Hospicjum'J&J'[5]. ZAMYKAMY.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 10, 2009 10:01 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

Agn pisze:A ten '+' to pewnie na zachętę, żebym się bardziej postarała, co? :?
I do ledwo-co-rekonwalescentki z czymś takim... :roll:

Czytasz w moich myślach :mrgreen:
("twardym trzeba być, a nie mientkim") :lol:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto lis 10, 2009 10:12 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Ritoo - walczymy. kciuki - plis.

Pora roku fatalna, przyznaje. Sama staje na rzesach zeby sie do soboty reanimowac.Nie darowalabym sobie, gdyby mnie w sobote nie bylo.
A "jednostka kontrolna" to super wynalazek, o ile jestes jej posluszna i grzecznie wypelniasz zalecenia ;-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto lis 10, 2009 10:15 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Ritoo - walczymy. kciuki - plis.

Anna_33 pisze:Pora roku fatalna, przyznaje. Sama staje na rzesach zeby sie do soboty reanimowac.Nie darowalabym sobie, gdyby mnie w sobote nie bylo.
A "jednostka kontrolna" to super wynalazek, o ile jestes jej posluszna i grzecznie wypelniasz zalecenia ;-)

Anno - czyli sobota z Waszej strony aktualna?
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto lis 10, 2009 10:18 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

Jasne, ze aktualna, wszyscy sie szykuja :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto lis 10, 2009 10:25 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

Anna_33 pisze:Jasne, ze aktualna, wszyscy sie szykuja :-)

OKi. :D :D

Agn

Post » Wto lis 10, 2009 13:30 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

Dzięki za pozdrowienia Asia, a tym swoim błędem to się nie przejmuj i tak jestem w szoku, że tak Wam sprawnie poszło z tymi dzikusami. Panie karmicielki są w siódmym niebie, że już im odpadło podawanie 12-stu tabletek antykoncepcyjnych. Pani młodsza Jola stwierdziła, że u Was te koty przytyły, wyładniały i dopiero teraz im się żyć chce. Ta Czarna-Licha, co miała ropomacicze ponoć świetnie wygląda i w ogóle ustąpił jej katar i łzawienie z oczu, a Szara-Matka zza cmentarza przestała tak ciągle kaszleć.
Aha, czy możesz mi powiedzieć, co można podać odrobaczającego tym małym kotkom na garażu, tak żeby chciały to zjeść i żeby nie przedobrzyć sprawy. Dodam, że dostają cały czas antybiotyk, ten w proszku, zapomiałam nazwy. Jak przyjadę 15 grudnia na Święta to im ten środek zaaplikuję.
Gosia

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Wto lis 10, 2009 14:56 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

Agn, boguszki na oskrzela jak śmietana z rana :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lis 10, 2009 14:59 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

Zofia&Sasza pisze:Agn, boguszki na oskrzela jak śmietana z rana :twisted:

Wiem, wiem... 8)

Agn

Post » Wto lis 10, 2009 16:01 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Ritoo - walczymy. kciuki - plis.

Theodora pisze:
Agn pisze:[Ja tak źle znoszę controlling... :roll: :mrgreen: ]

:strach:
Każdy :?: Bo ja się nim zawodowo param i teraz już zupełnie nie będę miała śmiałości tu pisać :placz:

Ja to kończę studiować...Co prawda w sferze finansowej ale zawsze to controlling (vel audyt wewnętrzny)...przepraszam czy w związku z tym mogę nadal tu pisywać... :? :mrgreen: . Zdrowiej Agnieszko, zdrowiej...Trzymam za to kciuki i za Tofu bardzo, bardzo!

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto lis 10, 2009 16:50 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

golla pisze:Dzięki za pozdrowienia Asia, a tym swoim błędem to się nie przejmuj i tak jestem w szoku, że tak Wam sprawnie poszło z tymi dzikusami. Panie karmicielki są w siódmym niebie, że już im odpadło podawanie 12-stu tabletek antykoncepcyjnych. Pani młodsza Jola stwierdziła, że u Was te koty przytyły, wyładniały i dopiero teraz im się żyć chce. Ta Czarna-Licha, co miała ropomacicze ponoć świetnie wygląda i w ogóle ustąpił jej katar i łzawienie z oczu, a Szara-Matka zza cmentarza przestała tak ciągle kaszleć.
Aha, czy możesz mi powiedzieć, co można podać odrobaczającego tym małym kotkom na garażu, tak żeby chciały to zjeść i żeby nie przedobrzyć sprawy. Dodam, że dostają cały czas antybiotyk, ten w proszku, zapomiałam nazwy. Jak przyjadę 15 grudnia na Święta to im ten środek zaaplikuję.
Gosia

Gosiu, jesteśmy w wątku Agn, który założyła, żeby opiywać swój Koci Świat, więc o naszych sprawach będziemy pisały na pw, ok? :wink: . Myślę, że Agn nie będzie zła na ten epizod - jakby co, to przynajmniej do soboty mam na nią haka :mrgreen:
Asia

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Wto lis 10, 2009 17:12 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

i jak po wizycie Tofu co z kotkiem od południa trzymam :ok:
a niedługo będę poza net..
choć słówko plisssssssssssss 8O

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto lis 10, 2009 17:17 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

Aśka, no wiesz co? :roll:
Ja tu z życzliwością udostępniam wąta, a Ty mnie hakami straszysz. :twisted:
Tym bardziej czuję się dotknięta, ze ten `epizod` był również i moim udziałem. 8)

Re`tu przypięty do misek z Intestinalem. Dzięki uprzejmości Ani torun też się zabierze do Doc. A co tam.

Iwono, do Doc jedziemy dopiero na 20.
Na razie Tofu bez zmian. Wyraźnie obolały... :( Ale podjadł w miarę normalnie.

Agn

Post » Wto lis 10, 2009 18:17 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

Biedny Tofu...Trzymaj się kociaku. Czekamy więc na wieści po powrocie. Dzielny Re'tu :ok:. Agnieszko ty sobie zaserwuj taki domowy uodparniający syropek :
- 8 ząbków czosnku
- 2 Lyżki miodu
- pokrojona połówka cytryny
- z drugiej połówki cytryny wycisną sok
- szklanka przegotowanej letniej wody
Wlać to do słoika, zakręcić, potrząsnąć. Na dobę do lodówki. Potem przecedzić, pić 1-2 łyżeczki na noc. Słoik trzymamy w lodówce a syropek godzinę przed spożyciem nabieram do strzykawy (5ml) i odkładam w ciepłe miejsce aby nie było zimne.

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto lis 10, 2009 20:57 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

Trzymam kciuki za WSZYSTKO :ok: :ok: :ok:

Natomiast wersja light syropku jest z udziałem cebuli, a nie czosnku. No bo nie wszyscy czosnek lubią :mrgreen: A ten z cebulką też mocno pomaga :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lis 10, 2009 22:25 Re: Hospicjum 'J&J' [5]. Re'tu - samodzielnie zjedzone śniadanie

Ok!, sorki, ja jeszcze nie bardzo umiem się tutaj poruszać :oops: Teraz już będę wiedzieć. Dzięki i pozdrawiam kotki Agn. Nawet dobrze, że tutaj trafiłam, bo ta Agn mi imponuje. Zuch dziewczyna.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

[poprzednia][następna]