karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 27, 2010 16:06 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

Nie ma sprawy, ja ogólnie mogę się w tym zakresie polecić, na ile mam wolnego czasu :)
Żałuję, że na razie nie mogę pomóc bardziej.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro sty 27, 2010 16:50 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

melduję się wezwana przez seidhee - nie mogę niestety na razie pomóc z DT, ale może chociaż jakąś kasę Wam wysłać, albo karmę dla Was zamówić??? w piątek będzie pensja, to mogę zadziałać

sorry, że tylko tak - jeśli będę już mogła inaczej to dam znać :ok: :ok: :ok: :ok: za powodzenie!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro sty 27, 2010 17:15 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

to ja przypomnę, że potrzebne są
TDT lub DT lub DS dla:
- 1 czarnego chłopaka, który jest odjajczany
- dla 2 czarnych dziewczyn
- dla jednego czarnego szczurka zza meblościanek
- dla ślicznej 4-miesięcznej krówki ze szpitalika bez oczka

Jest:
- TDT dla 1 czarnego miziaka ---> potrzebny będzie za 2 tygodnie DT lub DS
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro sty 27, 2010 18:41 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

dziewczyny - dajcie ogłoszenia. Kocurek już poszedł w świat. Może ktoś zauważy. A co z resztą :(? Przygotujcie kilka informacji, zdjęcia dorzucę z 1. postu. Może ktoś jeszcze pomoże, będzie więcej portali.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro sty 27, 2010 18:59 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

Telefony zaczęły dzwonić.
Na ogół rozmowa się urywa jak mówię:
-w jakim są wieku (ludzie szukają głównie kociąt)
-że kocice są płochliwe i będą wymagać cierpliwości w oswajaniu.
Dla większości osób dzwoniących to byłby pierwszy kot, dlatego ostrzegam co i jak. No, ale przecież nie będę wciskać kitu, że to miziaki nad miziakami jak je ledwo co można złapać a na ludzkich kolanach sztywnieją ze strachu :(
Najwięcej zainteresowanych jest oczywiście czarnym kocurkiem ze zdjęcia.
Chyba nie potrafię prowadzić takich rozmów, albo to po prostu tak wygląda :(

myślę, ze alix76 napisze co i jak po dzisiejszej wizycie :wink: Kocur mało nie wyszedł ze skóry, żeby pokazać jaki jest cudowny. Tak intensywnie wychodził z tej skóry, że nie ma jej teraz na nosie :x

Koleżanka Anielki (nie wiem czy jest na forum), która załatwiła szpital dla krówki :1luvu: zadzwoniła do mnie z fantastyczną informacją, że krówka vel Demolka ma tymczas u lekarza wet, postanowiła się wybrać na indywidualne leczenie cwaniara :D Wiec będziemy jej teraz intensywnie szukać domku.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro sty 27, 2010 19:02 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

W sobotę koty trafią do azylu w Konstancinie.
Obrazek

15pietro

Post » Śro sty 27, 2010 19:08 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

15pietro pisze:W sobotę koty trafią do azylu w Konstancinie.

to najlepsze z mozliwych miejsc, ale... jesli dasz tam dorosle koty, nie będą mialy szansy na adopcję. trafią do pomieszczeń z setkami innych kotów, nawet nie będzie ich mozna odnależć.... natomiast kociaki mają tam szansę na adopcję, ale: tam nie ma pieniędzy, nie ma środków na ogrzewania, na jedzenie.... i jest bardzo, bardzo dużo zwierząt i ciągle napływają nowe.... moze jest szansa, zeby koty ciut dłuzej przetrzymac i poszukać im domów? Konstancin naprawdę ledwie przędzie... :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro sty 27, 2010 19:17 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

Never ja naprawdę robię wszystko co w moich siłach, ale to nie ode mnie zależy :( Konstancin po koty najchętniej w weekend przyjeżdża a siostrzenica karmicielki na pewno nie będzie czekać kolejnego tygodnia. One mają szanse pobyć tam kilka dni dłużej tylko i wyłącznie w wypadku gdy będą już miały zaklepane domy.

poza tym koty w Konstancinie trafią najpierw na leczenie, a ogłoszenia na pewno będą jeszcze długo dzwonić. Może ktoś ma tam jakąś wtyczkę, która mogłaby te koty obserwować i chętnych bym po prostu tam kierowała?
Strasznie się martwię o koteczkę bez krawata ona już teraz jest ledwo żywa ze strachu, wolę nie myśleć jak będzie się czuła w takim tłumie kotów :( Dzik spod kuchenki moim zdaniem powinien brykać po dworze, przy jakiejś stajni czy czymś w tym stylu.
Obrazek

15pietro

Post » Śro sty 27, 2010 19:41 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

Już zdaję relację :wink:
15pietro, należy Ci się medal za odwagę za pojęcie się tej sprawy :king: Wrażenie z samego mieszkania wstrząsające, ni licząc historii towarzyszącej :strach: . Biedne, biedne kotuchy, niestety będą cierpieć za nie swoje winy :( .
Smutny przyczynek na temat co się dzieje, kiedy gmach ludzkiego umysłu się rozsypuje ...
Ziutek (bo Zyzio coś mi się nie klei w głowie :wink: ) był tak przytulasty, jak nie są moje CDT, przynajmniej nie zawsze. W transporterku chyba się przestraszył, bo zdarł sobie strupek z nosa - wyglądało to dramatycznie,a el wet powiedział, że to nic groźnego. Serce mi się krajało, że muszę go jeszcze zostawić, i to samego w pokoju (Advocat) ale rozsądek zwyciężył. Nic nie zwojuję, jak zawlokę sobie do domu jakieś paskudztwo - za 2 doby kotek będzie buszował w mojej kuchni. Mam nadzieję, że ogranie się z kuwetą i resztą stada :roll:
Należałoby wziąć stamtąd wszystkie te biedaki, ale jak jest każdy widzi - to są koty wymagające doświadczonego i cierpliwego opiekuna. "Wciśnięcie" ich komuś początkującemu to tylko szybki powrót z adopcji (w najlepszym razie) i zniechęcenie potencjalnego kociarza :? .
15pietro, jesteś wielka :1luvu:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sty 27, 2010 19:43 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

Czyli potrzebne są
TDT lub DT lub DS dla:
- 1 czarnego chłopaka, który jest odjajczany
- dla 2 czarnych dziewczyn
- dla jednego czarnego szczurka zza meblościanek

Jest:
- TDT dla 1 czarnego miziaka ---> potrzebny będzie za 2 tygodnie DT lub DS
- DT dla ślicznej 4-miesięcznej krówki ze szpitalika bez oczka --> potrzebny będzie DS

A przy okazji, jak się czuje chłopak po kastracji? dziś był zabieg?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Śro sty 27, 2010 20:06 Re: karmicielka już w psychiatryku.W sobotę koty trafią do azylu

alix76 była chyba bardzo tymczasowym tymczasem... jutro jadę na wizytę przed adopcyjną na Żoliborz :)
W związku z tym jak kocur z Koterii będzie grzeczny, ładnie się wyleczy i zostanie odrobaczony to alix76 przyjmie go pod swój dach na TDT.
Poddasze, kocur dziś nie był kastrowany na razie jest leczony.

DS powoli szuka też Pysia :wink: taka jest piękna:
Obrazek
Obrazek

15pietro

Post » Śro sty 27, 2010 20:35 Re: karmicielka już w psychiatryku.W sobotę koty trafią do azylu

He he... Pysia wygląda z tym piórkiem w pysiu tak niewinnie... 8)

To jeszcze raz (bo może ktoś się skusi wieczorkiem na zapisy na domek? ;) ):

Potrzebne są TDT lub DT lub DS dla:
- 1 czarnego chłopaka, który jest w szpitaliku leczony i będzie odjajczany --> jest maleńka szansa na DT
- dla 2 czarnych wysterylizowanych dziewczyn !!!
- dla jednego czarnego szczurka zza meblościanek !!!

Jest:
- TDT dla 1 czarnego miziaka ---> potrzebny będzie za 2 tygodnie DT lub DS --> jest szansa na DS na Żoliborzu - KCIUKI!!! :D
- DT dla ślicznej 4-miesięcznej krówki ze szpitalika bez oczka --> potrzebny będzie DS!!!
- DT dla Pysi --> potrzebny będzie DS dla tego piórkowego pogromcy! :D
Ostatnio edytowano Śro sty 27, 2010 20:49 przez Poddasze, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro sty 27, 2010 20:41 Re: karmicielka już w psychiatryku.W sobotę koty trafią do azylu

podziwiam całą pracę, trzymam wielkie kciuki za powodzenie tej wizyty :).
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro sty 27, 2010 21:48 Re: karmicielka już w psychiatryku.W sobotę koty trafią do azylu

Pysia jest the best! Bardzo mi przypomina mojego Rysia, też burego z prawym zamglonym oczkiem. Rysio jest cudownym, kochanym, wszędobylskim łobuziakiem :) Pysia też na pewno jest fantastyczna :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sty 27, 2010 21:54 Re: karmicielka już w psychiatryku.W sobotę koty trafią do azylu

Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[poprzednia][następna]