CoolCaty+FFA+40 kotów - KONIEC :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 16, 2009 21:14 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

Z tego co kojarzę jeszcze dorosła ruda ciemniejsza kicie nie ma zapewnionego lokum no i czarnulka, więc one pewnie będą musiały wrócić. Czarnulka ma się dobrze i dobrze tam sobie radzi, z tą rudą gorzej, bo ona chora, ale to pewnie coś więcej Ania będzie mogła napisać.
Nie wiem też gdzie dokładnie jadą maluchy bo wczoraj były w sumie chyba 3 rudaski i burasia.
I cały czas czeka ta bidulka bez łapki, już 3 miesiące czeka i nikt jej nie chce :( ech, ale to nie ten watek...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro gru 16, 2009 21:42 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

o tę rudą koteczkę chodzi?
CoolCaty pisze:3) 2 letnia, zupełnie ruda koteczka. Delikatna i spokojna, mocno zestresowała się podróżą - cała był zaśliniona. W klatce szybko się uspokoiła. Ma bardzo chore prawe uszko - pełno ropy. Miała pchły i jest zakatarzona.
Obrazek Obrazek

jest śliczna, spójrzcie na ten pomarańczowy nosek :1luvu: zupełnie nie rozumiem, dlaczego nikt się nią jeszcze nie zachwyca :1luvu: jak tak dalej pójdzie, to rzeczywiście będzie musiała wrócić :(
Obrazek Obrazek

Gośkas

Od: Nie sty 04, 2009 18:22

Post » Śro gru 16, 2009 21:49 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

Tak, o tą, strasznie kochana jest ta koteńka, ale chyba nikt o nią nie pytał :(

Na zdjęciu futerko troszkę kiepsko wygląda bo była spryskana preparatem na pchły, ale w rzeczywistości jest naprawdę śliczna, no i młodziutka, bo 2 lata to co to za wiek :ok:

gosiaa

Post » Śro gru 16, 2009 22:48 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

Kochani, nie wszystkie rudzielce mają domki tymczasowe zapewnione. Tylko ruda z białym jedzie do kasiakom. Dzisiaj została wysterylizowana. Wykąpałam ją, wypłukałam porządnie uszka i wypachniłam, zeby Kasia dostała laleczkę w pełnej krasie.
Druga ruda kociczka też dzisiaj została wysterylizowana. W uszach ma maskarę. W kanałach słuchowych ma bardzo dziwne, krwawiące zmiany. Mogą one być efektem przewlekłego stanu zapalnego, ale również mogą mieć podłoże nowotworowe. Teraz mała będzie miała leczone uszka i będziemy obserwować czy zmiany się wchłaniają - tzn do poniedziałku, bo wtedy wraca do Białej.
Czarna kotusia też dzisiaj była sterylizowana. Zniosła zabieg bez problemu. Ona jest w najlepszym stanie, bo była tam w Białej najkrócej - niedawno się przybłąkała. W czasie zabiegu z pupki wylazł jej tasiemiec. Ohyda, ale nie ma się co dziwić, wszystkie te koty mają pchły, więc wszystkie pewnie też mają tasiemca.
Maluchy nadal w lecznicy. Katar ładnie ustępuje. Wszystkie szukają DT lub DS. Dzwonią ludzie o te koty, ale każdy oczekuje, ze je wylecze i oddam im zdrowe, najlepiej jeszcze zaszczepione, odrobaczone i z gwarancją kuwetkowania. Nie mogę kotów rezerwować. Czekam na forumowe DT lub od razu DS dla nich.
I największa i najlepsza wiadomość dla nas wszytskich. Niewidomy kocurek, który miał jechać do mar9 trafił dzis do domu stałego. Zgłosiła sie do mnie miła pani, która przeczytała o kotkach na naszej klasie. Dotarła do nas i od razu wzięla małego w ramiona i już nie puściła. Pani ma jednego kotka, tez niepełnosprawnego. Malutek nasz będzie miał dobrze, może pani zajrzy do nas na forum :mrgreen:

Tak więc na dzisiejszy dzień do wzięcia są:
- ruda kotka - 2 lata z chorymi uszami
- czarna kotka - 1 rok - milutka i przytulaśna
- biszkoptowa kotka 3 miesięczna półdługowłosa
- rudy kocurek 5 miesięczny, ogromny milasek
- rudo - biały kociak 3 miesięczny biegający za człowiekiem jak piesek

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro gru 16, 2009 22:58 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

CC mam pytanie - czy szewki są w pełni rozpuszczalne, czy będę musiała jechać do lecznicy na ich zdjęcie?
Ślepaczkowi gratuluję z całego serca, mój TŻ też bardzo się cieszy, że koteczek już u siebie :D
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Śro gru 16, 2009 23:00 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

tak bardzo, bardzo się cieszę z tego ślepaczka
że aż mi się płakać chce...

tylko jednak jeszcze sporo kotków zostało...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro gru 16, 2009 23:02 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

ja ten dom staly co pisalam, ze tak powiem mam w zawieszeniu bo wyjechali na swieta i wracaja po nowym roku.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro gru 16, 2009 23:04 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

kasiakom pisze:CC mam pytanie - czy szewki są w pełni rozpuszczalne, czy będę musiała jechać do lecznicy na ich zdjęcie?

Koteczka ma małe cięcie boczne i założone dwa szwy rozpuszczalne - nie musisz ich zdejmować. Kotka po jakiś 10 dniach sama sobie z nimi poradzi a jesli nie, to się rozpuszczą. Za 10 dni można ją będzie zaszczepić i wtedy jeśli szewki jeszcze będą, to wet je najwyżej wyjmie.

CoolCaty

Post » Śro gru 16, 2009 23:08 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

Jejku, aż trudno uwierzyć, ślepaczek we własnym domku stałym :1luvu: Za pozostałe wielkie kciuki trzymam :ok:

A z dzisiejszych wieści: u starszej rudej koteńki która poszła do DS wszystko OK, załatwia się tylko i wyłącznie do kuwetki, ale na razie tylko siku, do dzisiaj rana nie było jeszcze kupy, jak by sie do jutra nie zmieniło mają się kontaktować. Boi się jeszcze i chowa pod łóżkiem, ale jak już tam jest bez problemu można ją głaskać, miziać a kicia się temu z rozkoszą poddaje. Z jedzeniem też nie ma problemu. Jest kochana i rozpieszczana że ho, ho.

gosiaa

Post » Śro gru 16, 2009 23:10 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

Gosiu, wielkie dzięki za info o starszej kotusi. Bardzo się cieszę, ze sobie radzi w domku i że jest kochana. Jakby Ci się udało jakies fotki małej uzyskać, to bym pokazał pani Albinie - na pewno by się bardzo ucieszyła i bardziej nam zaufała, bo narazie to jej koty wywozimy, a ona się martwi biedna c się z nimi dzieje.

CoolCaty

Post » Śro gru 16, 2009 23:18 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

Ok, jutro wydam Izie polecenie służbowe :mrgreen: żeby zmolestowała kuzynkę o foteczki :)

gosiaa

Post » Śro gru 16, 2009 23:28 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

Ojej jak super ze slepaczek we wlasnym domku !!!
Tym bardziej, ze wlasnie poczytalam o nim i juz na powaznie rozwazalam zaproponownaie DT u mnie... ale DT ze stadem innych kotow to jednak totalna prowizorka w porownaniu z wlasnym domem :)

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Śro gru 16, 2009 23:31 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

Miodalik a może dała byś radę dać DT innej bidzie :oops: np. tej 2 letniej rudej koteńce :oops:

gosiaa

Post » Śro gru 16, 2009 23:45 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

Jak znam Marysie, to pewnie jakąś inna bide przygarnie.
Ja mam w domu spory tłok ale spróbuje pomolestowac TZta.
Kiedy ślepaczek, który już znalazł DS miał jechac do mar9?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 17, 2009 0:08 Re: CoolCaty+FFA+40 kotów proszą o pomoc!!!!

Ja pisałam że mogę dać maluchom DT. i że dla jednego możliwe że będę miała domek. nikt nie odpowiedział, więc stwierdziłam że moja pomoc nie jest potrzebna. no ale skoro one nie mają do tej pory nawet dt to nie rozumiem.
jak cos to czekam na pw
mam 3 pokojowe mieszkanie. 2 swoje koty. zaszczepione. kocurek wysterylizowany. koteczka będzie sterylizowana dopiero po pierwszej rui. jedzą RC. Mamy weta ze świetnie wyposażonym gabinetem, więc opieka dobra zapewniona w razie choroby.

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

[poprzednia][następna]