*Schronisko Opole V. Totalne przekocenie! POMOCY!*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 02, 2010 18:45 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

Boo77 pisze:Od kiedy pomagam kotom i dostaje jakiekolwiek pieniądze od osób trzecich, rozliczam się z nich publicznie, z każdego grosza. Od kiedy znalazłam swoje miejsce w opolskim schronisku a pomoc finansowa zrobiła się w miarę regularna i niemała (za co ogromnie dziękujemy) prowadzę dokładne rozliczenia już nie tylko "tekstowo" na forum ale też szczegółowo wszystko notuję w excelu. Myślę, że ponad 90% wszystkich wpłat za minione lata mam już w ten sposób zarchiwizowane (pozostałe 10% rozliczane były albo tylko na forum w poszczególnych wątkach albo też z darczyńcami na PW). Od dłuższego czasu mam też założone osobne konto, nazywane przeze mnie Kocim Kontem. Każda osoba, która podarowała opolskim kotom choć grosik ma dozgonne prawo zażądać ode mnie zarówno arkuszy jak wyciągów z Kociego Konta od samego jego początku (dostępne w formie .pdf).
Od kiedy dostałam pierwsze pieniądze na pomoc kotom, nie ma znaczenia czy na przytulisko na Romera, Warszawską czy na schronisko, nie sprzeniewierzyłam ani złotówki. Nie zabrałam kotom ani grosza. Co więcej, staram się kupować najtańszymi możliwymi kanałami a koszty związane z jeżdżeniem, wożeniem, transportem ponosimy z Grzegorzem sami (z wyjątkami kiedy trasa jest daleko a nas w danym momencie nie stać by pokryć koszt podróży, tak było np. z trasą Czarusia do Warszawy) .

Tym sposobem kończę temat. Pozostałe wypowiedzi atakujące go, pozostaną zignorowane i bez jakiejkolwiek odpowiedzi.

A z tego co kojarzę, to ze sfałszowanym zwycięstwem na Krakvecie to właśnie Ty, "tojatroll" miałeś najwięcej wspólnego.

Jakoś słabo z twoją pamięcią. Bo to nie ja miałem najwięcej wspólnego z tym fałszowaniem głosowania, ale próbowano na mnie to zwalić bo ja się wtedy odezwałem wskazując na nieprawidłowości. Ja nie znam się na takich "cudach" ale myślę, że każdy w miarę dobry informatyk i owszem.
Widzę że podobnie jest teraz - pokrzyczeć, zbesztać i tak wszystko winien jest troll.
Rozliczenia chyba celowo są tak niejasno przedstawiane aby nie można było nic z nich wywnioskować. Zresztą i tak każdą cyferkę można dopasować jak się chce bo i tak tego nikt nie będzie sprawdzał.
A poza tym, może warto by było przedstawić ogółowi dlaczego opuściłaś przytulisko i Warszawską. Ale oczywiście obiektywnie a nie tak jak ty to opisujesz. No i dlaczego od kiedy jesteś w Schronisku (a raczej od kiedy się tam przyczepiłaś) wielu ludzi zrezygnowało z pomocy dla Schroniska? Przypadek? Czy coś innego?

łoszo

Od: Pon mar 01, 2010 19:00

Post » Wto mar 02, 2010 18:52 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

Boo77 pisze:Od kiedy pomagam kotom i dostaje jakiekolwiek pieniądze od osób trzecich, rozliczam się z nich publicznie, z każdego grosza. Od kiedy znalazłam swoje miejsce w opolskim schronisku a pomoc finansowa zrobiła się w miarę regularna i niemała (za co ogromnie dziękujemy) prowadzę dokładne rozliczenia już nie tylko "tekstowo" na forum ale też szczegółowo wszystko notuję w excelu. Myślę, że ponad 90% wszystkich wpłat za minione lata mam już w ten sposób zarchiwizowane (pozostałe 10% rozliczane były albo tylko na forum w poszczególnych wątkach albo też z darczyńcami na PW). Od dłuższego czasu mam też założone osobne konto, nazywane przeze mnie Kocim Kontem. Każda osoba, która podarowała opolskim kotom choć grosik ma dozgonne prawo zażądać ode mnie zarówno arkuszy jak wyciągów z Kociego Konta od samego jego początku (dostępne w formie .pdf).
Od kiedy dostałam pierwsze pieniądze na pomoc kotom, nie ma znaczenia czy na przytulisko na Romera, Warszawską czy na schronisko, nie sprzeniewierzyłam ani złotówki. Nie zabrałam kotom ani grosza. Co więcej, staram się kupować najtańszymi możliwymi kanałami a koszty związane z jeżdżeniem, wożeniem, transportem ponosimy z Grzegorzem sami (z wyjątkami kiedy trasa jest daleko a nas w danym momencie nie stać by pokryć koszt podróży, tak było np. z trasą Czarusia do Warszawy) .

Tym sposobem kończę temat. Pozostałe wypowiedzi atakujące go, pozostaną zignorowane i bez jakiejkolwiek odpowiedzi.

A z tego co kojarzę, to ze sfałszowanym zwycięstwem na Krakvecie to właśnie Ty, "tojatroll" miałeś najwięcej wspólnego.

Co do twojej uczciwości, to nikt z nas nie ma tu żadnej wątpliwości, prawda cioteczki? Rozliczenie jest przeprowadzone prawidłowo i rzetelnie.

To jest wątek Opolskich kotów - nie jakiś prywatny folwark, więc nie zaśmiecaj go z łaski swojej :evil:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto mar 02, 2010 19:05 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

Uprzejmie melduję, że Filon ma zrobione ogłoszenia.

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto mar 02, 2010 19:27 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

Zgadzam się z Cameo :ok:

Dodam jeszcze iż ja i nie tylko ja jestem tutaj właśnie dzięki Boo77, która ma nasze pełne zaufanie i nie musi się z niczego tłumaczyć osobie, która w sprawie opolskich kotów nie kiwnęła palcem ani portfelem.

Temu panu już dziękujemy :smokin:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto mar 02, 2010 19:59 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

łoszo pisze:
jakoś słabo z twoją pamięcią .....
Rozliczenia chyba celowo są tak niejasno przedstawiane aby nie można było nic z nich wywnioskować. Zresztą i tak każdą cyferkę można dopasować jak się chce bo i tak tego nikt nie będzie sprawdzał.
A poza tym, może warto by było przedstawić ogółowi dlaczego opuściłaś przytulisko i Warszawską. Ale oczywiście obiektywnie a nie tak jak ty to opisujesz. No i dlaczego od kiedy jesteś w Schronisku (a raczej od kiedy się tam przyczepiłaś) wielu ludzi zrezygnowało z pomocy dla Schroniska? Przypadek? Czy coś innego?

jakoś słabo z twoim wzrokiem - musiałbyś zauważyć, że większośc wpłat dla Opola nie jest jednorazowa, lecz pochodzi od od powtarzajacych sie osób. I jakos nie boli je głowa, że cos się stanie z ich pieniędzmi. Boli tylko ciebie - rozumiem, że najbardziej bolą cudze pieniądze. Może trochę wyluzuj, chocbyś zliczał w kółko te tabelki, to tylko ciebie obchodzi co tam nawyliczasz. Twoja zawiśc nie wystarczy, żeby zniszczyc nasze zaufanie do Boo. Może poszukaj sobie innnego ogółu.

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Wto mar 02, 2010 20:08 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

A może warto zauważyć pojawienie się też nowych osób a nie tylko odejście innych.
Tak czy siak osoby tu zaglądające, piszące, obserwujące chcą i pomagają kotom na różne sposoby, jedne jako wolontariusze w schronisku inne robią bazarki ogłoszenia udzielają się na forum itd. niektórzy wspomagają finansowo i jeśli mają jakieś uwagi odnośnie wydawania i rozliczania pieniędzy zawsze mogą się zwrócić o to i myślę, że nikt nie powinien odejść urażony, oszukany czy niedoinformowany. Każdy pomaga jak może i jak mu na to pozwala czas i chęci. Jeśli są jakieś uwagi lub problemy można zawsze wyjaśnić i porozmawiać ale chyba można się domyślić, że skoro "tu" jesteśmy to akceptujemy siebie nawzajem i wzajemne relacje i pomoc oferowaną kotom.
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Śro mar 03, 2010 21:20 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

Serdecznie zapraszamy na Bazarek - ekologiczne torby na zakupy. :)

-Buffy-

Post » Śro mar 03, 2010 21:40 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

Ech, prawka nie zdałam, wątek mi się wyłączył, konto świeci pustkami ale jak ogarnę własne finanse pewnie jeszcze wesprę.

Moje słoneczka pozdrawiają pobratymców :) :kotek:
Obrazek
Obrazek

Kicia [*]

sabbatha

Od: Pt lut 23, 2007 5:45

Post » Czw mar 04, 2010 11:13 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

Zapraszam wszystkich na bazarek
Coś dla kolekcjonerów na koty ze Schr.Opole
do końca już tylko dwa dni i kilka godzin.

Szkoda tylko że nikt inny nie zechciał pomóc w rozpropagowaniu bazarku na innych postach - taka pomoc dla niedoświadczonego forumowicza byłaby wskazana, wszak idzie o fundusze dla kotów...
Obrazek

fcmedyk

Od: Pon cze 08, 2009 6:29

Post » Czw mar 04, 2010 12:00 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

Dziewczyny, nie ma co się rozpisywać :) zignorujcie :wink:
My wiemy jak jest, Pati wie, że my wiemy i luzzzzz :ryk:
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Czw mar 04, 2010 12:54 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

dzikus pisze:Dziewczyny, nie ma co się rozpisywać :) zignorujcie :wink:
My wiemy jak jest, Pati wie, że my wiemy i luzzzzz :ryk:

Całkowicie się z Tobą zgadzam :piwa:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw mar 04, 2010 13:41 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:mrgreen:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw mar 04, 2010 15:22 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

Komu tak dobrze?? :roll: :ryk:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Czw mar 04, 2010 18:15 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

sygitka21 pisze:Komu tak dobrze?? :roll: :ryk:

Guciolkowi.

:1luvu:

-Buffy-

Post » Pt mar 05, 2010 21:48 Re: *Schronisko Opole V. ZAPRASZAMY! =^..^= 1% str. 1-sza! *

zapraszam na bazarek książkowy
viewtopic.php?f=20&t=108575&p=5695308#p5695308
oferuję książki dla dzieci, kryminały i to, co się nie mieści w żadnej z tych kategorii (albo mieści się w obu ;))

za pamięci proponuję przynieść na spotkanie książki kucharskie, to zrobimy jakiś bazarek tematyczny
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

kingak

Od: Nie lis 16, 2008 17:09

[poprzednia][następna]