeśli się boi, to nie wpada w panikę. Są też konkretne dźwięki i hałasy, odgłosy normalnego życia, których brak na takim tymczasie, gdzie nikt nie mieszka :?
Ja wiem, że Dyzio ma zapewnione możliwie najlepsze warunki, ale obawiam się, że akurat dla niego to trochę za mało :(

OKI

Post » Pt maja 28, 2010 10:45 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

A, to rzeczywiście nie zrozumiałam - to była oferta ds. Pogadam z opiekunką, może jej się uda jakiś inny dt wykombinować

MaryLux

Post » Pt maja 28, 2010 10:48 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Ja wiem, że ciężko o taki - najlepiej doświadczony DT, ale, z drugiej strony, Dyzio ma byt zapewniony - można na spokojnie szukać DT i DS.
Jestem pewna, że w domu szybko by się "oswoił" z ludźmi :wink:

OKI

Post » Pon maja 31, 2010 16:35 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

OKI pisze:Ja wiem, że ciężko o taki - najlepiej doświadczony DT, ale, z drugiej strony, Dyzio ma byt zapewniony - można na spokojnie szukać DT i DS.

potwierdzam zasadność tej koncepcji :mrgreen:
DT-oswajacz by się przydał.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon maja 31, 2010 22:29 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

majka2222 pisze:Jak się okazuje problem jest większy niż nam się wydawało. Przy Dyziu nie ma człowieka, kot kontaktuje sie tylko z opiekunką, która go karmi dwa razy dziennie i sporadycznie z właścicielką mieszkania. Ja widziałam go tylko takiego jak na zdjęciach - wbitego w kąt. Nikt go z tego kąta nie jest w stanie wyciągnąć. Nie wiem, jak właścicielka mieszkania zdołała go przynieść rok temu z pracy. Chyba że Dyzio w DT staje się coraz bardziej dziki. Czego mu potrzeba?

:(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto cze 01, 2010 9:10 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

zapraszamy po sliczną biżuterię viewtopic.php?f=20&t=112034

jessi74

Post » Śro cze 02, 2010 14:19 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Rakea pisze:
OKI pisze:Ja wiem, że ciężko o taki - najlepiej doświadczony DT, ale, z drugiej strony, Dyzio ma byt zapewniony - można na spokojnie szukać DT i DS.

Szukamy, czy bierzemy z łapanki? :twisted:

OKI

Post » Śro cze 02, 2010 17:26 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

OKI pisze:
Rakea pisze:

Szukamy, czy bierzemy z łapanki? :twisted:

zróbmy zasadzkę...
np. weźmy kogoś na ambicję - "I nawet Ty go nie oswoisz..." :twisted:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro cze 02, 2010 17:30 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Ogłoszeń Dyzia już nie wznawiałyśmy. Jest tylko tutaj. Pewnie lepszy byłby DT z większą liczbą ludzi (i kotów), ale to równie trudne jak znalezienie domu stałego. Póki co Dyzio może zostać tam, gdzie jest od roku, tylko to niewiele zmienia w jego widokach na przyszłość. Dyzio musi mieć opiekuna, który spróbuje o niego powalczyć. Wierzę, że możliwe jest przełamanie strachu Dyzia. Będę więc tu pisać o Dyziu i Wy zaglądajcie. Może gdzieś ktos kiedyś będzie chciał mu dać dom i zajęcie, choc to nie ukrywam wyzwanie.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Sob cze 05, 2010 10:59 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

:(

p.s. dt z "łapanki" - jestem za :wink: :ok: kto nie będzie tu zaglądał i podnosił watku staje się potencjalnym wytypowanym :wink: :mrgreen:

jessi74

Post » Sob cze 05, 2010 12:17 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Obrazek

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]