Ranging, rozumiem Was doskonale

. Znam takie przypadki kotów wycofanych w przypadku pojawienia się osobnika alfa. Również moja jedna kica jest taka, Zuzia. To kot z gatunku tych, których obcy nie zobaczy, ma swoje zaufane miejsce w szafie gdzie się chowa jak się boi. Kocha nas, kocha jeść. Ale nowe sytaucje, nowi ludzie, podejrzane szmery itd. zawsze oznaczają, że Zuza w panice się rozglada i jeżeli nie czuje się pewnie - znika. Potem wychodzi i jest znów soba. Uwielbia się miziac, czasem powygłupiac z reszta stadka, ale zawsze na jej warunkach, jak ma dość machnie łapa i sobie idzie

I kocha naszego psa

. Nauczyła juz sie zyc z reszta kotów, postawic granicę, czas zdziałał cuda, a my zawsze ja wspieraliśmy, szczególnie gdy nowy KTOŚ się pojawiał, bo wiedzielismy, że to ona własnie najbardziej to przezywa. Obecnie nawet nie boi się zaglądac do łazienki do naszego dzikusa. A początki były takie, że po kolejnym dokoceniu wtapiała się w ściany, znikała w szafie. Odżywała (zmiana potrafiła być niebywała) kiedy była sama z nami. Na samym poczatku, jeszcze jako dziecię potrafiła z zazdrości po siooooroac pościel. Ale czas pozwolił jej zrozumieć, że jest dla nas wazna. Jak każdy nasz ogonek. Obserwowanie jej rozwoju psychicznego to cos niesamowitego. A kiedy czeka na blacie kuchennym z wielkim znakiem zapytania w oczach i tym swoim "njału?" to ja wymiękam

. Zrobie dla nich wszystko. I wiem dlatego jak ważny jest dla Was komfort psychiczny Józka (miziaki dla Ciebie kolego)

Dopóki człowiek nie pójdzie w którąś stronę, będzie się męczył rozdarciem i watpliwościami. tajk juz z nami jest

. Każde moje kolejne dokocenie czy dopsienie to było miliard myśli na minutę. Żadnego nie żałuję, wszystkie kocham, każde jest osobną gwiazdą, jedno juz tą na niebie ... [*].
I jest jeszcze coś, czego nie da się zignorować .............. samotność jedynego kota w domu.
Ale to nasze zdania. Wy macie prawo miec inne, macie i już. Absolutnie nie czujcie się naciskani - proszę !!!
Kaśka zasługuje na bezpieczny, kochający dom. I taki jest, gdzieś ...