Mamy już 2 lata i 6mcy -Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 21, 2010 21:56 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

A koniecznie to ma być mały kociak? Piszę szczerze, że najchętniej Nutkę i Notkę wyadoptowałabym razem. One są niezwykle ze sobą związane, niezwykle, i rozdzielenie ich to ogromny stres dla każdej z osobna. Konsultowałam to nawet z wetem. Ale mam jeszcze Pumę, kocurka 1-2 letniego, ślicznego, zdrowego, wykastrowanego - do adopcji. Może Puma, co?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sty 21, 2010 23:43 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

Marzenia11 pisze:A koniecznie to ma być mały kociak? Piszę szczerze, że najchętniej Nutkę i Notkę wyadoptowałabym razem. One są niezwykle ze sobą związane, niezwykle, i rozdzielenie ich to ogromny stres dla każdej z osobna. Konsultowałam to nawet z wetem. Ale mam jeszcze Pumę, kocurka 1-2 letniego, ślicznego, zdrowego, wykastrowanego - do adopcji. Może Puma, co?

Oba koty są w podobnym wieku? To by było nawet korzystniejsze dla obu. W tej sytuacji najważniejszy jest charakter przybysza. Marzenko, mogłabyś opisać charakter Pumy?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt sty 22, 2010 0:29 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

Puma to spokojny, ale skoczny i radosny, zdrowy, wykastrowany kocurek. Został znaleziony tzn przyszedł do mojego znajomego do pracy, w ktorej mieszkał kilka dni, ale potem dostał nakaz eksmisji. POewna kobieta zlitowała się nad cudnym kocurkiem, wzięła go do domu, ale z racji, że długo nie może Puma znaleźć DS chce już go oddać do schroniska. Jego sytuacja jest bardzo niepewna i bardzo pilnie szukamy dla niego stałego domku.
Puma ma swój wątek:

viewtopic.php?f=13&t=104779&start=0

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt sty 22, 2010 14:51 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

Hopsajcie kotki do domku :ok: :ok: :ok:
lesna

Post » Pt sty 22, 2010 19:33 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pt sty 22, 2010 21:50 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

Domek dla dwóch, czarnych panienek pilnie wypatrywany :cat3:
lesna

Post » Sob sty 23, 2010 9:39 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Sob sty 23, 2010 13:34 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

Obiecuję nowe fotki dziś lub jutro, panienki urosły :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Sob sty 23, 2010 17:07 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

Marzenia11 pisze:Obiecuję nowe fotki dziś lub jutro, panienki urosły :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Czekam obgryzając pazurki z niecierpliwości.. muszą być maga słodkie :1luvu:
lesna

Post » Sob sty 23, 2010 19:36 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

Marzenia11

Post » Sob sty 23, 2010 21:28 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

Dla miłośników Małych Czarnych..

wspolne zabawy
Obrazek

Notka przewraca się z boku na bok :mrgreen:
Obrazek

Drzemka Nusi :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Marzenia11

Post » Sob sty 23, 2010 22:18 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

Marzenia11 pisze:Drzemka Nusi :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Biało na brzuszku, białe rozetkowe plamki na boczkach pod paszkami. :1luvu: Słodka jest ta moja Nusia, nie? :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sty 23, 2010 22:58 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

vega36 pisze:[ Słodka jest ta moja Nusia, nie? :1luvu:

No baa :!: :1luvu:
Ciekawe jest, że ja odkrywam u każdej z nich białawe elementy, ale u Nusi z boczku, pod lewą paszką faktycznie tak jest i ciut na piersi oraz po 3 białe włoski w uszkach, ale u innych panienek i u Nusi w innych miejscach pojawiają się białawe smugi w zależności od ułożenia czarnej sierści. W każdym razie ich futro to jedna wielka zagadka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Idę dać im spóźnioną kolację, dziś w pierwszej kolejności poszłam dac jeść wolnożyjącym koteczkom - i na szczęście wyszła Ruda Łapka, na której mi szczególnie zależało, gdyż jest podziębiona i ją leczę. Zjadła i szybko wlazła do piwnicy. Inne wysłały klandydatów do wystawienia pyska i pokazania mi, że są na miejscu i że nawet głód ich nie wypędzi na -18st.

Marzenia11

Post » Sob sty 23, 2010 23:43 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

Piękności.. Pierwsze zdjęcie :ok: :ok: :ok: No to poważny argument za tym, by brać trójpak czarnokota :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Marzenia
Co u 'rudej łapki' oczko już dobrze wgląda? Nie wiem, ale jakoś myślę cieplutko o niej...
Pozdrawiam Serdecznie >^^<
lesna

Post » Sob sty 23, 2010 23:55 Re: 5-mczne Małe Czarne-do kochania-bez szans na dom?? zdj.str5

Ruda Łapka przychodzi regularnie i chce żebym ją głaskała 8O 8O 8O (przeciez ja jej nawet nie próbowałam oswajać). Dziś widziałam się z panią karmicielką, ktora mi powiedziała, że Ruda Łapka bardzo kaszle (ja nie słyszałam) i że ona daje jej antybiotyk. I się umówiłyśmy, że przez tydzień ona antybiotyk, a ja beta-glukan.

Specjalnie dla Ciebie lesna_ (sprzed kilku dni)

Obrazek

Marzenia11

[poprzednia][następna]