Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 06, 2010 13:29 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

Ranging, rozumiem Was doskonale :ok: . Znam takie przypadki kotów wycofanych w przypadku pojawienia się osobnika alfa. Również moja jedna kica jest taka, Zuzia. To kot z gatunku tych, których obcy nie zobaczy, ma swoje zaufane miejsce w szafie gdzie się chowa jak się boi. Kocha nas, kocha jeść. Ale nowe sytaucje, nowi ludzie, podejrzane szmery itd. zawsze oznaczają, że Zuza w panice się rozglada i jeżeli nie czuje się pewnie - znika. Potem wychodzi i jest znów soba. Uwielbia się miziac, czasem powygłupiac z reszta stadka, ale zawsze na jej warunkach, jak ma dość machnie łapa i sobie idzie :mrgreen: I kocha naszego psa :D . Nauczyła juz sie zyc z reszta kotów, postawic granicę, czas zdziałał cuda, a my zawsze ja wspieraliśmy, szczególnie gdy nowy KTOŚ się pojawiał, bo wiedzielismy, że to ona własnie najbardziej to przezywa. Obecnie nawet nie boi się zaglądac do łazienki do naszego dzikusa. A początki były takie, że po kolejnym dokoceniu wtapiała się w ściany, znikała w szafie. Odżywała (zmiana potrafiła być niebywała) kiedy była sama z nami. Na samym poczatku, jeszcze jako dziecię potrafiła z zazdrości po siooooroac pościel. Ale czas pozwolił jej zrozumieć, że jest dla nas wazna. Jak każdy nasz ogonek. Obserwowanie jej rozwoju psychicznego to cos niesamowitego. A kiedy czeka na blacie kuchennym z wielkim znakiem zapytania w oczach i tym swoim "njału?" to ja wymiękam :D . Zrobie dla nich wszystko. I wiem dlatego jak ważny jest dla Was komfort psychiczny Józka (miziaki dla Ciebie kolego) :) Dopóki człowiek nie pójdzie w którąś stronę, będzie się męczył rozdarciem i watpliwościami. tajk juz z nami jest :wink: . Każde moje kolejne dokocenie czy dopsienie to było miliard myśli na minutę. Żadnego nie żałuję, wszystkie kocham, każde jest osobną gwiazdą, jedno juz tą na niebie ... [*].

I jest jeszcze coś, czego nie da się zignorować .............. samotność jedynego kota w domu.

Ale to nasze zdania. Wy macie prawo miec inne, macie i już. Absolutnie nie czujcie się naciskani - proszę !!!
Kaśka zasługuje na bezpieczny, kochający dom. I taki jest, gdzieś ... :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro sty 06, 2010 14:09 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

mam Rudolfa zacofanego,autystycznego kota.Kazdy szmer powoduje,że Rudzika nie ma.Robi tyle rabanu przy ucieczce,że reszta zwierza w panice także ucieka. Prawie nikt obcy go nie widział. Ale Rudzik po 3 latach pobytu zminia sie powoli ale zmienia.Do nas,zabawy innych kotów.Jednak zawsze bedzie niewidoczny pzry sytuacji awaryjnej dla niego. Wojcio -tymczas został bo Rudzik go pokochał i otworzył sie.
Rudzik okazał sie wspaniałym tymczasowym tata dla maluchów. :1luvu: Pierwsze co uczy to jak szybko uciec i gdzie najlepiej sie skryć :mrgreen:
Wasza decyzja i kazdy ją uszanuje. Adopcja to odpowiedzialna sprawa i tzreba spokojnego pzremyslenia. Musi tez byc czas na pokonanie własnych watpliwości.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 06, 2010 14:56 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

To jasna sprawa, że Józek nie może ucierpieć, a ja nie jestem w stanie przewidzieć wszystkiego w tej RumHelce :D

Ona kotów nie przegania, obcym ustępuje po jednym syknięciu. Dzisiaj właśnie byłam świadkiem, jak jedna kotka (nazywam ją Bengalska - na zdjeciach jutro zobaczycie dlaczego) chciała dostać się do jedzenia, Kaśka nie zwróciła uwagi, a niestety pobiła ją Miśka. Natomiast łapoczyny Kaśki względem Miśki to zabawa. Z innymi kotami tego nie ma.

Ale mi dzisiaj szkoda tej Bengalskiej - jaki był wrzask! Nie wiem co jej Miśka zrobiła, ale potem też uciekła na drugą halę, może też oberwała.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw sty 07, 2010 10:08 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

Wczoraj po południu, Kaśka, śląska RumHelka:

"Alem se pojadła..."
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 21, 2010 13:23 przez kaja555, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw sty 07, 2010 10:10 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

Przerażona i przeganiana przez Miśkę "Kotka Bengalska", wysterylizowana w listopadzie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw sty 07, 2010 10:12 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

Miśka z Kaśką tak sobie często siedzą:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw sty 07, 2010 10:14 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

Miśka czai się na Bengalską, slad na karku po Fiprexie:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw sty 07, 2010 10:15 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

szczęście w tej sytuacji to , że Ty tak dbasz, że jest tam ciepło i sucho..
ślicznie się Kasia oblizuje :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sty 07, 2010 10:18 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

tak, tylko te weekedny i święta, myśle czy sobie radzi, bo młode koty dają rade, a Kaśka musi mieć świerzą wodę i regularnie jeść. Młodym mała głodówka nie zaszkodzi tak bardzo, jak staremu i choremu kotu.

Ale z drugiej strony, przez to moje dbanie taka Bambaryła teraz z niej jest.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw sty 07, 2010 16:50 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

kasia do góry po domek!!!
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 08, 2010 8:14 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

Kaśka już po porcyji suchego, dolałam wody, bo o 7.00 miska pusta.

W nocy było dużo kotów, wszystko wymiotły.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt sty 08, 2010 14:49 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

Słabsze, ustepliwe osobniki przy nalocie osobników alfa mogą niedojadac ... ale wierze, że Kaśka da rade !!! :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt sty 08, 2010 22:22 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

psiama pisze:Słabsze, ustepliwe osobniki przy nalocie osobników alfa mogą niedojadac ... ale wierze, że Kaśka da rade !!! :ok:

konkretnie wyglada :1luvu:
Co te burasie w sobie maja,że tyle ciepła budza na swój widok?Lubie bardzo bure koty.U nas na osiedlu nie ma już chyba ani jednego :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Sob sty 09, 2010 18:51 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

Kasiuniek Ty się nie oblizuj tylko dom przyciągaj.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kaja może takie poidełko im zmontować z butelki po wodzie 1,5l odwróconej do góry nogami, postawionej w misce i
tak pokombinować (moze jakiś na zakladzie Adam Słodowy jest???) żeby tylko delikatnie leciała woda, żeby trzeba było czekać aż się zbiornik napełni - takie poidło na weekend by starczyło - ja tak podlewam kwiatki podczas nieobecności :mrgreen:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob sty 09, 2010 18:52 Re: Stara, 13-letnia Kasia. Ostatnia zima na kopalni? Tychy

do góry po domek!!!
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]